Știri 25 octombrie 2016

Biserica Ortodoxă va cinsti mâine pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.
Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia astăzi, de la ora 17, slujba Vecerniei la Biserica Sf. Mare Mucenic Dimitrie din Constanţa, zona Delfinariu.
Mâine, Ierarhul nostru va oficia Sf. Liturghie Arhierească la biserica Sf. Mare Mc. Dimitrie din Suceava, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuţilor.
Vineri, Biserica Ortodoxă Română va cinsti pe Sf. Ierarh Iachint de Vicina, Mitropolitul Ţării Româneşti.
Cu această ocazie, în noaptea de joi spre vineri, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sf. Liturghie Arhierească la Mănăstirea Dervent care își va serba hramul bisericii mari.
Apoi, vineri și sâmbătă, Înaltpreasfinţitul Teodosie va participa la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Bucureşti.

Curtea de Apel Constanța a decis ieri scoaterea IPS Teodosie de sub control judiciar în cazul luării de mită și păstrarea controlului judiciar în cazul subvențiilor APIA pentru ferma Nazarcea.
Arhiepiscopul Tomisului a spus presei că se consideră nevinovat și ținta unui atac la adresa Bisericii Ortodoxe.


În privința acuzațiilor DNA, avocata apărării, Maria Vasii, s-a arătat mirată de superficialitatea probelor din dosar.

Taxa radio-tv va fi menținută.
Comisia de buget finanțe a Camerei Deputaților a adoptat amendamentul la propunerea legislativă privind eliminarea a 102 taxe începând cu 1 ianuarie 2017 și a decis menținerea taxei radio-TV.
În argumentare, parlamentarii au spus că în cele mai multe state europene cele mai multe servicii sunt finanțate prin taxă, iar propunerea de finanţare de la bugetul statului a celor două servicii publice este nesustenabilă financiar.

Pacienţii care ajung la Urgenţă trebuie să aibă cardul de sănătate la ei.
Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă face apel la pacienţi sau aparţinătorii acestora, să prezinte cardul de sănătate la prezentarea în Unitatea de Primiri Urgenţe.
În acest fel, ei pot fi identificaţi, consultaţi, iar datele trimise imediat în sistem.

Astăzi este Ziua Armatei Române.
Aceasta semnifică data eliberării totale a nord-vestului Transilvaniei de sub ocupaţie şi administraţie străine.
Acesta a fost singurul obiectiv strategic naţional, realizat de Armata Română pe câmpul de luptă, recunoscut juridic în Tratatul de Pace dintre România şi Puterile Aliate şi Asociate.
Eliberarea întregului teritoriu naţional s-a obţinut prin lupta eroică a peste 525.000 de militari, între 23 august şi 25 octombrie 1944.
Ziua Armatei Române este marcată în toate unităţile militare din România dar şi în teatrele de operaţii unde execută misiuni trupele româneşti.

Proiectul pentru legalizarea parteneriatului civil a fost respins de Senat.
Documentul depus de Remus Cernea a fost votat cu 68 de voturi pentru, 2 voturi împotrivă și 7 abțineri.
Pentru această inițiativă legislativă, termenul de adoptare tacită se împlinea joi, 27 octombrie.
Senatul este prima cameră sesizată.

Românii susţin înăsprirea legislaţiei pentru protecţia animalelor şi a sancţiunilor din Codul Rutier.
Așa arată un sondaj efectuat de Institutul de Studii Sociale şi Politice.
Întrebaţi dacă pedepsele împotriva celor care fac rău animalelor ar trebui înăsprite, 85% dintre participanţii la studiu s-au declarat de acord cu această măsură, dintre care cei mai mulţi sunt tineri între 18 şi 34 de ani.
În ceea ce priveşte reglementările rutiere şi aplicarea sancţiunilor în trafic, două treimi dintre români cred că ar trebui înăsprite sancţiunile din Codul Rutier, iar 27% sunt împotriva schimbării acestora.

Vaccinul împotriva tuberculozei lipseşte din maternităţile din judeţele Constanţa, Argeş, Arad, Suceava şi Alba.
Numai în Argeş şi Arad, aproape 800 de nou-născuţi nu au mai fost vaccinaţi, de la sfârşitul lunii august, împotriva tuberculozei.
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, promite, însă că 64.000 de doze de vaccin vor ajunge, în cursul săptămânii, la maternităţile din ţară.
La Constanța, licitaţia pentru achiziţionarea dozelor de vaccin a fost organizată, iar acestea ar trebui să fie repartizate până la sfârşitul acestei luni.

Taxa auto va fi desființată în ianuarie 2017.
În următoarele zile, deputații vor vota eliminarea taxei și schimbarea ei într-o taxa inclusă în carburant.
Eliminarea Timbrului de Mediu în ultima configurație s-ar putea să aducă și câteva efecte negative, cum ar fi un val de înmatriculări ale unor vehicule vechi, aflate într-o stare tehnică foarte proastă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept