Știri 14 iulie 2016

Biserica Ortodoxă va cinsti miercuri pe Sfântul Slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul.
Cu acest prilej, la biserica „Sfântul Ilie” din Constanța vor fi aduse spre cinstire moaștele Sfântului Cuvios Gheorghe de la Cernica, ale Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, ale Sf. Sfințit Haralambie, ale Sf. Mare Mucenic Procopie și veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași.
Mâine, la ora 17.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va întâmpina sfintele odoare în zona Doraly Mall, apoi se va merge în procesiune spre biserica „Sf. Ilie”, pe traseul: bdul. Aurel Vlaicu, str. Caraiman, str. Ion Ursu până la biserică, unde vor fi depuse și se va oficia slujba Vecerniei.
Sfintele moaște vor rămâne spre cinstire până joi, 21 iulie, însă moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica vor fi duse la biserica „Sf. Ilie” din Techirghiol de marți, ora 19.00, până în seara zilei de miercuri.
Duminică, ierarhul nostru va oficia de la ora 7, Sfânta Liturghie, la biserica „Sf. Ilie” din Constanța.
Apoi, de la ora 23.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Dumbrăveni, așezământ monahal ocrotit spiritual de către Sf. Emilian de la Durostorum, cu prilejul hramului.

Sfântul și Marele Sinod din Creta reafirmă importanţa postului şi respectarea lui astăzi.
Potrivit unui comunicat, Biserica Ortodoxă a afirmat totdeauna valoarea postului pentru viaţa duhovnicească şi a arătat că acesta nu se reduce la o abţinere formală de la anumite mâncăruri, ci ajută mult la intensificarea vieţii în Hristos a credincioşilor, postul fiind susţinător al pocăinţei şi al rugăciunii.
Credincioșii Bisericii Ortodoxe sunt îndemnați să respecte, „fiecare după puterea și posibilitățile proprii”, perioadele de post.
În concluzie, Sinodul din Creta a exprimat atât fidelitate faţă de Tradiţia Sfântă a Bisericii Ortodoxe, cât şi iconomie pastorală pentru situaţii speciale.

Cremele de plajă pot provoca alergii şi cancer.
Studiul făcut de Asociaţia Pro Consumatori a scos în evidenţă gradul de toxicitate pe care îl au cremele cu protecţie solară și efectele negative pe care le au acestea, mai ales pentru copii.
Acestea conțin substanţe nocive cum ar fi: parabeni, ftalaţi, fenoxietanol, propilenglicol, alergeni, parfum, sulfaţi și silicon.
Specialiștii sfătuiesc consumatorii să evite produsele destinate copiilor care conţin parfumuri și alte substanțe toxice.

Fiscul va urmări prin satelit toate casele de marcat.
Sistemul permite urmărirea în timp real, de la distanţă, a activităţii agenţilor economici şi prelucrarea rapidă a datelor.
Inspectorii fiscali se deplasează la sediul firmelor doar când constată o diminuare suspectă a încasărilor înregistrate de casele de marcat.
Aplicarea acestor măsuri ar trebui să ducă la scăderea evaziunii fiscale şi, pe această bază, la reducerea în continuare a fiscalităţii.
Proiectul de act normativ se află în prezent în dezbatere publică.
Noul sistem şi-a demonstrat eficienţa în practică, în Bulgaria, care a obţinut venituri suplimentare de circa 2 miliarde de euro după primul an de aplicare.

RADET Constanţa anunţă că data limită pentru depunerea cererilor de debranşare este 14 septembrie.
Documentaţiile depuse de către solicitanţi în vederea obţinerii avizului de deconectare vor fi analizate până cel târziu pe 14 octombrie.
De la această dată şi până la începerea furnizării este obligatorie redimensionarea grupurilor de măsură a energiei termice ca urmare a deconectărilor realizate în această vară.

Cei care au picat în această vară examenul de Bacalaureat pot primi indemnizație de șomaj.
Absolvenţii care se înregistrează ca persoane în căutarea unui loc de muncă pot beneficia de servicii gratuite de mediere a muncii, informare şi consiliere profesională, dar şi consultanţă pentru începerea unei afaceri proprii.
Totodată, absolvenţii care reuşesc să se angajeze primesc şi stimulente financiare: prima de încadrare ca absolvent, fiind de 500 lei.
Absolvenţii promoţiei 2016 se pot înregistra în evidenţele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă în termen de 60 de zile de la absolvire.

Ministerul Sănătății intervine în criza unor medicamente semnalată în ultimele luni de către reprezentanții unor spitale din țară.
Este vorba despre produse farmaceutice absolut necesare realizării intervențiilor chirurgicale.
Astfel, Ministerul a anunțat că a realizat demersurile necesare, în colaborare cu deținătorii autorizațiilor de punere pe piață, pentru asigurarea stocurilor corespunzătoare, astfel încât nevoile pacienţilor din România să fie acoperite.

Un sfert din populația României este afectată de sărăcie severă.
Majoritatea se află în mediul rural sau în fostele zone mono-industriale.
Potrivit unui sondaj, unul din 8 copii din mediul rural merge la culcare flămând, în mediul rural, sărăcia este de trei ori mai mare ca la oraș, iar o treime din populație nu-și permite să cumpere strictul necesar pentru un trai decent.
În luna octombrie 2015, salariul mediu net în România a fost 1.871 de lei, ceea ce înseamnă 422 de euro, al doilea cel mai mic câștig salarial mediu din Europa, după Bulgaria.

Casa Regală a României va deveni instituție de utilitate publică.
Aceasta va avea un statut clar reglementat, odată cu legea iniţiată de Guvern.
În prezent, membrii Familiei Regale sunt implicaţi în societatea românească prin diferite activităţi şi sunt conectaţi la viaţă socială, politică şi culturală a României, însă fără o reglementare clară a statutului.
Organizaţiile cu statut de utilitate publică se bucură de numeroase beneficii, printre care şi diverse facilităţi fiscale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept