Știri 24 noiembrie 2016

Biserica Ortodoxă va cinsti mâine pe Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina.
Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 8.30, Sf. Liturghie la biserica „Sf. Mare Muceniţa Ecaterina” din cartierul constănţean Tomis Plus-Boreal.
Sâmbătă, Biserica Ortodoxă îl va cinsti pe Sfântului Cuvios Stelian, ocrotitorul copiilor.
Astfel, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 8.30, Sfânta Liturghie la biserica „Schimbarea la față și Sf. Ioan Rusul” din Ovidiu (lângă podul de cale ferată).
Aici, Arhiepiscopul Tomisului împreună cu credincioșii, va oferi daruri pentru 17 copii nevoiași din localitate, cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani.
Un alt program social al parohiei se derulează din 2013 și include 25 de familii care primesc pâine zilnic și 30 de persoane care beneficiază de masă caldă de două ori pe lună.
Parohia mai desfășoară acțiuni sociale și pentru copiii defavorizați din centrul „Casa Viață Nouă” din orașul Ovidiu.
Tot sâmbătă, de la ora 14.30, Ierarhul Tomisului va oficia Taina Sf. Maslu la biserica Sf. Împărați Constantin și Elena din Cernavodă, iar de la ora 16 va fi prezent la Festivalul Internațional de Muzică Corală Ioan D. Chirescu, desfășurat la Casa de Cultură din Cernavodă.
Duminică, de la ora 8.30, Ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Ecaterina” din localitatea Tuzla.
Credincioșii se vor putea închina moaștelor Sf. Pantelimon aduse de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța, de astăzi.

Încercările familiei Nan din Norvegia nu s-au terminat.
După ce, în luna octombrie, copii s-au întors în sânul familiei, luni seara tatăl copiilor, Dumitru Nan, a fost arestat fără explicații de către poliția Norvegiană și a fost eliberat după o oră.
Episcopul Macarie Drăgoi al românilor din Europa de Nord a declarat că această situație depășește cu mult tot ceea ce putea să vadă în materie de suferință umană iar suferința acestei familii e prea mare
Totodată, episcopul român a adresat autorităților române rugămintea de a cerceta situația și a face demersurile necesare pentru clarificarea ei.

Guvernul a adoptat a doua rectificare bugetară din acest an.
Sănătatea, dezvoltarea şi agricultura au primit cei mai mulţi bani pentru finanţarea unor proiecte aflate în derulare.
Banii pentru sănătate, peste două miliarde de lei, sunt destinaţi continuării tratamentului pacienţilor cu ciroză hepatică aflaţi în diferite stadii ale bolii.
De asemenea, sume importante merg la investiţiile în infrastructura şcolară şi de drumuri.
Sunt finanţate şi programul-pilot „Masa caldă la şcoală”, cu aproape 15 milioane de lei, precum şi programul „Fructe în şcoli”, cu patru milioane de lei.
Ministerul Muncii primește peste 140 de milioane de lei pentru plata indemnizațiilor de creștere a copilului, ajutoare sociale, alocații pentru copii și indemnizații pentru persoanele cu handicap.

Şomerii şi angajatorii vor avea mai multe beneficii de luna viitoare.
În luna decembrie vor intra în vigoare măsurile de stimulare a ocupării forţei de muncă.
Astfel, vor fi introduse noi servicii acordate şomerilor și va creşte cuantumul primelor de mobilitate.
De asemenea, şomerii înregistraţi care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, pot primi o primă de activare de 500 de lei, neimpozabilă, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puţin trei luni.
Prima de instalare se va acorda persoanelor înregistrate ca şomeri care se încadrează într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de cea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa.

Mai multe taxe vor fi eliminate de la 1 ianuarie 2017, printre care „taxa pe stâlp” și supraacciza la carburanţi.
În plus, TVA va fi redus de la 20 la 19%.
În aceste condiții, statul va obține, anul viitor, cele mai mici venituri din taxe şi impozite din ultimii 20 de ani, potrivit preşedintelui Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru.
Eliminarea supraaccizei la carburanţi, în valoare de 7 eurocenţi/litru, va determina o scădere a prețului carburanților cu aproximativ 50 de bani/litru, după cum estimează specialiştii.

Mezelurile ar trebui să fie interzise copiilor.
Specialiştii spun că mezelurile sunt cele mai nocive, deoarece amestecul din care sunt făcute conţine o cantitate mare de substanţe care duc la diferite afecţiuni, unele chiar foarte grave.
De asemenea, ele conţin substanţe care dau dependenţă.
Medicii recomandă consumarea fileului neprocesat, deoarece acesta este slab şi nu are tocătură în interior, are mai puţine adaosuri, iar chimicalele sunt în cantitate mai mică.

O serie de timbre dedicată alimentelor din Biblie este disponibilă de astăzi în magazinele Romfilatelia din țară.
Proiectul filatelic „Trăieşte sănătos! Alimentele Bibliei” este alcătuit din patru valori, pe care sunt ilustrate plante, cereale şi fructe care se regăsesc în textul Cărţii Sfinte.
Timbrele prezintă grâul şi orzul, simboluri ale vieţii şi ale renaşterii, apoi două fructe pline de elemente nutritive, dar şi cu proprietăţi curative: smochina şi rodia, strugurii şi viţa de vie.
De asemenea, pe timbrul cu valoarea nominală de 15 lei sunt ilustrate măslinele, considerate unele dintre cele mai nutritive fructe.
Emisiunea este completată de un set de două plicuri în prima zi.

Cazurile de evaziune fiscală sub 50.000 de lei nu vor mai fi sancționate penal, dacă se recuperează prejudiciul.
Ministrul de Finanțe, Anca Dragu a declarat că Guvernul a discutat în primă lectură un proiect de modificare a Legii evaziunii fiscale în acest sens.
Ea a mai precizat că proiectul a fost inițiat de către Ministerul de Finanțe și cel de Justiție.
Anca Dragu a arătat că modificarea are ca scop eficientizarea combaterii evaziunii în condițiile în care dosarele de mică evaziune consumă prea multe resurse din partea statului în raport cu beneficiile obținute.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept