Știri 8 aprilie 2016

Autobuzele RATC vor circula şi în afara municipiului Constanţa.
Regulamentele europene impun ca regiile de transport în comun sa fie transformate în societăți comerciale, oferind posibilitatea RATC de a prelua și trasee în afara Constanței.
Acest demers va fi posibil însă de anul viitor, pentru că legea actuala nu permite regiilor de transport în comun să efectueze transporturi de persoane pe rute exterioare.

Liceenii olimpici vor susține examenul de bacalaureat luna viitoare.
Potrivit Ministerului Educației, sesiunea specială a examenului de bacalaureat de anul acesta se va desfășura în perioada 14 – 27 mai, la Brașov.
Ministrul Adrian Curaj a aprobat, printr-un ordin, calendarul sesiunii speciale a examenului de bacalaureat pentru absolvenții de liceu participanți la loturile naționale care se pregătesc pentru competițiile internaționale sportive sau pe discipline, precum și pentru absolvenții de liceu care susțin admiterea în universitățile din străinătate.

Medicii ameninţă cu greva de avertisment după ce reprezentanţii lor au ieşit de la discuţiile cu oficialii Ministerului Sănătăţii fără niciun rezultat.
Sute de medicii au protestat în prima parte a zilei, nemulţumiţi de salariile primite şi condiţiile de muncă.
De săptămâna viitoare ei intenţionează să oprească lucrul timp de două ore, în fiecare zi, în aşteptarea unui răspuns.

Actorul Mircea Albulescu a încetat din viață astăzi la vârsta de 81 de ani.
Actorul se confrunta cu grave probleme cardiace și era internat de câteva zile la Spitalul de Urgență Floreasca din București.
Mircea Albulescu pe numele său real Iorgu Constantin Albulescu, a fost nu doar actor, ci și profesor universitar, publicist, poet, prozator și membru al Uniunii Scriitorilor.
A jucat în multe dintre filmele regizate de Sergiu Nicolaescu, cum ar fi Dacii, Mihai Viteazul, Zile Fierbinți sau Revanșa.
Actorul a primit “Ordinul Meritul Cultural” și “Ordinul Serviciul Credincios” în grad de Comandor, iar în perioada 1985-2005, a fost profesor la Universitatea de Teatru și Film din București.

Vapoarele urbane din Constanța vor fi redecorate în cadrul unui nou concurs de pictură.
Primăria Municipiului Constanța anunță apropierea concursului Culorile României la Constanța, ediţia 2016.
Premiul pentru fiecare dintre cele patru creații câștigătoare este de 3.000 de lei.
Proiectul aferent primului vapor a fost implementat în intervalul iunie – august 2015 prin desfășurarea unui concurs de creație care a implicat mediul universitar din București și Constanța și care a înregistrat 102 participanți.

Comisia Europeană va întocmi lista europeană cu paradisurile fiscale.
În urma scandalului Panama Papers, comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, a anunţat că doreşte ca în cel mult şase luni să fie elaborată o listă europeană cu paradisurile fiscale şi a evocat inclusiv posibilitatea unor sancţiuni împotriva acestora.
Comisia Europeană a întocmit anul trecut o listă cu cele 30 de jurisdicţii care în evidenţele naţionale europene se regăsesc cel mai frecvent printre teritoriile folosite pentru montaje financiare ce au ca scop sustragerea de la plata impozitelor, dar a apreciat că această listă este insuficientă şi este nevoie de una autentică.

Ziua Copilului, 1 iunie, ar putea fi declarată zi liberă.
Propunerea legislativă a ajuns la Senat şi modifică în acest sens Codul Muncii.
Iniţiatorii au apreciat că timpul petrecut de părinţi alături de copii reprezintă cea mai eficientă şi simplă metodă de a forma şi consolida o relaţie sănătoasă copil-părinte.
Aceştia au arătat că părinţii trebuie să fie conştienţi că timpul petrecut cu copiii lor este foarte important şi că modul în care îl valorifică în interacţiunile dintre ei poate avea un rol determinant pentru evoluţia ulterioară a copilului.

Proiectul Legii RCA prevede plafonarea despăgubirilor pentru victimele accidentelor rutiere.
Astfel, o persoană rănită grav va putea obţine doar puţin peste 100.000 de euro, în condiţiile în care în acest moment victimele puteau obţine chiar şi 5 milioane de euro.
Despăgubirile se vor acorda pe baza unui punctaj întocmit de Institutul Național de Medicină legală.
Proiectul mai prevede, totodată, plata în rate lunare a poliței de asigurare.

Marile magazine ar putea plăti impozit în funcţie de venitul anual.
Potrivit unei propuneri legislative depuse la Senat, contribuabilii care desfăşoară activităţi economice de natura supermarketurilor ar putea fi obligaţi la plata unei cote de impozit suplimentar în funcţie de venitul anual, ajungând la 1,2% pentru sume care depăşesc 50.000.000 euro.
Iniţiatorii au explicat că supermarketurile oferă produse necostisitoare, au o mare varietate de mărfuri, iar magazinele mici desfac o gamă restrânsă de produse şi percep preţuri ridicate pentru a acoperi costurile înalte de operare şi volumul redus de vânzări.
Proiectul va intra în dezbatere la Senat, ca primă Cameră legislativă sesizată.

Programul Casa Verde va fi reluat de luna viitoare.
Acesta va dispune de îmbunătăţiri faţă de varianta sistată acum cinci ani.
Astfel, vor primi bani și cei care își fac grădini pe acoperiș, sisteme de încălzire bazate pe reciclarea deșeurilor sau care folosesc materiale ecologice revoluționare.
Pentru Programul “Casa Verde” vor fi disponibili aproape 150 de milioane de lei.
Vor fi două linii de finanțare: una pentru panouri și alte instalații ecologice și “Casa Verde Plus”, care va include mai multe tipuri de materiale prietenoase cu mediul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept