Știri 15 aprilie 2016

Biserica Ortodoxă a rânduit ca, în a cincea săptămână a Postului Mare, în lăcaşele de cult să se oficieze vineri denia Acatistului Născătoarei de Dumnezeu.
Astfel, astăzi, de la ora 17.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Denia Acatistului Bunei Vestiri la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel.
Mâine, Ierarhul nostru va săvârși de la ora 8.15, Sf. Liturghie la biserica cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului și Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Palazu Mare.
Duminică, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 9, Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Dan Puric revine la Constanța.
Maestrul va susține o conferință cu tema “Să fii român”.
Evenimentul se va desfășura mâine, de la orele 18.00, la Casa de Cultură din Constanţa.
Preţul unui bilet este de 35 lei.

Primăria Constanţa a fost amendată pentru neîntocmirea Registrului spaţiilor verzi.
Aceasta a fost sancţionată contravenţional de două ori în perioada 2014-2015 de către Garda Naţională de Mediu, cu sume cuprinse între 100.000 şi 200.000 de lei pentru nerespectarea unor prevederi cuprinse în Legea spaţiilor verzi.
Potrivit legii, autorităţile locale aveau obligaţia să întocmească Registrul spaţiilor verzi până la data de 1 ianuarie 2011.

Mai multe sensuri giratorii urmează să fie amplasate, pe parcursul acestui an, în orașul Constanţa.
Primul a fost deja amenajat pe strada Soveja, în dreptul parcării City Park Mall, între sensul giratoriu existent de la Palatul Copiilor şi intersecţia semaforizată a străzii Soveja cu bulevardul Alexandru Lăpuşneanu.
Sensul giratoriu în zona Doraly aşteaptă avizul Poliţiei Rutiere, după care va urma cel de pe strada Ștefăniță Vodă.

O campanie de prevenire a consumului de alcool în rândul tinerilor a fost lansată recent.
UNICEF, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, Ministerul Tineretului şi Sportului, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Consiliul Naţional al Elevilor, a demarat campania „Chiar şi o dată e prea mult“.
Astfel, în 50 de comunităţi din ţară, profesionişti din sectoarele educaţiei, social şi medical vor desfășura activităţi de consiliere a tinerilor pentru a putea lua decizii în cunoştinţă de cauză. Conform statisticilor, în România, vârsta la care adolescenţii încep să consume alcool în mod obişnuit a scăzut dramatic, la 13-14 ani.

 

Tot mai mulți copii și adolescenți suferă de diabet.
Specialiştii de la Spitalul Clinic Judeţean Constanța alertează părinţii cu privire la apariţia diabetului zaharat de tip 2 în rândul copiilor.
Grupa de vârstă cea mai afectată este 10 – 16 ani.
Potrivit medicilor, cazurile de diabet de tip 2 au crescut odată cu înmulţirea cazurilor de obezitate.
Specialiştii atenţionează că alimentaţia copiilor nu este coordonată corect de către familie şi că aceştia nu iau măsurile necesare la timp.

Corupţia la nivel înalt rămâne o problemă răspândită în România.
Așa arată Departamentul de Stat american, în raportul pe 2015, privind drepturile omului.
Documentul atrage atenţia şi asupra discriminărilor la care sunt supuşi romii şi minorităţile sexuale, dar şi asupra condiţiilor din penitenciare.
De asemenea, raportul avertizează asupra încercărilor repetate ale unor personaje politice de a compromite independenţa justiţiei.
În privinţa confiscării averilor de la corupţi, Departamentul de Stat consideră că este greoaie și întâmpină obstacole.

Medicii vor protesta în fața Guvernului pe 20-22 aprilie.
Organizația SANITAS a anunțat că în data de 20 aprilie, în intervalul orar 11.00 – 13.00, va protesta la prefecturile județene.
De asemenea, în perioada 9-13 mai, SANITAS va organiza adunări publice în fața Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Ministerului Finanțelor.
Sindicaliștii cer în primul rând eliminarea inechităților și discriminărilor salariale, deblocarea posturilor de specialitate și o majorare salarială cu 25% în acest an.

Legea dării în plată a fost adoptată de Camera Deputaţilor.
După ce va intra în vigoare, românii care nu îşi pot achita creditele pot da casa băncii fără să mai rămână şi datori pentru restul de credit.
După reexaminarea cerută de preşedintele Iohannis, potenţialii beneficiari au fost reduşi la cei care au luat credite imobiliare de până la 250.000 de euro şi care nu au achiziţionat o locuinţă prin programul Prima Casă.
Legea se va aplica şi celor care sunt în proces de executare silită.
Camera Deputaţilor este for decizional, iar legea urmează să fie trimisă preşedintelui Klaus Iohannis spre promulgare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept