Știri 12 august 2016

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji în această noapte la mănăstirea Lipnița.
Astfel, de la ora 01.30, Ierarhul nostru va sfinți crucile ce vor fi așezate pe clădirea paraclisului nou, închinat Sfinților Luca al Crimeei și Paisie Aghioritul, și pe clopotniță.
După slujba de sfințire, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie.

Biserica Ortodoxă va prăznui luni Adormirea Maicii Domnului.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia duminică de la ora 8.20 o slujbă de pomenire la Crucea Marinarilor, iar de la ora 8.45 va săvârși Sf. Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel.
Apoi, de la orele 17, Ierarhul nostru va oficia slujba de priveghere la biserica „Adormirea Maicii Domnului II” din Constanţa (zona Dacia), iar de la ora 19.00, Prohodul Maicii Domnului la biserica „Adormirea Maicii Domnului I” (zona Tomis mall).
De la ora 22.30, la mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din apropierea localității 23 August, Ierarhul Tomisului va oficia slujba punerii pietrei de temelie pentru un nou corp de chilii și va sfinți clopotnița, slujbă urmată de Sfânta Liturghie.
Luni, de la ora 10.00, IPS Teodosie va fi prezent la manifestările dedicate Zilei Marinei, iar de la ora 11.30, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Cumpăna, va oficia Taina Sfântului Botez pentru 2 copii instituționalizați.

Astăzi este Ziua Internaţională a Tineretului.
Iniţiativa a fost adoptată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, în urmă cu 16 ani.
Ziua însă nu este un prilej de sărbătoare pentru tineri.
Datele Organizaţiei Mondiale a Muncii arată că peste 70 milioane de tineri, de pe glob, nu au un loc de muncă, adică 6% din totalul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani.
În România, 15% dintre tineri nu-şi găsesc un loc de muncă.

Părinţii care adoptă un copil au dreptul, de astăzi, la un concediu de acomodare de un an, indiferent de vârsta copilului.
Conform Legii adopţiei, angajatorii sunt obligaţi să acorde, la cererea salariatului, o perioadă de concediu, pentru ca acesta să stea acasă cu copilul adoptat.
În plus, părinţii primesc şi indemnizaţie lunară de 1.700 de lei.
De asemenea, actul normativ prevede că noul concediu va avea o durată de cel mult un an şi va include şi perioada încredinţării copilului, în vederea adopţiei.

Ghişeele fiscale vor fi închise luni.
Măsura respectă prevederile legii, potrivit căreia în ziua sărbătorii Adormirii Maicii Domnului nu se lucrează.
Directorul executiv al SPIT, Virginia Uzun a declarat că programul cu publicul va fi reluat marţi, 16 august.

Poliţia Română suplimentează numărul agenţilor de Ziua Marinei.
Astfel, peste 400 de poliţişti vor avea ca scop protejarea cetăţenilor de comiterea oricăror ilegalităţi.
Cei 400 de poliţişti fac parte din structurile de investigare a fraudelor, de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale.

Nivelul mărilor creşte într-un ritm accelerat.
Creşterea nivelului mărilor de pe Terra este inevitabilă în condiţiile încălzirii climatice, întrucât gheţarii de pe uscat se topesc şi apele îşi fac drum spre ocean.
Potrivit datelor NASA, nivelul mărilor creşte actualmente cu 3,5 milimetri pe an.
Potrivit savanţilor, marile calote glaciare, din Groenlanda şi Antarctica, vor pierde tot mai multă masă şi oceanele se vor încălzi mai rapid.

Departamentul de Stat al SUA a dat publicității raportul pe 2015 privind libertatea religioasă din România.
Documentul critică, precum în anii trecuți, Guvernul României pentru că nu ar fi restituit toate proprietățile și lăcașele de cult către Biserica Greco-Catolică.
De asemenea, Departamentul de Stat al SUA critică politicienii români care se opun construcției Marii Moschei de la București.
În document se afirmă totodată că “Media a susținut că numărul mare de copii care s-au scris la ora de religie – peste 90%, se datorează presiunilor și manipulării Bisericii Ortodoxe Române și a directorilor de școli”.
În realitate, acest punct de vedere a aparținut numai reprezentanților ONG-ului anti-religios ASUR.

Ieri a început Târgul Gaudeamus Litoral.
Acesta se află în piațeta Perla din stațiunea Mamaia, până luni,15 august și va fi deschis zilnic, între orele 15:00 şi 23:00.
În cadrul târgului, vor avea loc peste 100 de evenimente – lansări de carte, lecturi publice, dezbateri, proiecții de filme, prezentare de modă și momente muzicale.
Târgul Gaudeamus Litoral este organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România şi Radio Constanţa.
Intrarea este liberă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept