Știri 24 octombrie 2016

Biserica Ortodoxă va cinsti miercuri pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.
Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia mâine, de la ora 17, slujba Vecerniei la Biserica Sf. Mare Mucenic Dimitrie din Constanţa, zona Delfinariu.
A doua zi, Ierarhul nostru va oficia Sf. Liturghie Arhierească la biserica Sf. Mare Mc. Dimitrie din Suceava, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuţilor.
Vineri, Biserica Ortodoxă Română va cinsti pe Sf. Ierarh Iachint de Vicina, Mitropolitul Ţării Româneşti.
Cu această ocazie, în noaptea de joi spre vineri, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sf. Liturghie Arhierească la Mănăstirea Dervent care își va serba hramul bisericii mari.
Apoi, vineri și sâmbătă, Înaltpreasfinţitul Teodosie va participa la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Bucureşti.

Constănțenii sunt invitați la o nouă conferință.
Tema o constituie ’’Puterea Cuvântului în Vindecare’’ și va fi susținută de Profesor Conf. Univ. Dr. Floarea Damaschin.
Evenimentul se va desfășura joi, de la ora 17.30, la Curtea Brâncovenească.
Intrarea va fi liberă.

Transportatorii vor protesta în fața Guvernului României.
Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România va organiza, pe 2 noiembrie, un miting de protest, în fața Guvernului, la care vor participa 6.000 de autovehicule.
Aceștia cer reglementări ale unor legi, prin Ordonanță de Urgență, „pentru a se stopa abuzurile unor grupuri de interese din Parlamentul României care au modificat legi pentru a permite ca activitatea de transport să fie piratată”.
De asemenea, ei propun transport gratuit pentru toți elevii, iar transportatorii de persoane, prin curse regulate, să plătească 5% TVA.

Contractele încheiate cu managerii de spitale vor fi schimbate semnificativ.
Astfel, potrivit ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, măsurarea performanţei unui administrator de spital va depinde, printre altele, de satisfacţia şi de siguranţa pacienţilor.
Ministrul a mai spus că managerii nu au raportat, până acum, toate cazurile de infecţii intraspitaliceşti pentru că, prin actuala formă a contractelor pe care le-au semnat, ei ar fi fost sancţionaţi dacă admiteau că acestea există.

Peste de un sfert dintre copiii români până în 8 ani sunt obezi.
Potrivit medicilor, aproape toţi copiii supraponderali suferă mai târziu de boli cardiace, accidente vasculare cerebrale sau diabet zaharat.
Schimbarea stilului de viață sedentar și evaluarea nutrițională a copilului, pot prevenii aceste afecțiuni.
Medicii spun că nici sistemul şcolar nu le oferă copiilor motivaţia de a face mişcare.

Aproximativ 200 de persoane au participat sâmbătă, la Satu Mare, la un miting de susținere a modificării Constituției, în sensul definirii familiei ca fiind căsătoria dintre un bărbat și o femeie.
Reprezentantul „Coaliției pentru Familie” la Satu Mare, preotul baptist Mihai Micula, a declarat că toate cultele creștine susțin această modificare a articolului 48 din Constituția României pe tema familiei.
Primarul municipiului Satu Mare a declarat că în mandatul său de deputat a fost promovat un proiect de modificare a Constituției.
La miting au participat reprezentanții tuturor cultelor creștine din Satu Mare.
Tot sâmbătă, alte 10.000 de persoane, de etnii și confesiuni diferite, s au adunat în Piața Unirii din municipiul Oradea, exprimându și public susținerea pentru familia tradițională

România va continua să negocieze cu Canada în privinţa vizelor pentru români.
Aceasta indiferent de soarta acordului de liber schimb dintre Uniunea Europeană şi statul canadian.
Tratatul ar urma să elimine 98% din tarifele vamale în comerţul bilateral Uniunea Europeană – Canada şi ar aduce blocului comunitar un profit de aproape 6 miliarde de euro.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că discuţiile pe această temă îşi vor urma cursul şi că nu există o limită de timp pentru finalizarea acestora.

Sute de femei au ieșit ieri din nou, pe străzile capitalei poloneze pentru a protesta față de înăsprirea legii avortului.
Demonstranţii au criticat influenţa Bisericii Catolice în viaţa politică.
Liderul unui partid polonez a declarat recent că vrea o lege care să asigure faptul că femeile nu pot să facă avort nici măcar în cazul în care fătul are Sindrom Down sau când nu are şanse de supravieţuire, pentru ca nou-născutul să poată fi apoi botezat şi îngropat.

Astăzi este Ziua Națiunilor Unite.
În fiecare an, la 24 octombrie, se celebrează Ziua Națiunilor Unite, pentru a marca intrarea în vigoare, în 1945, a Cartei Organizației Națiunilor Unite.
Prin ratificarea acestui document fondator de către majoritatea semnatarilor săi, Organizația Națiunilor Unite și-a început oficial activitatea.
Sărbătorită din 1948, Adunarea Generală a ONU a recomandat ca statele membre să facă din această zi o sărbătoare publică, dedicată informării popoarelor din lume cu privire la obiectivele și realizările Organizației Națiunilor Unite.
Anul acesta, ONU dorește să evidențieze acțiunile concrete pe care oamenii le pot face pentru a contribui la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă.
Printre aceste acțiuni se numără: donarea a ceea ce nu mai este folosit, evitarea risipei alimentelor, dar și a apei, ajutarea și îndrumarea copiilor din comunitățile defavorizate să citească sau plantarea unui copac pentru a ajuta la protejarea mediului înconjurător.

Familia Nan din Norvegia și-a primit copiii înapoi.
Anunțul a fost făcut de către Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord.
Sentința a fost dată în unanimitate de completul de judecători, iar Bianca-Mihaela și Dragoș-Dumitru, cei doi copii, urmează să se reîntoarcă la părinții lor după un an de suferințe cauzate de separarea forțată decisă de Barnevernet.
Aceasta vine la puțin timp după o altă reîntregire decisă tot de justiția norvegiană, cea a familiei Bodnariu.
Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord mulțumește tuturor celor care s-au rugat pentru familia Nan.

Legea vaccinării va fi disponibilă în următoarele săptămâni.
Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care a menţionat că decizia privind viitorul act normativ va fi asumată de către Guvern.
În ceea ce privește obligativitatea vaccinării, ministrul a subliniat că părinţii trebuie să ia o decizie informată, în condiţiile în care un copil care nu a fost vaccinat i-ar putea afecta şi pe ceilalţi dintr-o anumită comunitate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept