Știri 23 martie 2017

Biserica Ortodoxă va prăznui sâmbătă Bunavestire.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia mâine, de la ora 17, slujba Vecerniei la biserica „Buna Vestire” din Năvodari.
În timpul slujbei, ierarhul, preoții și credincioșii vor merge în procesiune, cu moaștele Sfinților Epictet și Astion, pe următorul traseu: biserica „Buna Vestire” – str. Constanței – centru – întoarcere la biserică pe str. Albinelor.
De asemenea, ieri a fost adusă spre închinare Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Grabnic Ascultătoare din Ucraina, care va rămâne la biserica din Năvodari până sâmbătă.
Tot mâine, de la ora 19.30, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Buna Vestire” din Constanța, de pe str. Dionisie cel Mic.
Sâmbătă, de la ora 8.30, Ierarhul nostru va săvârși slujba de sfințire mică a apei, urmată de Sfânta Liturghie la mănăstirea „Buna Vestire”, situată pe drumul dintre localitățile Mircea Vodă și Țibrinu.
Duminică, Ierarhul Tomisului va oficia, de la ora 8.45, Sfânta Liturghie la mănăstirea Strunga, care va sărbători hramul bisericii mari, Buna Vestire.

Astăzi este Ziua Mondială a Meteorologiei.
Aceasta se sărbătoreşte din anul 1961 şi semnifică intrarea în vigoare, la 23 martie 1950, a Convenţiei Organizaţiei Mondiale a Meteorologiei.
Prin această zi, oamenii sunt invitaţi să conştientizeze şi să aprecieze munca profesioniştilor care, zi de zi, actualizează informaţiile despre vreme.
Un număr de 189 de ţări aniversează, astăzi, 67 de ani de la prima atestare a Zilei Mondiale a Meteorologiei.

655 de persoane defavorizate vor primi în acest week-end alimentele necesare pentru masa de prânz.
Acțiunea este organizată de parohia Buna Vestire din Constanța.
Astfel, sâmbătă vor beneficia de alimente persoanele de la Centrul de îngrijire și asistență din Poarta Albă, Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța, Centrul de plasament „Traian”, Centrul de primiri urgențe copii abuzați din cartierul constănțean Coiciu, Complexul de servicii comunitare „Cristina” și locuințele protejate din localitățile Topraisar, Cumpăna și Lazu.
Duminică va fi rândul celor din Centrul de plasament „Antonio” și din cadrul Fundației „M.G.H.” din cartierul km. 4-5, Constanța.

Constănţenii sunt invitaţi duminică la Marşul pentru Viaţă.
Acesta va începe la ora 13, cu plecare de la Catedrala arhiepiscopală, pe următorul traseu: Piața Ovidiu – Str. Mircea cel Bătrân – Capitol – Spitalul Județean – B.dul Tomis – Capitol – Piața Ovidiu.
La acest manifest va participa și Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Scopul marşului este sensibilizarea întregii societăţi în privinţa avortului şi a efectelor negative ale acestuia asupra familiei şi civilizaţiei umane.
În Arhiepiscopia Tomisului, evenimentul se va desfăşura duminică, datorită programului pastoral-misionar foarte încărcat al preoților de praznicul Bunei Vestiri.
Acţiunea este organizată la nivel național de către Asociația „Simplu – Provita”.

Romsilva va împăduri zeci de hectare de teren în județul Constanța.
Suprafaţa fondului forestier din judeţul Constanţa, la ora actuală, se apropie de 40.000 de hectare.
Prin acţiunile de împădurire din acest an se vor regenera peste 300 de hectare, cu împăduriri integrale, completări, refaceri și regenerări artificiale.
Directorul Direcției Silvice Constanța, Ion Bogdan, speră ca până la sfârșitul lunii să se atingă suprafața de 90 de hectare plantate.

Românii vor da ceasurile cu o oră înainte în noaptea de sâmbătă spre duminică.
Astfel, România va trece la ora de vară, iar ora 3 va deveni ora 4.
Măsura se aplică în România din anul 1979 şi permite folosirea optimă a luminii naturale şi reducerea iluminatului artificial.

SPIT Constanţa îşi prelungeşte programul de lucru cu publicul, în perioada 27 – 31 martie.
Ghişeele vor fi deschise zilnic până la ora 18:30.
Totodată, va fi suplimentat numărul de ghişee şi numărul personalului care lucrează în agenţiile fiscale.
Măsurile organizatorice au drept scop reducerea timpului de aşteptare la ghişeele SPIT, având în vedere apropierea termenelor scadente pentru taxele și impozite care trebuie achitate până la finalul primului trimestru al anului.

Ediculul Sfântului Mormânt din Ierusalim a fost inaugurat ieri.
Lucrările de restaurare şi conservare efectuate de experţi ai Universităţii Tehnice din Atena au fost finalizate.
La eveniment au fost prezenţi Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul ecumenic al Constantinopolului, Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, dar şi reprezentanţi ai mai multor Biserici creştine din lume.
De asemenea, la inaugurare a participat și arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa şi Spitalul Municipal Medgidia organizează sâmbătă o acţiune de donare de sânge.
Astfel, între orele 08.30 – 13.30, sunt aşteptate toate persoanele sănătoase din Medgidia şi din localităţile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional.
Acţiunea va avea loc la Spitalul Municipal Medgidia, iar cei care vor dona trebuie să aibă un act de identitate valabil.

Arhidiaconul Arhiepiscopiei Tomisului Mihai Urzicana a obținut premiul I la secțiunea Canto din cadrul Concursului Național de Compoziție și Interpretare Muzicală „Mihail Jora”.
Ieri seară, la București, a avut loc etapa finală a celei de-a XXVII-a ediții a Concursului.
Competiția s-a desfășurat în perioada 20-22 martie, între 20 de concurenți.
Doi dintre diaconii Arhiepiscopiei Tomisului s-au clasat printre primii opt concurenți.
Este vorba despre diaconul Ionuț Cristinel Boancheș și arhidiaconul Mihai Urzicana, slujitor al bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Medgidia.
Gala Laureaților va avea loc luni, 27 martie la Ateneul Român.
Despre performanța părintelui Mihai Urzicana ne-a vorbit Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept