Știri 6 octombrie 2016

Moaștele Sfântului Antonie de la Iezerul Vâlcei vor sosi la Constanța.
Cu acest prilej, vineri, de la ora 17, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului împreună cu Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului va oficia slujba Vecerniei la biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena I, din Constanța.
Sfintele moaște vor rămâne spre închinare până duminică.
Sâmbătă, de la ora 9, cei doi ierarhi vor oficia Sfânta Liturghie la această biserică.
Apoi, de la ora 17, la Hotelul Ibis se va desfășura un simpozion cu tema ”Unitate si credinta in ortodoxie. Sfinti, monahi, slujitori ai bisericii si ctitori armâni”, cu ocazia împlinirii unui an de la oficerea în biserică a Sfintei Liturghii în limba armânească.

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sfinți duminică, biserica Sf. Ioan Botezătorul din Techirghiol.
Slujba va fi oficiată de la ora 7.45 și va fi urmată de Sfânta Liturghie, la care va participa și Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.
Credincioșii se vor putea închina moaștelor sfinților Ioan Botezătorul, Nicolae, Constantin și Elena, Ciprian, Varsanufie cel Mare și unei părticele din lemnul Sfintei Cruci, ce vor fi aduse sâmbătă, la orele 18.
De asemenea, cei prezenți vor putea intra prin Sfântul Altar.

Copiii școlii Spectrum din Constanța au fost ieri în vizită la cantina socială a parohiei Amzacea.
Despre această acțiune caritabilă ne spune mai multe părintele paroh Viorel Dădârlad.

Liderii bisericilor catolică şi anglicană au făcut un pact istoric.
Aceștia au declarat că vor lucra împreună pentru a-i ajuta pe cei săraci şi a proteja mediul înconjurător, în pofida diferenţelor dintre cele două religii în ceea ce priveşte femeile-preot şi căsătoria persoanelor de acelaşi sex.
Papa Francisc şi Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, şi-au luat acest angajament într-o declaraţie comună la Vecernie, la Roma, pentru a marca 50 de ani de la începerea dialogului teologic între cele două Biserici, în 1966.
Cei doi lideri religioşi au promis să lupte împotriva unei “culturi a deşeurilor”, în care majoritatea oamenilor vulnerabili din societate sunt marginalizaţi şi eliminaţi, şi să lucreze împreună pentru pace şi pentru a aduce educaţie, asistenţă medicală, hrană, apă curată şi adăpost celor săraci.
Comunitatea anglicană numară 85 de milioane de credincioşi, iar Biserica Romano-Catolică are aproximativ 1,2 miliarde.

Debranşările ilegale, de la sistemul centralizat de încălzire al RADET au luat amploare.
Tot mai mulţi constănţeni, nemulţumiţi de facturile mari, aleg să se debranşeze singuri.
Potrivit directorului Regiei, Liviu Popa, deși vecinii nu reclamă, cei de la RADET află, în cele din urmă dacă au fost făcute lucrări neautorizate.
Poliţia locală este cea care aplică amenzi, în cazul debranşărilor ilegale, iar amenda este de 500 de lei.

Angajaţii care lucrează mai mult de 6 ore ar putea avea pauze de masă de cel puţin 60 de minute şi cantine sau săli de mese.
Așa prevede un proiect de lege depus, la Senat, de deputatul Andrei Valentin Sava.
Iniţiatorul proiectului de lege susţine în expunerea de motive că “după 6 ore de muncă, randamentul fiecărui angajat scade, iar aportul alimentar este vital pentru revigorarea organismului”.
De asemenea, angajatorii trebuie să fie din ce în ce mai responsabili în relaţia cu angajaţii şi să se preocupe de asigurarea unor condiţii sănătoase de muncă.

O serie de măsuri pentru prevenirea și reducerea poluării aerului au fost stabilite printr-un proiect de lege adoptat ieri de Guvern.
Proiectul de act normativ include prevederi și noi cerințe tehnice pentru operatorii economici din domeniu, care au scopul să limiteze cantitățile de vapori de benzină emiși în atmosferă în timpul depozitării, încărcării, descărcării și distribuției acestui carburant, precum și în timpul alimentării autovehiculelor la stațiile de benzină.
Proiectul de lege actualizează și adaptează legislația națională cu noile reglementări introduse în Directivele europene.

România va avea cea mai mare creştere economică în acest an.
Conform prognozelor Fondului Monetar Internaţional, România va înregistra, în acest an, cea mai mare creştere economică din Europa, de 5%, urmată de Irlanda cu 4,9%.
Potrivit acelorași date, anul vitor, creşterea economică a țării noastre va fi de 3,8%, iar în 2018, de 3,3%.

Medicii nu recomandă folosirea ibuprofenului de către persoanele cu vârste de peste 40 de ani.
Potrivit celor mai recente studii, acesta creşte mult riscul infarctului miocardic şi a accidentelor vasculare cerebrale, chiar după o perioadă scurtă de la utilizare, iar riscurile sunt mai mari în cazul celor care au deja boli cardiace.
În plus, şansele ca bolile de inimă să apară sunt mai mari în cazul oamenilor de peste 40 de ani.
Ibuprofenul este unul dintre cele mai folosite medicamente în tratarea durerilor.

În Franța, site-urile care se opun avortului ar putea intra sub incidența legii penale.
Noul delict se va numi „obstrucție digitală” și va urmări să elimine ceea ce ministrul francez pentru familie a numit „manipulare” și „informații părtinitoare” cu scopul de a convinge femeile să nu facă avort.
Sancțiunile ar putea cuprinde închisoarea și amenzi de până la 30.000 de euro.
În Franța există încă din anul 1993 legi care pedepsesc „manevrele morale și psihologice” menite să convingă femeile să nu avorteze, dar acestea au fost rareori puse în practică.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept