Știri 7 ianuarie 2017

Biserica Ortodoxă prăznuieşte astăzi Soborul Sfântului Ioan Botezătorul.
Conform unei vechi reguli bisericeşti, în ziua imediat următoare unui praznic împărătesc se face pomenirea persoanelor care au avut legătură cu praznicul respectiv, iar în cazul de faţă este vorba despre Sfântul Proroc Ioan, cel care l-a Botezat pe Mântuitorul Hristos în apa Iordanului.
Sfântul Ioan Botezătorul este ultimul şi cel mai mare dintre proorocii Vechiului Testament, deoarece el a fost cel care a proorocit şi mărturisit despre Hristos că este Mesia, Fiul lui Dumnezeu, care va mântui întreaga umanitate din robia păcatului.
Totodată, Sfântul Ioan este cel care a fost mărturisit de către Dumnezeu ca cel mai mare dintre cei născuţi din femeie, conform Sfintei Evanghelii de la Luca.
Acest lucru va fundamenta învăţătura creştină a Bisericii conform căreia Sfântul Ioan este cel care va face legătura între drepţii Vechiului Testament şi sfinţii noului Testament.
În iconografia creştină, Sfântul Ioan este reprezentat conform calităţilor sale de Prooroc, Botezător şi Înainte-mergător al Domnului.

Biserica Ortodoxă se va afla mâine în duminica după Botezul Domnului.
Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sf. Liturghie de la ora 9, la biserica Nașterea Sf. Ioan Botezătorul.
Aceasta se află în cartierul constănțean Tomis Nord, zona Brotăcei, pe strada Capidava.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept