Știri 20 octombrie 2016

De luni, constănțenii pot depune actele privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței.
Pentru a beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinței pentru luna noiembrie, termenul de depunere a solicitărilor este 20 noiembrie inclusiv.
Termenele lunare de depunere a solicitărilor noi de ajutor de încălzire sunt până pe data de 20 a fiecărei luni.

Comercianții alimentelor decongelate trebuie să anunțe public acest lucru.
Astăzi intră în vigoare Ordinul preşedintelui ANPC privind informarea consumatorilor de către comercianţii care pun în vânzare produse obţinute din alimente congelate.
Normativul se referă la produse de patiserie şi alte preparate obţinute din ingrediente congelate.
Patronatele din industria de morărit şi panificaţie au semnalat de mai multe ori faptul că, în mare parte, pâinea care se vinde pe post de pâine proaspătă vine de fapt de peste graniţă, în formă congelată, ca şi unele produse din patiserii sau covrigării.

Primarul Constanței Decebal Făgădău a dat asigurări că prețul gigacaloriei va fi de 250 de lei.
Acest lucru s-a decis săptămâna trecută, când municipalitatea a finalizat prognoza și calculele bugetare pentru sezonul rece 2016-2017.
Astfel, primarul susține că va iniția proiectul de hotărâre prin care va propune acest preț pentru gigacalorie, sperând că va fi votat pozitiv de către consilierii locali.

Limita de viteză ar putea deveni 60 de kilometri la oră în stațiunea Mamaia.
Zilele acestea, reprezentanții municipalității și cei ai Poliției Constanța negociază intens care va fi limita de viteză în stațiunea Mamaia.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Liviu Tramudana, există tot mai mulți constănțeni care locuiesc în stațiune, iar traficul are valori ridicate și în extrasezon, astfel că se impune limitarea vitezei mai jos de 70 de km la oră, așa cum era până acum, pentru evitarea accidentelor grave.

Seniorul liberal Radu Câmpeanu a încetat ieri din viață la vârsta de 94 de ani.
Acesta a fost primul preşedinte al PNL după 1989.
În perioada 1947-1956, Radu Câmpeanu a fost deținut politic, iar după eliberarea din detenție, a lucrat în construcții la Întreprinderea Drumuri și Poduri — București.
În anul 1990, a reînființat Partidul Național Liberal și a fost ales secretar general al acestei formațiuni politice.
În perioada 31 martie 1990 — 28 februarie 1993 a fost președinte al PNL.
A candidat la președinția României la alegerile din 20 mai 1990, obținând 10,64% din voturile valabil exprimate.
La scrutinul parlamentar din 20 mai 1990 a fost ales senator de București, iar între 9 iunie 1990 și 14 octombrie 1992 a fost vicepreședinte al Senatului.

Dumnezeu să-l odihnească!

Rusia a inaugurat marele centru ortodox din Paris.
La eveniment au participat ministrul rus al culturii, Vladimir Medinski și episcopul Antonie de Bogorod.
Centrul ortodox rus din Paris ocupă un teren de peste 4.000 de metri pătrați în zona centrală a capitalei franceze.
Valoarea construcției este estimată la circa 170 de milioane de euro, sumă asigurată în întregime de guvernul rus.
Pe lângă biserica ortodoxă, complexul mai cuprinde un centru cultural, o casă parohială, o școală bilingvă franco-rusă și birouri ale serviciului cultural al ambasadei ruse.

Legea care permite cumpărarea de vechime în muncă a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.
Aceasta prevede ca, în maxim șase luni de la intrarea actului normativ în vigoare, oamenii care nu au ieșit încă la pensie pot să încheie un contract de asigurare socială în care se angajează că vor plăti contribuțiile aferente ultimilor cinci ani.
Această plată poate fi efectuată într-o singură tranşă sau eşalonat.
Potrivit inițiatorilor, legea îi avantajează pe oamenii care au lucrat în străinătate și nu au contribuit la fondul de asigurări sociale timp de mai mulți ani, dar și pe femeile care au fost casnice o lungă perioadă.

Proiectul privind eliminarea a 102 taxe nefiscale a primit aviz favorabil în Comisia juridică a Camerei Deputaților.
Astfel, marți, proiectul va intra la vot în plen.
Propunerea de lege vizează eliminarea mai multor taxe, între care timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comerţului, taxe consulare şi de cetăţenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentară pentru eliberarea paşaportului temporar sau cea pentru pierderea sau modificarea actelor.
Luni, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de primă Cameră sesizată.

Secțiile de votare ar putea fi supravegheate video.
Așa prevede un proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne.
Sarcina realizării înregistrărilor revine operatorului de calculator din fiecare secție de votare.
Terminalele informatice necesare înregistrării video-audio sunt asigurate de Serviciul de Telecomunicații Speciale, potrivit proiectului.
Acesta va putea pune la dispoziția organismelor electorale, pentru soluționarea contestațiilor, copii ale înregistrării.

Tarifele la polițele RCA vor fi diferite.
Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis să scoată criteriul zonei din calculul tarifului.
Preţul cel mai mare, propus de ASF, la care asiguratorii vor putea vinde timp de 6 luni o poliţă RCA către un şofer cu vârsta între 31 şi 40 de ani este 610 lei.
Şoferii din Bucureşti, dar şi din Brăila, Constanţa, Galaţi, Dolj, Braşov şi Iaşi, vor fi avantajaţi, pentru că în prezent asiguratorii le vând poliţe RCA cu preţuri care pornesc de la 700 de lei.
Pentru a putea fi aplicate, tarifele maximale la RCA propuse de ASF, trebuie avizul Consiliului Concurenţei, iar apoi să fie aprobate de Guvern.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept