Știri 29 martie 2016

Duminică Biserica Ortodoxă se află în duminica a treia din Postul Mare, dedicată Sfintei Cruci.
Cu acest prilej, sâmbătă, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia de la ora 16.45, slujba Privegherii la mănăstirea Dervent, din județul Constanța, în timpul căreia va fi scoasă din Sfântul Altar Sfânta Cruce și așezată în mijlocul bisericii.
Duminică, Ierarhul nostru va oficia de la ora 8.45, Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Mâine se va desfășura la Constanța conferinţa “Teologia și știința în dialog”.
Aceasta va avea loc de la ora 8.30, în Sala Senatului din cadrul Campusului Universității Ovidius.
Invitat va fi Prof. Dr. Iulian Rusu de la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului, de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi.
Acest eveniment își propune să analizeze în ce măsură criteriile adevărului ştiinţific corespund adevărului teologic.
Organizatorii sunt diacon lector dr. Ioan Dura și Arhid. Conf. Dr. Bogdan Chiriluță.

Duminică s-au împlinit 98 de ani de la unirea Basarabiei cu România.
Cu acest prilej, la Constanţa se va desfăşura joi, sub patronajul Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, conferința națională cu tema „Marile Puteri. Unirea. Basarabia.” (160 de ani de la Congresul de Pace de la Paris).
Vor lua cuvântul prof. univ. dr. Adrian Năstase, prof. univ. dr. Radu Ștefan Vergatti, istoricul Ion Constantin, avocata Cristina Narcisa Vergatti și diplomatul Vasile Buga.
Evenimentul va avea loc de la ora 12, în Sala Senatului din cadrul Campusului Universității Ovidius.
Organizatorii evenimentului sunt prof. univ. dr. Gheorghe Anghelescu şi preparator univ. Ionuţ Chircalan.

Mariajul gay îi afectează negativ pe copii, comparativ cu căsătoria tradiţională.
Un factor care are impact asupra copiilor cu părinţi de acelaşi sex, este rata mai mare a instabilităţii și de destrămării în cazul acestor familii, comparativ cu familiile intre persoane de sex opus.
Lipsa de legături biologice în cazul copiilor cuplurilor de același sex și incidența crescută a adopţiei reprezintă un alt factor care poate cauza probleme copiilor.
Cuplurile de același sex au de zece ori mai multe şanse de a adopta un copil, decât cuplurile de sex opus, conform studiului.
Studiul a fost efectuat pe un eşantion de peste 200.000 de copii, dintre care 512 aveau părinți de același sex.

Ordonanţa Guvernului, care amână cu trei luni plata impozitelor locale, a fost publicată în Monitorul Oficial.
Guvernul a prelungit până la 30 iunie, termenul până la care se pot plăti impozitele pe clădiri, terenuri şi mijloacele de transport cu o reducere de 10%.
De asemenea, a fost extins, până la 31 mai, termenul până la care proprietarii de autoturisme radiate din circulaţie au obligaţia să depună o declaraţie în acest sens.
31 mai este şi data limită pentru depunerea declaraţiilor privind destinaţia clădirilor nerezidenţiale sau cu întrebuinţare mixtă.

Autostrada Soarelui nu se va închide pentru reparații în acest sezon estival.
CNADNR a anunțat că lucrările vor începe din luna septembrie.
Director general al CNADNR, Cătălin Homor, spune că este exclus ca traficul rutier să fie afectat în perioada estivală.
Compania a anunțat săptămâna trecută reabilitarea a 40 de kilometri din Autostrada Soarelui, pe tronsonul Drajna-Lehliu.

Cinci milioane de români vor putea beneficia de ajutoare sociale.
Guvernul vrea ajutoarele sociale primite de familiile sărace să fie unificate într-un singur pachet.
Executivul estimează că vor creşte atât sumele pe care le vor primi nevoiaşii, cât şi numărul beneficiarilor.
Premierul Dacian Cioloş spune că proiectul legii salarizării unitare va fi gata săptămâna aceasta şi va fi suspus dezbaterii publice.
Este o lege care ar trebui să elimine discrepanţele dintre veniturile angajaţilor la stat.

Dependenții de droguri sau alcool pot beneficia de reabilitare gratuită.
Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa desfăşoară activităţi de identificare a persoanelor dependente de alcool şi droguri care doresc să renunţe şi să se reabiliteze, dar nu dispun de mijloace materiale pentru a achita costurile aferente recuperării.
Aceştia vor avea gratuitate la tratament, cazare, masă şi transport.
Astfel, persoanelor care solicită tratament în acest sens, li se oferă posibilitatea de a parcurge, gratuit, cure de reabilitare de până la trei luni, în centrele Agenției Naționale Antidrog din fiecare județ.

Guvernul pregătește o lege prin care cartelele pre-pay să fie cumpărate doar cu buletinul.
Măsura vine după ce premierul Dacian Cioloș a declarat că aceste cartele au fost folosite în pregătirea unor atentate.
Premierul a mai susținut că șefii serviciilor de informații i-au cerut să aducă din nou în dezbatere legile Big Brother, care impun un control la cumpărarea cartelelor pre-pay.
Printre statele europene în care utilizatorii sunt obligați să prezinte un act de identitate la cumpărarea unei cartele preplătite se numără Germania, Franța, Belgia, Grecia, Spania, Italia, Danemarca și Bulgaria.

Senatorii au votat un proiect legislativ care prevede eliminarea antenelor GSM din orașe.
Potrivit proiectului, amplasarea antenelor se face la o distanță de minim 500 de metri față de unitățile de învățământ, unitățile sanitare, centrele de plasament și căminele de bătrâni.
Dacă va fi votat în această formă, proiectul ar avea ca efect scoaterea celor mai multe antene din perimetrele orașelor.
Ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan atrage atenția că dacă va fi adoptat proiectul de lege care interzice amplasarea antenelor de telefonie mobilă în apropierea școlilor sau spitalelor România va înregistra o scădere a vitezei traficului pe internet.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept