Știri 26 mai 2017

Biserica Ortodoxă va cinsti mâine pe Sf. Ioan Rusul.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie, de la ora 7:30, la Parohia Ovidiu 3 situată la Podul de Cale Ferată.
Duminică, de la ora 8:30, Ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Gheorghe” din Adamclisi.
Slujba va fi urmată de comemorarea părintelui Constantin Lembrău, cel care a fost paroh al bisericii în anii `40 și care a fost arestat și condamnat de regimul comunist pentru „propagandă contra regimului”.
Totodată, de la ora 18, Ierarhul Tomisului va oficia Taina Sf. Maslu la Biserica Sf. Filofteea din zona Billa.

Autobuzele RATC de pe linia 5-40 vor avea mâine traseul deviat.
Măsura a fost luată din cauza lucrărilor de asfaltare care se vor executa mâine, între orele 8.00 și 18.00, pe strada Pandurului, pe tronsonul cuprins între strada Meşterul Manole și strada Liliacului.
Autobuzele vor circula pe sensul către Cap linie Sere – Soseaua Mangaliei, str. Hatman Arbore, str. Comarnic, str. Democrației, iar pe sensul spre Gară același traseu ocolitor.

Guvernul a aprobat un proiect de lege care schimbă sistemul de inspecții tehnice periodice.
Astfel, autovehiculele care au defecțiuni minore vor primi certificat ITP, iar cele cu defecțiuni majore sau periculoase vor face o nouă inspecție în maxim 30 de zile de la cea inițială.
Cerințele specifice pentru funcționarea sistemului ITP, precum și metodologia de efectuare a inspecției tehnice periodice se stabilesc prin ordin al ministrului Transporturilor.
Proiectul de lege urmează să fie trimis în Parlament, pentru dezbatere și adoptare.

Circulația pe Podul de la Agigea a fost reluată.
Astfel, se poate circula pe toate cele patru benzi, fără restricții de tonaj sau viteză, în limitele legislației rutiere.
Măsura de închidere a traficului a fost luată pentru pregătirea podului pentru circulaţia din sezonul estival, în condiţii de siguranţă şi pentru demontarea inelului de 90 de tone.
În perioada 8-25 mai, au fost tensionate cablurile înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016, a fost demontat ancorajul provizoriu de pe pilonul central şi au fost montate elementele rosturilor de dilataţie ale podului.

Guvernul a adoptat normele metodologice ale ordonanţelor care vizează prima chirie.
Ordonanţa privind prima chirie se referă la faptul că şomerii care îşi găsesc un serviciu la o distanţă mai mare de 50 km faţă de domiciliul lor vor primi 75% din chirie şi întreţinere.
Noutatea este că această sumă poate să fie primită şi retroactiv, din ianuarie şi până acum, când ordonanţa nu a fost aplicată.
Prima chirie nu poate depăşi 900 de lei lunar pe o perioadă de maxim 36 de luni.

România a ajuns între primele ţări europene ca rată de dezvoltare a turismului.
Așa arată cele mai noi date statistice internaţionale.
Preşedintele Comitetului de Turism din Bucureşti, Răzvan Pârjol a declarat că ţara noastră ar avea cea mai mare creştere în industria restaurantelor, cu potenţial de a deveni lider regional în următorii ani.
Ministrul turismului, Mircea Dobre, a spus că, în ciuda dezvoltării sectorului, cele mai mari probleme rămân infrastructura de turism şi lipsa personalului calificat.

Vânzarea produselor alcoolice va fi interzisă pentru persoanele cu vârsta mai mică de 21 de ani, în Republica Moldova.
Comercianții vor fi obligați să solicite de la cumpărător prezentarea unui act de identitate sau a unui alt act oficial ce îi confirmă vârsta.
Potrivit proiectului de lege, cei care vor comercializa băuturi alcoolice tinerilor cu vâsta mai mică de 21 de ani vor primi o amendă între 30 și 100 de unități convenționale, cu sau fără privarea de dreptul de a desfășura o anumită activitate pe un termen între 3 luni și un an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept