Știri 31 martie 2017

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia astăzi de la ora 17.00, Denia Acatistului Bunei Vestiri la Catedrala Arhiepiscopală.
Mâine, de la ora 8.30, Ierarhul Tomisului va oficia, Sf. Liturghie la Biserica Sf. Cuv. Maria Egipteanca, din stațiunea Mamaia, cu prilejul hramului.
Tot mâine, la ora 16.00, la biserica „Sfântul Haralambie” din Constanța, Arhiepiscopul Tomisului va întâmpina racla cu moaștele Sfintei Maria Magdalena, adusă de la mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgăneşti Vlaşca, jud. Teleorman.
Sfintele moaște vor rămâne spre cinstire până luni, 3 aprilie, ora 15.
Duminică, de la ora 8.45, IPS Teodosie, împreună cu PS Galaction, Episcop al Alexandriei și Teleormanului, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Haralambie” (zona Boema).

Trei jurnaliști români au primit distincția Sfântul Ierarh Antim Ivireanul.
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oferit ieri, Diploma și Medalia Sfântul Ierarh Antim Ivireanul jurnaliștilor: Remus Rădulescu, Cristian Curte și George Grigoriu.
Distincția a fost oferită ca recunoaștere a implicării în promovarea valorilor creștine în spațiul media românesc.
În cuvântul de binecuvântare, Părintele Patriarh a evidențiat importanța demersului celor trei jurnaliști de a promova cultura și tradiția creștină în cadrul emisiunilor pe care le moderează.
Patriarhul a evidențiat că este nevoie ca instituțiile mass-media să dezvolte o activitate educațională, prin cultură.

Taiwan ar putea fi prima țară din Asia care permite căsătoria între homosexuali.
Curtea Constituțională a Taiwanului a început dezbaterile pe marginea a două recursuri împotriva unui articol din Codul Civil, care ar putea duce la aprobarea ‘căsătoriilor’ între homosexuali.
Mişcarea cunoaşte in prezent o opoziție din partea protestanţilor și catolicilor, dar și a budiștilor.
Astfel, săptămâna trecută, a avut loc o demonstrație împotriva ‘căsătoriilor’ între homosexuali, chiar în fața Curții Constituționale din Taipei.

Plajele sunt pregătite în proporţie de 70%.
Anunțul a fost făcut de reprezentanții Apelor Române, care au precizat că lucrările de amenajare vor fi finalizate până la 1 mai.
Lucrările constau printre altele şi în nivelarea mecanizată și refacerea profilului plajei, acolo unde aceasta a suferit deformări, urmare a acțiunii valurilor din sezonul rece, dar și evacuarea acumulărilor de scoică şi alge.

Toți cetățenii români vor putea merge fără viză în Canada de la 1 decembrie.
Anunțul a fost făcut de ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton.
Acesta susține că tot ceea ce trebuie să facă românii pentru a putea călători în Canada este să completeze un formular care se află pe site-ul Ambasadei, respectiv Electronic Travel Authority.
În ceea ce privește CETA, acordul de liber schimb dintre Uniunea Europeană și Canada, diplomatul canadian susține că România este perfect plasată pentru a beneficia direct de toate domeniile CETA, fie că este vorba de schimburile de bunuri, reducerea tarifelor vamale, protejarea drepturilor de proprietate intelectuală și mobilitatea forței de muncă.

Guvernul a mai aprobat patru medicamente compensate şi gratuite.
Acestea sunt destinate tratamentului pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi ciroză hepatică.
În prezent, persoanele care deţin calitatea de asigurat pot beneficia de medicamente, cu sau fără contribuţie personală, din Lista cuprinzând denumirile comune internaţionale, pe bază de prescripţie medicală.
Decontarea celor patru noi denumiri comune internaţionale se face cu încadrarea în bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate aprobat pentru 2017.

Ghiozdanul nu trebuie să depăşească 10 la sută din greutatea elevului.
Medicii atrag atenția că în cazul în care este mai greu, acesta îi poate deforma copilului coloana vertebrală.
Ministrul Educației, Pavel Nastase, crede că problema ar putea fi rezolvata printr-o revizuire totală a programelor școlare, de la clasa I până la a XII-a.
El a mai spus că noua lege a educației va fi gata anul viitor.

Drepturile salariale ale personalului din sistemul sanitar vor fi menţinute și după 1 martie la nivelul aflat in plata in februarie.
Executivul a aprobat o Ordonanţă de Urgență în acest sens.
Astfel, prin completarea legislativă se stabileşte că se menţin drepturile salariale deja acordate chiar dacă regulamentul de acordare a sporurilor nu a fost elaborat până la 1 martie 2017.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept