Știri 3 august 2016

Biserica Ortodoxă Română va cinsti vineri pe Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ Hozevitul.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși sfânta liturghie de la ora 8, la biserica Sfântul Ioan Iacob Hozevitul din incinta Grup Social Ceres, în localitatea Mihail Kogălniceanu.
Vor fi aduse spre închinare moaștele Sf. Luca al Crimeei și icoana Sfintei Irina Hrisovalanta, ce vor rămâne în biserică de mâine, de la ora 20.00, până vineri la ora 13.00.
Sâmbătă, Biserica Ortodoxă va prăznui Schimbarea la Față.
Astfel, Ierarhul nostru va săvârși de la ora 8, Sfânta Liturghie la Biserica cu hramul Schimbarea la Față din localitatea Ovidiu, situată lângă podul de cale ferată.
Duminică, de la ora 8.00, Ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Crucea, cu prilejul serbării celui de-al doilea hram al așezământului monahal, Sf. Teodora de la Sihla.

ANM a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată pentru toată țara.
Aceasta este valabilă până la orele 18.
Astfel, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zona Carpaţilor Orientali, în estul Carpaţilor Meridionali, în estul şi sud-estul Transilvaniei și local în Moldova, Muntenia și Dobrogea. Vor fi averse, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, izolat, grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 şi izolat 30…40 l/mp.

Îngheţata cu arome artificiale poate provoca boli grave la copii.
Jumătate din îngheţatele cu arome de pe piaţă conţin caragenan, iar cele cu fructe au doar cantităţi infime de suc de fructe.
O mare parte din sortimente sunt colorate cu extract de gândaci, iar restul au o listă lungă de E-uri printre ingrediente.
Au fost identificaţi 31 de aditivi alimentari, printre care și E102 – tartrazină, un colorant sintetic care a fost interzis în Statele Unite, Norvegia și Austria, pentru că a fost considerat răspunzător de agravarea astmului, de producerea de iritaţii la nivelul pielii şi de distrugerea ADN-ului.
Aceste rezultate alarmante reies dintr-un studiu recent realizat de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor.

Elevii cer decontarea navetei.
Consiliul Naţional al Elevilor, Asociaţia Elevilor din Constanţa, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi solicită Guvernului să adopte, în cel mai scurt timp, o Ordonanţă de urgenţă, prin care să revină la decontarea integrală a navetei elevilor care studiază în altă localitate decât cea de domiciliu.
În anul 2013, Guvernul a adoptat o Ordonanţă, prin care a plafonat naveta elevilor.
În urma acestei decizii, peste 35.000 de elevi din România au abandonat şcoala, din lipsa banilor pentru a face naveta între localitatea de domiciliu şi şcoală.

Comisia Europeană a lansat o nouă platformă pentru a lupta împotriva risipei alimentare.
Aceasta reuneşte 70 de organizaţii şi este centrată pe prevenirea risipei pe lanţul valoric alimentar, pe cooperarea intersectorială şi promovarea de bune practici.
Vor face parte din această platformă statele membre, așadar inclusiv România, Comitetul Regiunilor, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură.
Aceste organizaţii au fost selectate pentru „experienţa în prevenirea risipei, capacitatea de a influenţa grupuri de interes şi derularea de activităţi relaţionate cu lanţul valoric alimentar“. Potrivit Comisiei, anual se aruncă în jur de 88 milioane tone de mâncare la nivelul Uniunii Europene.

Elevii ar putea primi și fructe proaspete începând din septembrie, pe lângă corn și lapte.
Executivul va stabili bugetul aferent acestora, precum și modalitatea de implementare efectivă și de gestionare la nivelul administrației publice.
Pe lângă acest program, a fost introdus și un altul, privind creșterea consumului de fructe, prin care elevii vor primi gratuit și un măr, în perioada noiembrie – martie.
Banii sunt alocați, în cea mai mare parte, din fonduri europene.

Elevii de clasele a XI-a și a XII-a vor primi manuale gratuite, pentru prima dată în 26 de ani.
Reprezentanții editurilor au negocieri, săptămâna aceasta, cu Ministerul Educației, urmând ca luni să înceapă contractarea editurilor care vor asigura manualele.
Este vorba despre trei milioane de manuale care vor costa, în total, peste 27 de milioane de lei.

Forțele Navale Române organizează numeroase evenimente pentru a sărbători Ziua Marinei Române, în perioada 4-15 august în localitățile Constanța, Mangalia, Tulcea, Brăila, Galați, București și Bicaz.
La Constanța, vineri, de la orele 19.00, va avea loc un concert susținut de Muzica Militară a Forțelor Navale în stațiunea Mamaia, Piațeta Perla.
Sâmbătă, între orele 09.00-19.00, va fi Ziua Porților Deschise în Portul Militar și la Muzeul Marinei din Constanța;
Între 8 și 12 august, de la orele 18.00, se va desfășura Săptămâna Mării, care presupune standuri expoziționale, ateliere interactive și concerte, pe faleza din fața Comandamentului Flotei.
Duminică, 14 august, de la orele 08.30 va avea loc o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane de flori, la Monumentul Crucea Marinarilor, iar luni, 15 august, de la ora 10.00 se va desfășura exercițiul demonstrativ al Forțelor Navale, pe faleza din fața Comandamentului Flotei.

Guvernul vrea să majoreze chiriile şi să pună punct vânzării apartamentelor ANL.
Așa arată Strategia Naţională a Locuirii, lansată în dezbatere publică pe website-ul Ministerului Dezvoltării.
În acest moment, tinerii chiriaşi pot cumpăra locuinţa la un an de la data semnării contractului de închiriere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept