Știri 6 aprilie 2017

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia mâine, de la ora 23.30, Sf. Liturghie la biserica Sf. Ierarh Calinic de la Cernica din Constanța, zona Energia.
Apoi, Ierarhul nostru va sfinți o icoană a Sfântului Calinic de la Cernica.
Slujba este prilejuită de hramul bisericii, sărbătorit marți, 11 aprilie.
Duminică, Biserica Ortodoxă va sărbători Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile.
Cu acest prilej, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sf. Liturghie de la ora 8.30, la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel.

Elevii şi profesorii din învăţământul preuniversitar vor avea vacanţă din 15 aprilie până pe 1 mai inclusiv, întrucât şi a treia zi de Paşti a fost declarată zi liberă în şcoli şi licee.
Materia din această zi va trebui, însă, recuperată până la sfârşitul anului şcolar, după un program stabilit la nivel local.
Potrivit structurii anului şcolar, vacanţa de primăvară va începe oficial pe 19 aprilie şi va dura până pe 30 aprilie inclusiv, dar semestrul al II-lea va fi reluat pe 2 mai, pentru că la zilele libere se adaugă şi 1 mai.

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează sâmbătă o acţiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Spitalul Municipal Mangalia.
Donările se vor face între orele 08.30- 13.30.
Sunt aşteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Mangalia și localităţile învecinate care doresc sa îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional.

Ministrul Sănătăţii a semnat procedura pentru achiziţia urgentă a vaccinului împotriva rujeolei.
El a precizat că a luat la cunoştinţă de problema lipsei acestuia, dar susţine că stocurile nu au fost epuizate complet.
Datele Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că, până la 31 martie, în România s-au înregistrat peste 4.000 de cazuri de rujeolă, dintre care 18 decese.
La Constanţa au fost trei cazuri de rujeolă.

Trotuarele din Constanța intră în reabilitare.
Primele reparate vor fi trotuarele din cartierul Viile Noi, adică de la periferia de sud a Constanţei.
Directorul societăţii Confort Urban, Andrei Florian, a declarat că din această zonă s-au primit cele mai multe sesizări.
Astfel, la vară, pietonii constănţeni vor avea parte de condiţii mai bune de circulaţie.

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă ce vizează reducerea chiriilor la locuinţele ANL.
În ultimele luni, acestea au crescut de zece ori.
Miniştrii au adoptat şi trei acte normative referitoare la susţinerea financiară a crescătorilor de animale, a producătorilor de lapte şi a fermierilor din sectorul vegetal.
Astfel crescătorii de animale vor primi peste 56 de milioane de lei pentru a le sprijini producţia şi 11 milioane de euro producătorilor de lapte, care sunt afectaţi de o criză severă din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la sfârşitul anului.

Federaţia Asociaţiilor de Părinţi a lansat o campanie care îşi propune să atragă atenţia asupra greutăţii ghiozdanelor elevilor.
Acestea pot avea și 7 kilograme, deşi un ordin de ministru din 1995 reglementează greutatea maximă a acestora la 2,5 kg.
Părinţii cer, printre altele, ca, în următorul an școlar, manualele să se facă în două volume, corespunzătoare fiecărui semestru şi propun ca „profesorul să folosească, la şcoală, în loc de manuale, fişe, iar manualul să rămână acasă”.
Ministerul Educaţiei susţine că se pregăteşte revizuirea programei şcolare, care include și reducerea volumului manualelor şi greutăţii ghiozdanului.

Diplomele românilor vor fi recunoscute în Canada.
Noul acord CETA, dintre Uniunea Europeană şi Canada, care urmează să intre în vigoare în următoarele săptămâni şi care elimină vizele, va permite specialiştilor români să profeseze în statul nord-american, unde le vor fi recunoscute studiile.
Printre alte beneficii ale acordului CETA, se numără și eliminarea a 98% din barierele tarifare, precum și a 93% din taxele pentru produsele agroalimentare, dar și reducerea de taxe pentru comerţul de mărfuri sau acces la licitaţiile din Canada.

Pasarela din Mamaia intră în reparații.
Autoritățile locale spun că până la debutul sezonului estival aceasta va fi reparată în totalitate.
În perioada următoare vor fi vopsite elementele metalice, vor fi înlocuite plăcile de lemn lipsă din podine și vor fi efectuate suduri acolo unde este nevoie.
În acest moment, pasarela este închisă traficului pietonal.
Aceasta a fost inaugurată în 2012, valoarea investiției fiind de 4 milioane de lei, bani de la Ministerul Dezvoltării.

Guvernul acordă ajutoare de urgenţă de peste 2 milioane de lei pentru 709 familii şi persoane singure.
Familiile și persoanele singure care beneficiază de aceste ajutoare sunt din 35 de județe și din municipiul București și au fost afectate de incendii, inundații, fenomene meteorologice periculoase, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.
Beneficiarii acestor ajutoare de urgență au fost identificați pe baza anchetelor realizate de Agențiile județene pentru plăți și inspecție socială.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept