Știri 7 iulie 2016

Biserica Ortodoxă Română va cinsti mâine pe sfinții mucenici Epictet preotul și Astion, monahul.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va răspunde invitației PS Visarion, Episcopul Tulcii, și va fi prezent la Sfânta Liturghie oficiată la mănăstirea Halmyris, din jud. Tulcea.
Sâmbătă, de la ora 8, Ierarhul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfinții Epictet și Astion” de la Capidava.
Duminică, Ierarhul nostru va răspunde invitației IPS Ambrozie, Mitropolit de Durostorum – Silistra (Bulgaria), și va face parte din soborul de arhierei care va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” cu prilejul sărbătorii Sfinților mucenici din Durostorum.

Canada se pregătește să anuleze regimul de vize impus României și Bulgariei, pentru a nu bloca semnarea acordului de liber schimb dintre Ottawa și Bruxelles.
Anunțul a fost făcut de postul public Canadian CBC News, după ce ieri, Comisia Europeană a decis să ceară acordul parlamentelor statelor membre ale Uniunii Europene pentru adoptarea acestui tratat.
Europarlamentarul român, Sorin Moisă a declarat că reținerile Canadei privind acordarea vizelor nu se justifică având în vedere că interesul românilor pentru piața de muncă din Canada nu este unul foarte mare și că vizele ar fi mai mult pentru turism și pentru afaceri.

Crucea de pe muntele Caraiman va fi reabilitată cu bani de la bugetul de stat.
Guvernul a aprobat înscrierea monumentului „Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război mondial” de pe Masivul Caraiman în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, pentru darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.
După preluare, monumentul se va reabilita din fonduri de la bugetul de stat sau prin atragerea de fonduri structurale pentru aniversarea, la 1 decembrie 2018, a 100 de ani de la Marea Unire.

Guvernul a adoptat o hotărâre care stabilește conținutul, forma și dimensiunea titlurilor de călătorie eliberate de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României.
Aceste titluri se eliberează pentru cetățenii români aflați în străinătate care nu mai posedă un document de călătorie valabil, pentru ca titularul să-și poată continua călătoria, a-şi reglementa șederea ori a se întoarce în țară.
Pentru eliberarea tuturor tipurilor de titluri de călătorie, misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României percep taxe consulare, conform legii.

Programul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare continuă şi în acest an.
Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, modelul bonului valoric de care vor beneficia elevii şi studenţii în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maxim 150 lei pe membru de familie.
Bonul reprezintă echivalentul în lei a sumei de 200 de euro şi este destinat achiziţiei de calculatoare.

Brânzeturile de pe piață pot afecta grav sănătatea.
Analizele realizate de experții APC au condus la descoperirea mai multor substanțe în unele sortimente de brânzeturi, astfel: folosirea amidonului în brânza de tip mozzarella de către unii producători induce în eroare consumatorul deoarece aceasta se obține numai din lapte, fără adaosuri.
De asemenea, s-a găsit natamicină în unele sortimente de brânză maturată cu pastă semi-tare, un aditiv suspect de favorizarea dezvoltării unor agenți microbieni patogeni.
Totodată, în unele sortimente de brânză maturată se folosește un aditiv, E 1105, care poate provoca reacții alergice.
Inspectorii au mai descoperit clorura de calciu în unele sortimente de cașcaval, ca potențiator de arome și nitratul de sodiu în unele sortimente de brânzeturi semi-tari.

Rezistența la antibiotice poate fi prevenită.
Așa susțin specialiști ai Organizației Mondiale a Sănătății România, care spun că această problemă apare când bacteriile se modifică și nu mai răspund la antibioticele folosite pentru a trata infecțiile pe care le cauzează.
OMS recomandă folosirea antibioticelor prescrise de medic, continuarea tratamentului, chiar și în condițiile ameliorării bolii și evitarea contactului cu oamenii bolnavi.
De asemenea, specialiștii nu recomandă împărțirea antibioticelor cu alți membri ai familiei sau cu prietenii.

Aleşii locali care au condamnări îşi vor pierde mandatul.
Curtea Constituţională a luat aceasta decizie la sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis, făcută după ce Parlamentul votase o prevedere care le permitea edililor cu pedepse cu suspendare să-şi păstreze funcţiile.
Judecătorii au apreciat că, prin legea adoptată, s-a creat un regim discriminatoriu, iar soluţia aleasă ar fi deturnat scopul legiuitorului, de a apăra integritatea funcţiei de ales local.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept