Știri 24 martie 2017

Biserica Ortodoxă va prăznui mâine Bunavestire.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia astăzi, de la ora 17, slujba Vecerniei la biserica „Buna Vestire” din Năvodari.
În timpul slujbei, ierarhul, preoții și credincioșii vor merge în procesiune, cu moaștele Sfinților Epictet și Astion, pe următorul traseu: biserica „Buna Vestire” – str. Constanței – centru – întoarcere la biserică pe str. Albinelor.
De asemenea, a fost adusă spre închinare Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Grabnic Ascultătoare din Ucraina, care va rămâne la biserica din Năvodari până mâine dimineață.
Tot astăzi, de la ora 19.30, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Buna Vestire” din Constanța, de pe str. Dionisie cel Mic.
Mâine, de la ora 8.30, Ierarhul nostru va săvârși slujba de sfințire mică a apei, urmată de Sfânta Liturghie la mănăstirea „Buna Vestire”, situată pe drumul dintre localitățile Mircea Vodă și Țibrinu.
Duminică, Ierarhul Tomisului va oficia, de la ora 8.45, Sfânta Liturghie la mănăstirea Strunga, care va sărbători hramul bisericii mari, Buna Vestire.

655 de persoane defavorizate vor primi în acest week-end alimentele necesare pentru masa de prânz.
Acțiunea este organizată de parohia Buna Vestire din Constanța.
Astfel, mâine vor beneficia de alimente persoanele de la Centrul de îngrijire și asistență din Poarta Albă, Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța, Centrul de plasament „Traian”, Centrul de primiri urgențe copii abuzați din cartierul constănțean Coiciu, Complexul de servicii comunitare „Cristina” și locuințele protejate din localitățile Topraisar, Cumpăna și Lazu.
Duminică va fi rândul celor din Centrul de plasament „Antonio” și din cadrul Fundației „M.G.H.” din cartierul km. 4-5, Constanța.

Constănţenii sunt invitaţi duminică la Marşul pentru Viaţă.
Acesta va începe la ora 13, cu plecare de la Catedrala arhiepiscopală, pe următorul traseu: Piața Ovidiu – Str. Mircea cel Bătrân – Capitol – Spitalul Județean – B.dul Tomis – Capitol – Piața Ovidiu.
La acest manifest va participa și Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Scopul marşului este sensibilizarea întregii societăţi în privinţa avortului şi a efectelor negative ale acestuia asupra familiei şi civilizaţiei umane.
În Arhiepiscopia Tomisului, evenimentul se va desfăşura duminică, datorită programului pastoral-misionar foarte încărcat al preoților de praznicul Bunei Vestiri.
Acţiunea este organizată de către Asociația „Simplu – Provita”.

Românii vor da ceasurile cu o oră înainte în noaptea de sâmbătă spre duminică.
Astfel, România va trece la ora de vară, iar ora 3 va deveni ora 4.
Măsura se aplică în România din anul 1979 şi permite folosirea optimă a luminii naturale şi reducerea iluminatului artificial.

Astăzi este Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei.
Aceasta se sărbătoreşte anual pe 24 martie, dată la care, în urmă cu 124 de ani, Robert Koch prezenta comunităţii medicale din Berlin descoperirea sa: bacilul tuberculozei.
Scopul acestei zile este atragerea atenţiei opiniei publice şi sensibilizarea factorilor de decizie cu privire la importanţa acestei probleme de sănătate publică, cu multiple implicaţii de ordin medical, psihologic şi social.

Constănţenii trebuie să achite taxa pe clădiri sau teren lunar, până la data de 25 a lunii, în perioada de valabilitate a contractului.
Anunţul a fost făcut de Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa.
Taxă pe clădiri datorează persoanele care deţin clădiri proprietate publică sau privată a statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale.
Taxă pe teren datorează cei care deţin în proprietate un apartament şi în folosinţă terenul, dar şi persoanele care deţin un teren proprietate publică sau privată sau în concesiune.

Angajaţii Companiei CFR vor beneficia de creşteri salariale de peste 17%.
Directorul CFR Călători a declarat că a fost încheiat un acord valabil până la 20 aprilie, care are scopul de a proteja drepturile angajaţilor până la finalizarea negocierilor privind contractul colectiv de muncă.
De cealaltă parte, reprezentanţii sindicatelor au spus că speră ca în urma negocierilor care vor avea loc în perioada următoare şi angajaţii din CFR Calători să aibă salariile majorate corespunzător cu munca depusă.

Astăzi a început a doua etapă de depunere a cererilor, pentru înscrierea copiilor în învățământul primar.
Aceasta se va încheia pe 30 martie.
În acest sens, părinții vor completa un nou formular de înscriere, repartizarea urmând a se realiza pe locurile disponibile după prima etapă.
Rezultatele finale vor afișate în unitățile de învățământ și pe site-urile inspectorarelor școlare pe 6 aprilie.
În prima etapă, 99 la sută dintre solicitări au fost admise.

Organizaţia Martorii lui Iehova va fi interzisă în Rusia.
Ministerul rus al Justiţiei a decis ieri suspendarea activităţii organizaţiei religioase Martorii lui Iehova, acuzată de extremism în Rusia, în aşteptarea sentinţei Curţii Supreme, care va decide pe 5 aprilie dacă această organizaţie va fi scoasă în afara legii.
Într-un comunicat emis de Ministerul Justiţiei se menţionează că ”Martorii lui Iehova” a fost inclusă pe lista organizaţiilor extremiste.
Interzicerea ei este dată ca sigură, având în vedere că instanţa supremă a Rusiei a validat deja decizii de încetare a activităţii acestui cult în mai multe regiuni şi oraşe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept