Știri 24 aprilie 2017

Biserica Ortodoxă Română cinsteşte astăzi pe Sfinţii Ierarhi Mărturisitori: Ilie Iorest şi Sava, Mitropoliţii Transilvaniei şi Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş.
Ei au fost canonizaţi pentru susţinerea drepturilor românilor din Transilvania şi a propăşirii lor spirituale şi materiale.
Tot astăzi sunt pomeniţi şi Sfânţii Mucenici Pasicrat şi Valentin din cetatea Durostorum, Silistra de astăzi.
Aceştia au trăit în secolele 3-4, au fost ostaşi în armata romană şi au fost canonizaţi de Sfântul Sinod în anul 1955.

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia vineri Taina Sf. Maslu la Mănăstirea Sf. Bretanion din jud. Constanța.
Slujba va fi săvârșită de la ora 21 și va fi urmată de Sf. Liturghie.
Mănăstirea Sf. Bretanion este situată lângă localitatea 23 August.

Acuzarea IPS Teodosie de fraudă cu fonduri europene nu are fundament legal
Astăzi, 24 aprilie 2017, cabinetul de avocatură Vasii, Florin și Asociații a depus la instanță opinia renumitului avocat Bernard O’Connor din Bruxelles, specializat pe legislația europeană privind fondurile europene pentru agricultură, opinie pe care v-o comunicăm în documentul atașat.
Pe scurt, concluzia acestei opinii este că „utilizarea legii penale cu privire la fraudă în legătură cu faptele din prezenta cauză nu este în conformitate cu practica UE.”
Totodată s-a solicitat instanței amânarea cauzei pentru a se acorda posibilitatea procurorului și celeilalte părți să o cunoască și să-și exprime un punct de vedere.

Impozitul pe gospodărie va fi aplicat de anul viitor.
Potrivit ministrul de finanţe Viorel Ştefan, contribuabilii vor plăti primii bani la Fisc în 2019.
El a arătat că de noul sistem de impozitare vor beneficia 4,8 milioane de români, iar plăţile ar putea fi făcute şi online.

Ministerul Sănătăţii a început procedurile pentru suspendarea exportului paralel de vaccinuri, astfel încât să fie asigurat necesarul de doze pentru imunizarea copiilor din România.
Măsura a fost luată având în vedere numeroasele cazuri de rujeolă înregistrate.
Dozele de vaccin împotriva rujeolei au fost deja blocate în depozite, iar Ministerul Sănătăţii a solicitat Agenţiei Naţionale a Medicamentului să anunţe distribuitorii în legătură cu aceasta decizie.
Pe de altă parte, o modificare legislativă, care a fost adoptată de Camera Deputaţitlor, în capitate de for decizional, va permite farmaciilor să devină distribuitori de medicamente şi să le exporte.

Propunerea de creștere a burselor elevilor a primit aviz favorabil.
Conform preşedintelui Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Alexandru Manda, comisiile de învățământ și buget au fost de acord cu o creștere cu 75% a fondului burselor, adică cu 3 milioane de lei.
Propunerea de creștere a burselor va fi supusă aprobării Consiliului Local Municipal Constanța în ședința din 28 aprilie.

Alimentaţia nesănătoasă şi sedentarismul duc la obezitate.
Potrivit specialiștilor, urbanizarea, greşelile alimentare din dieta zilnică, stilul de viaţă, sedentarismul, toate aduc o contribuţie majoră în apariţia obezităţii şi a sindromului metabolic, ducând la creşterea cazurilor de obezitate.
Obezitatea întâlnită în copilărie tinde să persiste şi în perioada de maturitate, crescând riscul de dezvoltare a unui sindrom metabolic şi a diabetului zaharat de tip 2, dar şi de afecţiuni cardio-vasculare.
Riscul ca un copil care a dezvoltat obezitate în primii ani de viaţă de a deveni un adult obez este de 80%, pentru cel care are ambii părinţi cu obezitate, şi de 40% pentru cel cu un singur părinte cu obezitate.

Cetățile Râșnov și Făgăraș vor fi reabilitate cu fonduri europene.
Peste 8,5 milioane de euro vor fi alocate, în următorii doi ani, pentru reabilitarea celor două cetăți, ceea ce va determina o creștere a numărului turiștilor.
Principalele lucrări vizează redarea aspectului original al ansamblului arhitectural, de la fațade și șarpante la spațiile interioare și exterioare.
De la începutul acestui an, Cetatea Făgăraș a fost vizitată de 104.000 de turiști, în creștere cu 50.000 față de anul precedent, potrivit managerului cetății, Elena Bejenaru.

Autoritatea de Supraveghere Financiară va impune noi obligații asiguratorilor, care țin în special de informarea clienților.
Firmele de asigurare care vând polițe RCA vor fi obligate să ofere șoferilor mai multe informații și să le acorde asistență în cazul în care au fost victimele unui accident.
ASF va oblige astfel asiguratorii să instituie un canal de comunicare prin care asigurații și conducătorii vehiculelor pot solicita informații în legătură cu regularizarea daunelor produse vehiculelor avariate.
Firmele de asigurare vor fi obligate să asiste asigurații, la cererea lor, în cazul în care aceștia nu știu ce trebuie să facă dacă au fost victimele unui accident.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept