Știri 2 august 2016

Județul Constanța se află și astăzi sub cod galben de caniculă și disconfort termic.
Potrivit ANM, în Dobrogea și sudul Munteniei se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade şi izolat 37 de grade.
Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic se va menţine accentuat.

Majestatea Sa Regina Ana a României a încetat din viață ieri la vârsta de 92 de ani.
Aceasta s-a stins la Spitalul din Morges, în Elveţia, după o lungă suferință.
Potrivit unui comunicat emis de Casa Regala, i-au fost alături patru dintre fiicele sale.
Din dorinţa fostului suveran, Majestatea Sa, Regele Mihai se vor organiza funeralii regale, iar înmormântarea va avea loc, cel mai probabil, pe 13 august, la Curtea de Argeş.
Guvernul ia în considerare să adopte o Hotărâre în şedinţa de mâine cu declararea zilei de 13 august, zi de doliu naţional.

Cetăţenii români vor primi la graniţă pliante despre cum pot vota în străinătate.
Astfel, cei aflaţi în tranzit înspre şi dinspre România, vor primi la punctele de trecere a frontierei, atât cele terestre, cât şi cele din aeroporturile internaţionale, pliantul MAE „Alegeri parlamentare – Cum puteţi vota în străinătate” şi un formular de înscriere în registrul electoral pentru votul în străinătate la alegerile parlamentare.
Potrivit unui comunicat, acţiunea are loc cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne şi prin intermediul Poliţiei de Frontieră.

Primăria Constanța a amenajat mai multe centre de prim ajutor pe perioada caniculei.
La pavilioanele de vară din tot orașul, oamenii beneficiază de asistență medicală, pot să se adăpostească de căldură și să se hidrateze.
Punctele de asistență sunt amplasate în următoarele parcuri: Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski“, Tomis II, Casa de Cultură, Faleză Sud (Poarta 6), Parcul Tăbăcărie – „Țara piticilor“, CET, Gară și în piațeta Badea Cârțan.
Pe lângă cele opt centre, Primăria și RAJA au amplasat trei corturi dotate cu dozatoare de apă rece în zonele: City Park Mall, Delfinariu și Tomis III, în apropiere de ANAF.

Cadrele didactice vor susține joi, examenul de Definitivat.
Acesta se va desfășura la Liceul Teoretic ”Ovidius”.
Examenul le dă profesorilor dreptul de practică în învățământul preuniversitar, iar nota minimă de promovare a probei scrise este 8.
Primele rezultate ale examenului național de Definitivat vor fi afișate pe 11 august, iar cele finale, pe 18 august.

Marea Britanie va introduce noi forme de control pentru cetăţenii europeni de pe teritoriul său.
Anunțul a fost făcut de ambasadorul Regatului Unit la Bucureşti, Paul Brummell.
Referindu-se la accesul europenilor la universităţile de prestigiu din Marea Britanie, diplomatul a spus că, până la ieşirea efectivă din Uniunea Europeană, totul rămâne neschimbat în acest domeniu.
În privinţa relaţiilor bilaterale, ambasadorul Paul Brummell a declarat că Londra va continua parteneriatul strategic pe care îl are cu România.

26 de anarhiști au întrerupt slujba sfintei liturghii oficiată duminică în Biserica Sfântul Grigorie Palama din Salonic, în Grecia.
Grupul a motivat această acțiune prin protestul față de evacuarea clădirilor din oraș care erau ocupate ilegal de către refugiați.
Forțele speciale de intervenție ale Poliției au intervenit și au arestat 20 de persoane.
Autoritățile elene au evacuat săptămâna trecută trei clădiri din Salonic, ocupate ilegal de refugiați.
Înainte de a fi evacuați, vandalii au aruncat cu pliante în credincioșii prezenți la slujbă.

Organizatorii de nunți și botezuri vor avea dreptul, din această lună, să ceară Fiscului depășirea plafonului de încasări în numerar de la persoane fizice.
Până în prezent, acest lucru presupunea achitarea unei sume de 10.000 de lei/persoană zilnic, pentru că serviciile prestate de ei sunt plătite în cele mai multe cazuri cu bani în numerar.
Facilitatea a fost introdusă de Guvern prin ordonanță de urgență.
Interdicția se făcea asupra fragmentării încasărilor și plăților în numerar, ca metodă de reducere a evaziunii fiscale.

9 din 10 persoane care suferă de insuficienţă cardiacă, în România, nu ştiu că au acest diagnostic.
Aproximativ un milion de persoane din România suferă de insuficienţă cardiacă, fiind prima cauză de internare în spitalele din țara noastră.
Cele mai frecvente cauze sunt: infarctul miocardic şi alte tipuri de boli coronariene, hipertensiunea arterială, boli ale valvelor inimii şi malformaţiile congenitale cardiace.
Medicii spun că supravieţuirea la 5 ani de la diagnosticul de insuficienţă cardiacă este mai mică decât supravieţuirea în multe forme de cancer.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept