Știri 23 august 2016

Biserica Ortodoxă va cinsti sâmbătă pe Sfântul Mucenic Fanurie.
Cu acest prilej, Biserica Schimbarea la Faţă cunoscută şi sub numele de Biserica Greacă îşi va serba cel de-al doilea hram.
Astfel, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 9 Sfânta Liturghie.
Credincioșii se vor putea închina moaștelor Sf. Nectarie aduse joi seara de la Biserica Sf. Nectarie din Constanța, care vor sta până duminică.

A treia ediție a Școlii de Vară ”Tinerii de azi, adulții de mâine” debutează astăzi la Eforie Nord.
95 de tineri din 23 de județe ale țării vor participa, timp de o săptămână, la 14 ateliere de training pentru aptitudini și workshop-uri de dezvoltare a talentelor artistice.
Mai mult, tinerii vor avea și ateliere speciale de marketing, tehnologie, prim ajutor, planificare a unui eveniment precum și sesiuni de discuții libere cu invitați speciali.
Detalii aflăm de la organizator, președintele Asociației Generației de Azi, Cristian Tănase.

RADET va efectua revizia anuală a instalației de producere și transport a energiei termice.
Astfel, în perioada 5 septembrie ora 0.00 – 8 septembrie ora 18.00, constănțenii nu vor avea apă caldă.
Revenirea la furnizarea agentului agentului termic primar se va face etapizat, începând din 8 septembrie ora 8.00.
RADET a mai anunțat că timp de două săptămâni, de ieri şi până miercuri, 31 august, va efectua citirile contoarelor de energie termică montate la consumatori.

Germania vrea să interzică vălul islamic.
Partidul cancelarului Angela Merkel susține că femeile musulmane care lucrează în instituții publice trebuie să fie ușor de identificat.
Pentru a deveni lege, propunerea trebuie să fie adoptată de guvernul de la Berlin.
Franța, Belgia sau Italia au interzis deja, complet sau parțial, purtarea vălurilor totale.

Guvernul SUA finanțează experimente în care se vor crea himere în medii controlate.
Acestea implică implantarea unei celule stem umane în embrionul unui animal pentru a crea un animal parțial uman.
Oamenii de știință doresc să utilizeze embrionii pentru a crea animale cu boli umane, care i-ar putea ajuta să trateze și să prevină afecțiunile.
Decizia este controversată, dar în același timp, unii specialiști în domeniu au afirmat că sunt încântați de noua politică.

Guvernul ar putea oferi subvenţii pentru ca cei defavorizaţi să-şi închirieze locuinţe.
Afirmația aparține vicepremierului Vasile Dâncu, care a adăugat că Strategia Naţională a Locuirii va fi lăsată în dezbatere publică până la sfârşitul lunii.
Prin această strategie, Guvernul îşi propune să creeze premisele în vederea asigurării unei pieţe funcţionale şi transparente a închirierii locuinţelor.

O nouă unitate administrativ-teritorială ar putea apărea în România.
Un proiect de lege privind reclasificarea localităţilor propune înfiinţarea a 183 de comune poli-regionali.
Aceste localități au rol de servire intercomunală la nivelul zonelor lipsite de oraşe pe o distanță de minim 25 km.
Proiectul de lege stipulează că dezvoltarea acestor localități este “sprijinită” de Guvern inclusiv prin reabilitarea infrastructurii de transport, tehnico-edilitară și socio-culturală.

Olanda ar putea interzice, din 2025, vânzarea maşinilor diesel şi pe benzină.
Proiectul iniţial de lege prevedea interzicerea circulaţiei maşinilor cu motoare clasice, dar în cele din urmă s-a ajuns la o măsură de compromis care vizează doar comercializarea noilor autoturisme cu motoare diesel şi pe benzină.
Pe lângă aceasta, Olanda este şi ţara europeană cu una dintre cele mai reduse cote de emisii de dioxid de carbon de la maşini noi.
În Statele Unite, poluarea maşinilor a ajuns să fie responsabilă de mai multe morţi decât accidentele rutiere, iar în Londra şi Paris emisiile de noxe au declanşat ample proteste din partea organizaţiilor de mediu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept