Știri 19 aprilie 2016

Biserica Ortodoxă va cinsti mâine pe Sfântul Ierarh Teotim, episcop al Tomisului.
Cu acest prilej, Mănăstirea Sf. Teotim din orașul Murfatlar, jud. Constanța își va sărbători hramul.
Astfel, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 8.45, Sf. Liturghie la acest lăcaș de cult.
Vineri, de la ora 8, Ierarhul nostru va săvârși Sf. Liturghie la biserica Sf. Gheorghe din Mangalia, cu prilejul hramului.
Apoi, de la ora 17, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba Vecerniei, urmată de Taina Sf. Maslu la biserica Sf. Gheorghe din Constanța.
Sâmbătă, IPS Teodosie va săvârși de la ora 8.30, Sf. Liturghie la Mănăstirea Colilia cu ocazia hramului.
De asemenea, de la orele 17, Ierarhul nostru va oficia slujba Vecerniei, la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel, urmată de o procesiune cu stâlpări.
Duminică, Ierarhul Tomisului va oficia de la ora 8.30, Sf. Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală.

Moaștele sfinților Gheorghe, Teodor Tiron, Trifon și Luca al Crimeei, precum și Icoana Maicii Domnului Odighitria vor fi aduse la biserica cu hramul Duminica tuturor sfinților din Constanța.
Cu acest prilej, mâine, de la orele 18, va fi oficiată Taina Sf. Maslu.
Biserica cu hramul Duminica tuturor sfinților este situată pe strada Răzvan Vodă din cartierul I.C. Brătianu.

Seminarul Teologic asigură, cu sprijinul Arhiepiscopiei Tomisului, cazare și masa gratuita pentru elevii din mediul rural care nu depășesc 10 absențe pe semestru sau care provin din familii defavorizate.
De asemenea toți copiii care vin la scoală profesionala” cântăreți bisericești” primesc bursa profesionala în valoare de 200 de lei lunar.
Mai multe detalii ne oferă directorul Seminarului Teologic, Părintele Ilie Petre.

Bazilica paleocreştină de la Niculiţel va fi redată circuitului turistic, după reabilitarea monumentului, care a costat 11 milioane de lei.
De luna viitoare, obiectivul va putea fi vizitat de către turişti şi localnici.
Unul dintre cele mai vechi complexuri de cult creştin descoperite până în prezent în România, Bazilica Paleocreştină de la Niculiţel, datează de la sfârşitul secolului IV.
Monumentul a fost descoperit în anul 1971, făcând obiectul mai multor campanii de săpături arheologice derulate timp de 25 ani.

Legea privind indemnizația pentru mame a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.
Aceasta stabilește că indemnizația de creștere a copilului va fi de 85% din veniturile părintelui și va fi acordată pentru o perioadă de doi ani, fără niciun plafon.
În plus, părinţii care se întorc mai devreme la serviciu au dreptul la un stimulent de 50% din indemnizaţia minim garantată.
Noile prevederi vor intra în vigoare de la 1 iulie.

Procentul de zahăr din alimente ar putea scădea cu 10% până în anul 2020.
Acesta este unul din subiectele-cheie discutate la Reuniunea Informală a miniştrilor Sănătăţii europeni, organizată de Preşedinţia olandeză la Amsterdam.
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaș-Cadariu a dezvoltat problematica profilaxiei obezităţii, inclusiv din perspectiva scăderii procentului de zahăr din alimente cu 10% până în 2020.
Principalele subiecte pe agenda discuţiilor la reuniune au vizat inovarea în domeniul farmaceutic cu privire la accesul pacienţilor la medicamente şi costurile produselor farmaceutice, îmbunătăţirea produselor alimentare şi rezistenţa antimicrobiană.

Noul ministru al Muncii este Dragoș Nicolae Pâslaru.
Acesta a depus aseară jurământul la Palatul Cotroceni.
Postul de ministru a rămas liber după ce Ana Costea a demisionat săptămâna trecută, în urma neînţelegerilor legate de proiectul de ordonanţă privind Legea salarizării unitare, care a fost retras de guvern.
Dragoş Pîslaru a fost până acum consilier de stat pe probleme economice în Cancelaria premierului.

Meteorologii anunță o schimbare bruscă a vremii în următoarele zile.
Astfel, maximele se vor situa între 13…14 grade în Moldova şi estul Transilvaniei, iar în ceea ce priveşte valorile minime, acestea vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade Celsius.
Vor fi ploi pe arii extinse, dar şi descărcări electrice, în Banat, Oltenia, Transilvania şi Moldova, apoi în jumătatea de sud-est a ţării.
Mâine vremea se va răci în regiunile vestice, sudice şi centrale.
Vor fi maxime cuprinse între 12 şi 20 de grade şi minime între -2 grade în depresiuni, în timp ce pe litoral vor fi 10 grade Celsius.

Un nou proiect al dării în plată se va adresa doar beneficiarilor programului Prima Casă.
Deputatul Daniel Zamfir, inițiatorul legii dării în plată, spune că beneficiarii programului Prima Casă sunt excluși din legea trimisă la promulgare, astfel că inițiativa vine în sprijinul acestora.
Potrivit proiectului, și aceștia, în cazul în care nu mai pot plăti ratele, ar putea beneficia de ștergerea totală a datoriilor dacă cedează locuința.
Proiectul de lege va fi depus la Senat în următoarele 2 săptămâni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept