Știri 7 aprilie 2016

2,8 milioane de români doresc interzicerea căsătoriilor homosexuale în Constituție.
Detalii ne spune Angelica Biruță de la Radio Trinitas.

Patriarhul Ecumenic, Arhiepiscopul Atenei şi papa Francisc se vor întâlni în insula Lesbos.
Sfântul Sinod Permanent al Bisericii Ortodoxe a Greciei a anunţat intenţia papei Francisc de a vizita Grecia, pentru a contribui la sensibilizarea comunităţii internaţionale faţă de problema refugiaţilor.
Astfel, a fost adresată o invitaţie papei Francisc, dar şi Sanctităţii Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului.
Această iniţiativă a liderilor religioşi are scopul de a încuraja şi întări miile de refugiaţi încercaţi şi de a inspira implementarea de acţiuni corespunzătoare pentru protejarea comunităţilor creştine aflate în dificultate.

În statul american Mississippi a fost adoptată legea care permite bisericilor și persoanelor juridice să refuze oficierea căsătoriilor homosexuale.
Guvernatorul statului susține că a promulgat legea pentru a proteja credințele religioase și convingerile morale ale indivizilor, organizațiilor și asociațiilor private.
Oponenții acestei legi susțin însă că noua măsură va permite discriminarea legală a minorităților sexuale.

Accesul pe plajele Corbu și Vadu se va face pe bază de permis.
Astfel, în comuna Corbu va fi instalat un automat, pentru ca turiştii interesaţi de plajele sălbatice să nu mai fie nevoiţi să obţină permisul de acces în Rezervaţie, din Tulcea.
Guvernatorul Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării, Grigore Baboianu, a declarat că automatul este deja achizionat şi, până la 1 mai, el va funcţiona la Primăria Corbu.
Permisul de acces pentru o zi în Rezervaţia Biosfera Delta Dunării costă 5 lei, iar pentru un sejur este 15 lei.

Constănţenii vor putea închiria biciclete în Parcul Tăbăcăriei, de sâmbătă.
Centrul de închiriere este situat la intrarea dinspre Gravity Park, şi va pune la dispoziţia constănţenilor zilnic, 120 de biciclete.
De luni până vineri, programul de închirieri este între orele 11 şi 20, iar sâmbăta şi duminica între orele 10 şi 20.
Tinerii sub 16 ani şi pensionarii au posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv al talonului de pensie.
Tarifele de închiriere sunt 5 lei pentru o oră şi 20 de lei pentru 24 de ore.

Copiii care petrec puțin timp cu părinții suferă de depresie și sunt nefericiți.
Specialiştii au descoperit un nou sindrom, numit ATCP, care întruneşte o serie de tulburări de comportament, cu tendinţe extremiste.
Copiii afectaţi de această tulburare sunt retraşi, timizi, sau prezintă nervozitate excesivă şi agresivitate faţă de familie, dar şi faţă de ceilalţi copii.
Sindromul este definit de psihoterapeuţi ca fiind un efect psihologic al lipsei părinţilor din viaţa copilului, nu neapărat fizică, ci şi prin neglijarea acestora, oferindu-le ca refugiu şi metodă de relaxare tablete, telefoane şi calculatoare.

Guvernul a modificat legea ANL.
Aceasta va permite tinerilor medici şi profesori să beneficieze de locuinţele destinate închirierii.
După ce anul trecut vârsta maximă până la care se pot obţine locuinţe sociale cu chirie, a crescut de la 35 la 38 de ani, acum Guvernul a mai inclus pe lista beneficiarilor de astfel de locuinţe şi tinerii specialişti din sănătate şi învăţământ.
Noile norme de aplicare a legii specifică faptul că la solicitarea chiriaşilor, primăriile pot realiza un schimb de locuinţe, în baza unui acord între chiriaşi.

Astăzi este Ziua Mondială a Sănătăţii.
Din anul 1950, în fiecare an, la 7 aprilie, se celebrează Ziua Mondială a Sănătăţii, zi în cadrul căreia sunt abordate probleme de maximă importanţă pentru anul respectiv şi se încearcă să se atragă atenţia asupra unei zone prioritare de care să se ocupe Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
De asemenea, această zi este folosită ca un punct de lansare pentru programe sau proiecte pe termen lung.
Tema din acest an se referă la diabetul zaharat, în contextul în care aproximativ 350 de milioane de oameni din întreaga lume au diabet zaharat, iar cifra tinde să se dubleze în următorii 20 de ani.
În anul 2012, diabetul zaharat a fost principala cauză de deces a 1,5 milioane de persoane.

Pateul vegetal și iaurtul cu fructe conțin mulți aditivi alimentari.
Circa jumătate dintre pateurile vegetale, care se găsesc pe piață, conţin între 12 şi 15 E-uri.
De asemenea, conţinutul de grăsimi este foarte ridicat, acesta fiind cuprins între 13,8 şi 28 g/100 grame de produs.
Pe de altă parte, iaurturile cu gust de fructe din comerţ conţin arome sintetice şi prea puţin fructe.
Potrivit inspectorilor ANPC, niciunul din produsele analizate nu respectă rețeta tradițională a iaurtului cu adaosuri, iar cantitatea de zaharuri variază între 7 şi 55 grame.

Salariile bugetarilor cu venituri mici vor crește de la 1 august.
Guvernul va aproba săptămâna viitoare o ordonanță de urgență care prevede creșteri salariale de până la 20 la sută.
În medie, fondul de salarii crește cu 5 procente.
Majorările vor elimina diferențele de salarii în cazul bugetarilor cu venituri mici, aflați pe funcții similare.
Ordonanța va intra în vigoare până la sfârșitul anului viitor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept