Știri 14 martie 2017

Datornicii RADET Constanţa vor fi înştiinţaţi că urmează să fie executaţi silit.
Este vorba despre o nouă modalitate de recuperare a datoriilor, mult mai rapidă, permisă de un act normativ adoptat recent.
Situaţia îi avantajează şi pe debitorii Regiei, care, la final, vor plăti mai puţin decât pe vechea procedură.
Avantajul pentru datornici este că nu vor mai plăti și cheltuielile de judecată, ca la vechea procedură, deoarece, în această nouă variantă în care facturile ajung direct la un executor judecătoresc, nu se mai ajunge în instanțele de judecată.

Parlamentul britanic a votat ieri legea de ieșire din Uniunea Europeană.
Camera Lorzilor a acceptat legea așa cum a fost votată în cursul serii și de Camera Comunelor, fără amendamentele care au fost făcute, cu câteva zile în urmă şi care se refereau la protejarea celor trei milioane de cetățeni europeni care trăiesc în Marea Britanie.
De asemenea, parlamentarii au eliminat cel de-al doilea text, care prevedea că parlamentul poate respinge viitorul acord negociat cu Uniunea Europeană.

Medicamentul împotriva tuturor tipurilor de cancer ar putea apărea în trei sau patru ani.
Oamenii de ştiinţă ruşi au finalizat studiile unui medicament care ar putea fi capabil să lupte împotriva tumorilor maligne, chiar și în ultimele stadii ale bolii.
Experimentele pe şoareci şi şobolani au dat rezultate excelente, chiar și în etapele târzii de tratament.
Astfel, oamenii de știință sunt convinși că preparatul numit proteina șocului cald are proprietăţile biologice necesare pentru tratamentul cancerului.
Timp de șase luni, au fost obţinute cristale super pure, care au fost analizate în Rusia și Japonia.
Nu au fost stabilite reacţii adverse ale noului preparat, iar pentru finalizarea cercetărilor este necesar încă un an.

Liberalizarea tarifelor la poliţelor RCA, programată pentru data de 18 mai, s-ar putea amâna cu încă şase luni.
Solicitarea a venit din partea celor şase patronate din transporturile rutiere, care au depus mai multe memorii la Senat.
Patronatele susţin că noua lege RCA trebuie să stabilească un sistem de control şi o transparenţă totală în privinţa modului de calcul al tarifelor de primă RCA.
Tarifele au fost plafonate în noiembrie 2016, pe o perioadă de şase luni, conform unei Hotărâri de Guvern.

ANRE propune instalarea de contoare inteligente pentru 30% din consumatorii de energie electrică până în anul 2020.
Potrivit unui proiect de ordin, până în anul 2026, toţi utilizatorii vor beneficia de sisteme inteligente de măsurare a consumului. Distribuitorii sunt obligaţi să informeze consumatorii despre beneficiile sistemelor inteligente de măsurare, care constau în reducerea pierderilor din reţea şi reducerea costurilor de exploatare, în anumite condiţii şi considerente.

Peste 95% dintre elevii români studiau în 2015 două sau mai multe limbi străine, cel mai ridicat procent din statele europene.
Abilităţile dobândite încă din şcoală atrag investiţiile de astăzi în centre de servicii, un sector care a devenit un adevărat motor de creştere economică.
Specialiștii în domeniu spun că motivele pentru care centrele de servicii îşi deschid birouri în România pornesc de la faptul că există un număr mare de vorbitori de limbi străine, iar în cele mai multe cazuri românii vorbesc engleză şi o altă limbă străină.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Oraşului Cernavodă, organizează mâine o acţiune de donare de sânge.
Persoanele sănătoase care doresc sa îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional sunt aşteptate la Clubul Sportiv,, Asociaţia Axiopolis Sport’’ din strada Medgidiei din localitatea Cernavodă cu un act de identitate, între orele 08.30-13.30.
Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsa între 18-65 ani cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatita virala, tuberculoza, sifilis, malarie, HiV, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă.
Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice.
În ziua donării se recomandă un mic dejun uşor și minim 500 ml lichide.

Un partid din Spania cere interzicerea transmiterii slujbei de duminică la televiziune.
Acesta este de părere că televiziunea publică nu trebuie să fie o oglindă pentru cultele religioase, indiferent care ar fi ele.
Un sondaj a arătat, recent, că 70% din populația iberică se declară catolică, în vreme ce doar 15% spun că nu aparțin niciunei confesiuni.
Spaniolii au spus că nu vor ca transmisiunea slujbei duminicale să fie interzisă, iar cifrele audiențelor de duminică, 15 martie au fost de trei ori mai mari decât până acum.

Islanda va fi prima țară din lume care va cere angajatorilor să dovedească faptul că oferă salarii egale, indiferent de sex, etnie, sau naționalitate.
Guvernul va înainta Parlamentului luna aceasta un proiect de lege care prevede că toate companiile din Islanda cu mai mult de 25 de angajati vor fi obligate să obțină o dovadă care demonstrează că plătesc același salariu, pentru aceeași muncă, de aceeași dificultate.
Potrivit proiectului, măsura se va aplica în toate companiile, indiferent dacă e vorba de companii de stat sau private.
Islanda vrea să elimine în totalitate diferențele de salarizare între femei și bărbați până în 2022.

Proiectul de lege pentru executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate a trecut de Senat.
Potrivit documentului, se consideră executare a pedepsei într-un spaţiu necorespunzător cazarea într-o arie mai mică sau egală cu patru metri pătraţi pe deţinut.
La calculul pedepsei se are în vedere faptul că, pentru fiecare 30 de zile executate într-un spaţiu necorespunzător, se consideră executate suplimentar trei zile din pedeapsa aplicată. Opoziţia spune, însă, că este nevoie şi de alte măsuri pentru rezolvarea tuturor problemelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept