Știri 27 iulie 2016

Biserica Ortodoxă cinsteşte astăzi pe Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon.
Originar din Nicomidia, a primit la naştere numele de „Pantoleon”, adică „cel întru toate puternic, ca un leu”.
A deprins secretele medicinei alături de un doctor din cetate, iar prin mijlocirea preotului Ermolae, a deprins învăţătura de credinţă.
Este botezat de Ermolae şi i se pune numele Pantelimon, adică „cel cu totul milostiv”.
Acest nume este pe deplin ilustrat de viaţa sa, deoarece se va dedica bolnavilor pe care îi tămăduieşte cu iscusinţa medicului, dar şi cu puterea credinţei.
S-a mutat la Domnul în jurul anului 305, în timpul persecuţiilor lui Diocleţian, a fost supus la chinuri grele şi în cele din urmă decapitat.
Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon este unul dintre cei mai populari sfinţi din calendarul creştin.
El este invocat deseori de către cei în suferinţe, ca unul care aduce grabnică vindecare.

Constănțenii nu vor rămâne fără apă caldă.
Reprezentanţii Primăriei, conducerea RADET şi cea a CET au avut întâlnire de mediere, ieri, la Prefectura Constanţa pentru a încerca găsirea unei soluții.
După întâlnire, prefectul Adrian Nicolaescu a declarat că CET va continua să furnizeze agent termic primar către RADET, astfel că municipiul Constanța nu va rămâne fără apă caldă.
Conform autorităților, șapte la sută din asociațiile de proprietari din Constanța au datorii mari către RADET, care depășesc 30 de milioane de lei.

Ministerul Mediului a lansat programul „Casa Verde Plus”.
Ministrul Cristiana Paşca Palmer a anunţat din luna aprilie că programul „Casa Verde” va fi revigorat, prin lansarea unei linii de finanţare de 150 de milioane de lei, dedicată conceptului „Casa Verde Plus”.
Beneficiarii acestui program vor fi persoanele fizice, asociaţiile de locatari, instituţiile publice, şcoli, spitale, universităţi.
Ministrul a subliniat, totodată, că relansarea programului „Casa Verde” va stimula şi creşterea afacerilor în sectorul materialelor de construcţii ecologice.

Luna august va fi călduroasă şi secetoasă.
Temperatura medie a aerului se va situa peste normalul perioadei în sud-estul ţării şi local în sud, est şi în vestul extrem, iar în restul teritoriului vor fi valori termice apropiate de media climatologică.
În ceea ce priveşte valorile termice medii, specialiştii ANM estimează valori de temperatură între 15 şi 23 de grade Celsius în Moldova, între 18 şi 23 de grade Celsius în Muntenia, între 19 şi 23 de grade Celsius în Banat, iar temperaturi ceva mai scăzute, între 16 şi 20 de grade Celsius, se vor semnala doar în zona Transilvaniei.
În august, cantităţile totale de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului.

Guvernul va modifica legea votului prin corespondenţă printr-o ordonanţă de urgenţă.
Vicepremierul Vasile Dâncu a anunţat că proiectul va fi lansat săptămâna aceasta în dezbatere publică, iar premierul Dacian Cioloş a avut deja primele discuţii pe această temă cu partidele politice.
Totul vine după ce Dacian Cioloş s-a declarat îngrijorat că prea puţini români din străinătate s-au înscris în Registrul Electoral.
Alegerile parlamentare de anul acesta ar urma să aibă loc în prima jumătate a lunii decembrie, cel mai probabil pe data de 11.

Noul Delfinariu este gata să-și primească vizitatorii.
Inaugurarea ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, dar lucrările au durat mai mult decât era prevăzut.
Totul a costat 13 milioane de lei, o parte din fonduri europene.
Cei doi delfini au fost mutați în noul bazin cu ajutorul voluntarilor.
De astăzi, spectacolele intră în program normal, iar un bilet costă 40 de lei.

Un preot catolic a fost ucis la o biserică din nordul Franței unde mai mulți oameni au fost luați ostatici.
Atacatorii au fost uciși de forțele de ordine.
Potrivit primelor informații, cei doi agresori luaseră cinci ostatici: un preot, două călugărițe și doi enoriași.
Patriarhia Română și-a exprimat compasiunea pentru victimele atacului și consideră că acesta este ” un atentat simbolic la identitatea creștină a Europei”.

35% din teroriștii care comit singuri atentate suferă de tulburări mintale.
EUROPOL precizează în raportul său că, în ciuda faptului că mulți dintre „actorii solitari” atașează faptelor lor religia și ideologia, rolul potențialelor probleme de sănătate psihică nu poate fi neglijat.
Atacatorul de la Nisa suferea de o tulburare psihiatrică gravă și primise tratament.
În decembrie 2014, în Franța au avut loc două atacuri cu mod de operare similar, iar în ambele cazuri autorii păreau să sufere de boli psihice.
În cadrul grupărilor teroriste, comunicarea este axată, în special, pe radicalizarea tinerilor și pe justificarea violenței ca mijloc de realizare a obiectivelor politice și pseudo-religioase.

Ministerul Fondurilor Europene a lansat o linie de finanţare care sprijină atragerea tinerilor pentru a preda în şcoli defavorizate.
Instituţia afirmă că se doreşte, astfel, stimularea cadrelor didactice care lucrează cu copii din familii sărace, cu dizabilităţi, de etnie romă sau din comunităţi izolate, din spitale sau din penitenciare.
Premierul Dacian Cioloş afirmă că prin această linie de finanţare este valorificat modelul programului „Teach for Romania”, aşa cum guvernul şi-a propus prin Pachetul Antisărăcie, lansat în februarie.

România va deţine preşedinţia, prin rotaţie, a Uniunii Europene, în perioada ianuarie-iunie 2019, cu şase luni înainte decât fusese programat iniţial.
Hotărârea de devansare survine renunţării de către Marea Britanie la această preşedinţie, după referendumul de ieşire din spaţiului comunitar.
În ordinea preşedinţiilor prin rotaţie a fost introdusă şi Croaţia, care a aderat recent la Uniunea Europeană.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept