Știri 11 mai 2017

Înalt Prea Sfințitul Teodosie va contesta decizia Curții de Apel Constanța la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Curtea a respins ieri contestația rechizitoriului DNA și a decis că instanța poate începe judecarea pe fond a dosarului Nazarcea.
Arhiepiscopia Tomisului menţionează că Înalt Prea Sfințitul Teodosie nu a săvârşit vreo infracţiune, că va dovedi acest lucru în cadrul procesului şi că la finalul acestuia îşi exprimă încrederea că va fi pronunţată o soluţie de achitare.

Comunităţile rurale din România vor avea la dispoziţie 50 de milioane de euro.
Finanţarea vine din partea Ministerului Apelor şi Pădurilor.
Banii vor fi folosiţi pentru lucrări de reducere a poluării apelor cu nitriţi proveniţi din agricultură.
O primă iniţiativă de acest fel a avut succes în ultimii nouă ani.
Astfel, au fost realizate 83 de platforme comunale, s-au plantat peste 250 de hectare de perdele de protecţie în 63 de localităţi și s-au construit peste 170 km de reţele de canalizare în 11 localităţi.

Numărul tinerilor care suferă de o formă de cancer a crescut în mod alarmant în ultimii ani.
Situaţia este cu atât mai gravă, cu cât ei se prezintă la medic atunci când boala se află deja într-un stadiu avansat şi riscul de deces este, de asemenea, ridicat.
Faptul că numărul persoanelor afectate de cancer a luat amploare în ultimii ani este confirmat de statistici, care arată că în judeţul Constanţa sunt peste 20.000 de bolnavi de cancer.
Medicii spun câ zilnic 10-15 constănţeni sunt diagnosticaţi cu această boală.

România organizează cea de-a 59-a Olimpiadă Internațională de Matematică, cea mai importantă competiție de matematică din lume.
Aceasta se va desfășura în perioada 3 – 14 iulie 2018 la Cluj-Napoca.
Manifestarea reunește în fiecare an, peste 600 de elevi din aproximativ 110 țări, fiecare țară fiind reprezentată de o echipă formată din maxim 6 elevi și însoțită de cel puțin doi profesori matematicieni.
Parteneri în organizare sunt Ministerul Educației, Societatea de Științe Matematice din România și Inspectoratul Școlar Cluj.

Guvernul ar putea introduce noi taxe.
Printre măsurile de modificare a Codului Fiscal se numără introducerea unor impozite.
Potrivit documentului Ministerului de Finanțe, vor fi fiscalizate ajutoarele, indemnizațiile și alte forme de sprijin cu destinație specială, pensiile pentru invalizii de război, orfanii, văduvele de război.
De asemenea, nu scap de fiscalizare nici bursele primite de elevi și studenți, precum și premiile sportivilor medaliați.

SPIT Constanţa trimite somaţii de plată pentru cei care nu şi-au achitat obligaţiile către bugetul local.
Potrivit reprezentanţilor SPIT, peste 90% dintre somaţii sunt pentru persoanele fizice.
Neachitarea taxelor în termen de 15 zile de la data comunicării somației duce la luarea unor măsuri de executare silită constând în popriri pe venituri sau sechestre pe bunuri mobile sau imobile.
Plata taxelor şi a impozitelor locale se poate face şi online.

România a fost una dintre cele mai nepopulare destinații turistice din UE în 2015.
În aceeași categorie se află țări precum Slovacia, Letonia și Luxemburg.
Potrivit Eurostat, în 2015, Spania a fost principala destinație turistică din UE pentru non-rezidenți, urmată de, Italia, Franța și Marea Britanie.
Raportul arată că mai puțin de 10% din călătoriile realizate de locuitorii din România, Spania și Portugalia au fost în alte state.

Elveția a limitat accesul muncitorilor români și bulgari.
Comisia Europeană și-a exprimat regretul față de decizia Guvernului elvețian.
Libera circulație a muncitorilor între Elveția și Uniunea Europeană este reglementată printr-o serie de acorduri bilaterale, însă o clauză permite Elveției să reintroducă, în mod unilateral, o limită cu privire la numărul de noi permise de ședere eliberate dacă numărul persoanelor care ajung în Elveția depășește un anumit nivel.
Potrivit datelor comunicate de către autoritățile elvețiene, în perioada iunie 2016 — mai 2017 au fost acordate aproximativ 3.900 permise de ședere pentru cetățenii români și bulgari, cifră care depășește pragul mediu al ultimilor trei ani.

Centrul Regional deTransfuzii Sanguine Constanța, Spitalul Municipal Mangalia și Primăria Municipiului Mangalia organizează sâmbătă o acţiune de donare de sânge.
Acțiunea va avea loc între orele 08.30-13.30.
Sunt aşteptate toat0e persoanele sănătoase din localitatea Mangalia și localităţile învecinate care doresc sa îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept