Știri 28 aprilie 2016

Biserica Ortodoxă cinsteşte astăzi sfânta şi marea zi de joi.
Astăzi de la ora 8.15, Înalt Prea Sfințitul Teodosie va săvârși la Catedrala Arhiepiscopală, Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, iar de la ora 17.30, va oficia slujba deniei.
Mâine, în Vinerea Patimilor, de la ora 10.00 în cadrul Vecerniei, va avea loc procesiunea scoaterii Sfântului Epitaf din Sfântul Altar.
Arhiepiscopul Tomisului va oficia această slujbă la Catedrala arhiepiscopală, iar de la ora 17.30 va săvârși Denia Prohodului Domnului nostru Iisus Hristos.
Sâmbătă, de la ora 9.00, Ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la Capela „Sfântul Ierarh Nicolae” a Penitenciarului Poarta Albă, în prezenţa persoanelor private de libertate.

Lumina Învierii va fi adusă pe mare și anul acesta, de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Evenimentul va simboliza venirea Sf. Ap. Andrei pe mare, în străvechea cetate a Tomisului, după cum ne-a spus ierarhul nostru


Duminică, de la ora 12.00, Ierarhul nostru va oficia, la Catedrala arhiepiscopală, slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”.
În timpul slujbei, Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi de circulație internațională, după numărul apostolilor.
La ora 18.00, la Casa de Cultură din Constanţa este programat tradiționalul Concert pascal, susținut de corala Armonia, a Arhiepiscopiei Tomisului.
Luni, de la ora 8.45, Ierarhul Tomisului va oficia Sf. Liturghie la Mănăstirea Sf. Efrem cel Nou din apropierea localității Târgușor, cu prilejul hramului.
Totodată, Arhiepiscopul Tomisului va sfinți racla ce va adăposti moaștele Sfântului Efrem cel Nou și va conduce o procesiune cu sfintele moaște și o icoană a Maicii Domnului, numită Grabnic Ascultătoare.

Tinerii trebuie să nu exagereze cu distracția din cluburi.
În caz contrar, relaxarea se poate transforma într-o vătămare a sănătății.
Afirmația a fost făcută luni de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, într-o conferință de presă ce a avut ca subiect sărbătoarea Învierii Domnului.

Prețul gazelor plătit de populație va scădea de la 1 mai cu 2-3%.
Motivul îl constituie diminuarea cu 6% a tarifelor de distribuție a gazelor, potrivit declarațiilor președintelui ANRE, Niculae Havrileț.
El a adăugat că piața este în situația în care prețul de import a devenit mai mic decât prețul gazelor de producție internă, situație care trebuie să ducă la liberalizarea totală.

Studenții constănțeni vor beneficia de gratuități pe mijloacele de transport în comun.
În şedinţa de ieri a Consiliului Local Constanţa, s-a votat acordarea de facilităţi pe transportul în comun şi pentru studenţi cu vârsta până în 26 de ani, la cursuri cu frecvenţă în unităţile acreditate, şi gratuitate pentru cei care sunt orfani sau provin din centrele de plasament.
Reducerile pentru studenți sunt de 50%.

Bulevardul Tomis ar putea fi închis autoturismelor în zilele de sâmbătă și duminică.
Este vorba despre tronsonul cuprins între Lupoaică și zona Capitol.
Anunțul a fost făcut de primarul interimar Decebal Făgădău care a precizat că acest lucru ar fi posibil din toamnă.
Conform primarului interimar, în momentul de față se lucrează la lărgirea trotuarelor până la amenajarea de benzi pentru bicicliști și a locurilor de parcare.

Salariul minim brut pe economie va crește de la 1 mai.
Acesta va fi majorat de la 1.050 la 1.250 de lei.
Hotărârea de Guvern mai prevede şi amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei pentru angajatorii care acordă un salariu mai mic decât cel minim.
Totodată vor creşte şi amenzile rutiere, cu 20%.
Sancţiunile aplicate şoferilor care încalcă legislaţia rutieră se calculează în funcţie de valoarea punctului de amendă care reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie.

Guvernul va investi peste 800 milioane euro pentru crearea a 11.000 de locuri noi în închisorile românești.
Calendarul de măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție și a sistemului de probațiune a fost aprobat de Guvern.
Documentul amintește că, în prezent, sistemul penitenciar se confruntă cu un deficit al locurilor de cazare.
După aprobarea calendarului, Administrația Națională a Penitenciarelor urmează să creeze un număr de 11.000 locuri noi de cazare și să modernizeze 1.650 locuri, până în anul 2023.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept