Știri 11 mai 2016

Mâine va avea loc comemorarea preotului Aurelian Ciocan.
Evenimentul se va desfășura de la ora 16, în biblioteca Centrului Eparhial Tomis, la împlinirea a patru ani de la trecerea la cele veşnice.
Vor lua cuvântul: Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, arhimandritul Vasile Miron, preotul Ioniţă Florin, Directorul Editurii Arhiepiscopiei Tomisului, Ionuţ Druche şi Simona Florenţa Ciocan.
Părintele Aurelian Ciocan s-a născut pe 6 decembrie 1975, în satul Viile, com. Ion Corvin, din jud. Constanţa.
În anul 2002, a fost hirotonit preot de către Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la parohia „Înălţarea Domnului”, din municipiul Tulcea.
A trecut la cele veşnice pe 12 mai 2012.
Evenimentul este organizat de Departamentul Cultural al Arhiepiscopiei Tomisului.

Astăzi la Constanța se va desășura conferința publică cu tema„Drepturile omului în Islam”.
Aceasta va fi susținută de Prof. Univ. Dr. Şeic Abdullah Bin Abdulmohsen Al-Turki, în prezența IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Totodată, va face și o prezentare a Ligii Musulmane Mondiale.
Evenimentul va avea loc astăzi de la orele 18, la Casa de Cultură.
Organizatorii sunt Arhiepiscopia Tomisului şi Centrul de Studii şi Cercetări Religioase şi Juridico-canonice al celor Trei Religii Monoteiste al Facultăţii de Teologie, din cadrul Universității „Ovidius”.

Mâine se va desfășura sinaxa monahală în Mitropolia Munteniei și Dobrogei.
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va prezida lucrările Sinaxei, care se vor desfășura de la ora 10:30 la Palatul Patriarhiei.
Evenimentul va debuta cu oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala Patriarhală de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va susține referatul principal care va avea tema Formarea duhovnicească şi culturală a vieţuitorilor din sfintele mănăstiri.

Elevii şi studenţii vor avea dreptul la un număr nelimitat de bilete de tren cu reducere de 50 la sută, din toamnă.
Până acum, ei beneficiau de doar 12 călătorii pe an cu reducere la trenurile InterRegio.
Autorităţile vor astfel să îi încurajeze pe elevi şi studenţi să folosească transportul feroviar, fără formalităţi birocratice.

Programul “Prima Casă” va primi garanţii suplimentare de 500 de milioane de lei.
Potrivit Ministerului Finanțelor, măsura răspunde solicitărilor potenţialilor beneficiari ai programului şi ţine cont de dinamica semnificativ crescută a volumelor garantate în cadrul programului şi de adoptarea legislaţiei privind „darea în plată”.
Ministerul Finanţelor Publice va monitoriza indicatorii pieţei creditelor ipotecare pentru persoane fizice în perioada următoare şi va anunţa în curând strategia pe termen mediu privind derularea programului „Prima Casă”.

Trei din 10 copii sunt amenințați cu bătaia de colegii de şcoală.
În școlile din România, în mod repetat, trei din 10 copii sunt excluși din grupul de colegi, tot trei din 10 copii sunt amenințați cu bătaia sau lovirea de către colegi, iar unul din patru copii a fost umilit în fața colegilor.
Așa arată rezultatele unui studiu național realizat de organizația „Salvați Copiii”.
Au fost vizate diferitele tipuri de comportamente, printre care se numără excluderea din grup, umilirea, distrugerea lucrurilor altcuiva sau violenţa fizică.

Consiliul Județean va aloca 10 milioane de lei pentru Serviciul de Radioterapie Constanța.
Ministerul Sănătății a promis că va include și spitalul constănțean în programul național finanțat de Banca Mondială, prin care va dota unitatea sanitară cu un aparat de ultimă generație de radioterapie pentru tratarea bolnavilor de cancer.
Serviciul de radioterapie și-a încetat activitatea pentru că aparatura din dotare nu mai îndeplinea condițiile de funcționare.

Programul Litoralul pentru toți va începe duminică, 15 mai.
Acesta a rămas cu preţurile neschimbate de trei ani, iar cele mai avantajoase pachete sunt pentru 6 nopţi.
În Mamaia şi Eforie tarifele pornesc de la 205 lei pentru hotelurile de o stea şi ajung la 605 lei în hoteluri de cinci stele cu mic dejun inclus.
Ofertele cele mai ieftine sunt în sudul litoralului: între 159 şi 469 de lei de persoană pentru şase zile, iar turiştii au la dispoziţie şi varianta All inclusive.
Programul se va încheia pe 12 iunie.

Australia a interzis protestele anti-avort.
De luni, în statul australian Victoria au fost interzise protestele anti avort pe o rază de 150 de metri de spitalele în care se fac întreruperi de sarcină.
Cei care nu respectă legea riscă amenzi sau chiar arestarea.
Asociațiile pro viață contestă legea în cauză și susțin că astfel este suprimată libertatea de exprimare.

Școlile profesionale duale vor fi reglementate prin lege.
Autorităţile doresc elaborarea unui plan concret de măsuri pentru punerea în practică, la nivel naţional, a strategiei pentru educaţie şi formare profesională şi duală.
Școlile duale oferă elevilor imediat după absolvire locuri de muncă, iar pe timpul şcolarizării sunt acordate cursanţilor diferite stimulente financiare şi ore de pregătire practică în cadrul companiilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept