Știri 14 decembrie 2016

Impozitele, taxele locale și amenzile se pot achita până pe 31 decembrie.
Anunțul a fost făcut de Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța.
Reprezentanții SPIT reamintesc faptul că amenzile contravenționale se pot achita în termenele legale stabilite prin procesele verbale online.

RATC va fi transformată în societate comercială sau va fi înlocuită de o societate nouă până la sfârşitul anului viitor.
Acest lucru se va întâmpla ca urmare a împrumutului de 100 milioane de lei de la BERD, instituţie bancară care nu poate acorda credite pentru Regii.
Rambursarea valorii împrumutului se va face într-o perioadă de 12 ani.
Potrivit proiectului de dezvoltare al Regiei, se vor cumpăra numai autobuze Euro 6, dotate cu sistem de climatizare.

Prețul energiei electrice pentru populație ar putea scădea de la 1 ianuarie.
Șeful Direcției Generale Piață de Energie din cadrul ANRE, Marian Cernat a declarat că prețul final al energiei electrice pentru populație ar putea scădea cu 2-3% de la 1 ianuarie, după ce tarifele de distribuție și transport vor fi reduse în medie cu 5-6%.
El a explicat că se estimează o reducere mică a prețului final deoarece, în perioada de iarnă, prețul pe piața energiei electrice crește.
Marian Cernat a mai spus că autoritatea a luat în calcul inclusiv contribuția pentru cogenerare și certificate verzi când a estimat acest preț final.

Mașinile abandonate pe străzile Constanței vor fi ridicate.
Primăria Constanţa a anunţat că astăzi va ridica toate autovehiculele abandonate sau fără stăpân pe domeniul public.
Este vorba în special, despre şase maşini abandonate, care, deşi au proprietari, nu au fost mutate de pe domeniul public, şi o maşină fără proprietar, părăsită de luni de zile pe strada Traian.

Crucea Roşie strânge şi anul acesta, prin intermediul mall-urilor, alimente pentru oamenii sărmani.
Proiectul „Banca de Alimente” a demarat în judeţul nostru în urmă cu şapte ani şi reprezintă o soluţie de ajutorare a persoanelor sărmane şi este o iniţiativă a Crucii Roşii.
„Banca de Alimente” presupune stocarea de alimente neperisabile prin donaţii şi distribuirea acestora către persoanele vulnerabile, pe baza evaluărilor efectuate.
Vor intra în posesia pachetelor acele persoane care nu înregistrează niciun fel de venit sau au salarii foarte mici, familiile cu mulţi copii și monoparentale, persoane vârstnice, persoane cu handicap, persoane cu boli cronice sau fără adăpost.

România se afla pe primul loc în Europa la rata sărăciei relative în anul 2014.
Conform Institutului Național de Statistică, poziția țării este caracteristică unui stat cu probleme relativ mari în asigurarea unui nivel de trai ridicat pentru toți cetățenii săi.
Din grupul statelor relativ sărace, cu valori peste media europeană fac parte Spania, Grecia, Bulgaria, Estonia, Letonia, Portugalia, Croația, Italia și Lituania.
Rate de sărăcie mult mai mici se înregistrează în unele state precum Cehia, Olanda, Danemarca, Slovacia, Finlanda și Franța.

Arctica a înregistrat cele mai calde 12 luni din istorie.
Așa relevă un raport al Agenției americane pentru oceane și atmosferă.
Temperatura medie anuală a aerului deasupra solului a fost cea mai ridicată înregistrată vreodată, cu 3,5 grade Celsius peste cea din anul 1900, în perioada octombrie 2015 — septembrie 2016.
Arctica este o regiune a Pământului care cuprinde tot ceea ce se găsește în jurul Polului Nord și care se găsește la nord de Cercul Arctic.

Traficul pe reţeaua feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă.
Potrivit CFR, viteza de circulaţie a trenurilor a fost adaptată la temperaturile scăzute înregistrate la nivel solului, iar anumite garnituri înregistrează întârzieri în grafic.
CFR anunţă că pe reţeaua feroviară interoperabilă nu sunt linii de cale ferată închise.

Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi şi Consiliul Naţional al Elevilor au semnat un parteneriat de colaborare privind combaterea violenţei în şcoli şi în familie.
Parteneriatul a fost semnat având în vedere Convenţia Consiliului Europei pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei de gen, ratificată anul acesta de România.
În anul şcolar 2014-2015, Ministerul Educaţiei a raportat aproape 19.000 de cazuri de violenţă în şcoli, unele dintre acestea fiind asociate cu discriminarea.
Iniţiatorii susţin integrarea unor principii în procesul educaţional şi în toate materialele didactice, precum egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, nediscriminarea în ceea ce privește accesul la educaţie, promovarea unor relaţii interpersonale nonviolente între elevi, dar şi între elevi şi profesori.

Mașinile înmatriculate în Bulgaria ar putea dispărea de pe șoselele din România.
Guvernul bulgar a introdus o serie de măsuri pentru ca cetățenii bulgari să nu mai poată înmatricula sute de mașini.
Cea mai importantă este aceea care interzice reînnoirea inspecției tehnice periodice a mașinilor înmatriculate după anul 2008.
În acest caz, bazele de date ale primăriilor au fost conectate cu baza de date a Registrului Auto, iar în momentul în care proprietarul unei mașini se prezină la un service pentru a-și reînnoi ITP-ul, sistemul îi poate interzice acest lucru dacă impozitul mașinii nu a fost plătit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept