Știri 20 septembrie 2016

Papa Francisc a declarat că uciderea in numele lui Dumnezeu, este satanism.
El a amintit, astfel, cazul uciderii preotului catolic Jacques Hamel, din Franța, pe care l-a numit martir.
Papa a condamnat ferm identificarea terorismului cu Islamul, dar de această dată a precizat clar ca uciderea în numele lui Dumnezeu este un act satanic.

Reabilitarea plajelor va continua.
Proiectul privind reducerea eroziunii costiere, în valoare totală de 3,4 miliarde lei, va putea fi demarat după ce Guvernul a aprobat în ședința de ieri indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții.
Proiectul are o durată de realizare a investiției de 36 de luni și este împărțit în două etape.
În prima etapă, se vor realiza lucrări în zonele Stăvilare, Mamaia, Tomis, Agigea și Eforie.
În cea de-a doua etapă vor fi efectuate lucrări în zonele Costinești, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia-Saturn și zona 2 Mai.

Televiziunile naţionale vor fi obligate să difuzeze informaţii ştiinţifice şi tehnologice.
Senatul a adoptat ieri un proiect de lege în acest sens.
Informaţiile transmise trebuie să nu contravină standardelor ştiinţifice general acceptate de comunitatea ştiinţifică internaţională.
De asemenea, proiectul prevede că televiziunile care nu au jurnale de ştiri fac excepţie.
Camera Deputaţilor a adoptat tacit proiectul, iar Senatul este for decizional, proiectul urmând să fie transmis spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.

Medicii şi farmaciştii care doresc eliberarea unui Certificat de Conformitate nu mai trebuie să prezinte la Direcţiile de Sănătate Publică copii legalizate după documente.
Astfel, pentru a fi recunoscute calificările româneşti în celelalte state membre ale Uniunii Europene pentru profesiile de medic sau farmacist, se vor depune copii nelegalizate ale actelor necesare.
Măsura intră în vigoare de astăzi şi se înscrie în acţiunile Executivului de simplificare şi debirocratizare a interacţiunii cetăţenilor cu administraţia publică.

ANM anunță o răcire accentuată a vremii în următoarele două săptămâni.
Astfel, până pe 2 octombrie, majoritatea zilelor vor fi mai reci decât în mod obișnuit, în cea mai mare parte a intervalului, cu o medie a maximelor de 17 – 20 de grade Celsius, mai ridicată la început.
În cursul nopților, vor fi valori apropiate de cele specifice perioadei, cu o medie a minimelor de 11 – 13 grade C, ușor mai ridicată la începutul intervalului de prognoză.

Proiectul Guvernului referitor la venitul minim de incluziune a fost adoptat de Senat.
Acesta prevede un beneficiu de asistenţă socială pentru familiile şi persoanele singure pentru prevenirea şi combaterea sărăciei şi a riscului de excluziune socială.
Ajutorul de incluziune se acordă persoanelor sau familiilor cu un venit ajustat pe membru de familie de până la 260 de lei, însă pentru persoana singură cu vârsta de cel puţin 60 de ani, limita este de 300 de lei.
De asemenea, persoanele fără adăpost beneficiază de venitul minim de incluziune numai pe perioada în care se află în evidenţa serviciilor publice de asistenţă socială.
Senatul a fost prima cameră sesizată în cazul acestui proiect de lege, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Ordonanța de urgență privind RCA a fost publicată, ieri, în Monitorul Oficial.
Guvernul a adoptat pe 14 septembrie o ordonanță în problema RCA care prevede, printre altele, înghețarea prețurilor la primele de asigurare pe o perioadă de șase luni.
Pe baza ordonanței, în termen de 30 de zile, Autoritatea de Supraveghere Financiară va trebui să vină cu un calcul al costului mediu pentru diferitele categorii de asigurări, care să fie prețul de referință pentru asigurări pe următoarele șase luni.

Un parlamentar propune ca elevii să meargă la școală și în week-end.
Deputatul Florin Gheorghe susține că prin inițiativa sa legislativă dă posibilitatea școlilor să organizeze ore facultative de sport sâmbăta.
Beneficii ar avea și profesorii, care vor fi plătiți dublu pentru aceste ore.
El a mai spus că încearcă astfel să-i apropie mai mult pe copii de școală și să-i responsabilizeze.

Infecțiile rezistente la antibiotice ar putea avea până în 2050 efecte devastatoare asupra economiei mondiale.
Banca Mondială cere adoptarea de măsuri de urgență pentru stoparea răspândirii infecțiilor rezistente la antibiotice.
Potrivit unui studiu, rezistența microbiană la antibiotice ar putea provoca o scădere de 5% a Produsului Intern Brut în țările cu venituri reduse și ar arunca 28 de milioane de persoane în sărăcie până în 2050.
Apariția bacteriilor rezistente la medicamente a fost provocată, parțial, de utilizarea crescută a antibioticelor în tratamentul oamenilor.
Raportul Băncii Mondiale se bazează pe prognozele economice ale instituției pentru perioada 2017-2050.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept