Știri 19 martie 2016

Biserica Ortodoxă se va afla mâine în duminica Ortodoxiei.
Aceasta se serbează din secolul 9 și marchează biruința credinței atât asupra celor ce negau cinstirea icoanei, cât și a tuturor ereziilor.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 8.45, Sf. Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel.
Apoi, de la ora 12.15 se va merge în procesiune a icoanelor, numită „Calea Sfinților”, pe următorul traseu: faleza Cazinoului, str. Remus Opreanu, str. 9 Mai, str. Arhiepiscopiei, catedrală. Icoanele vor fi aduse și purtate în mâini de către credincioși, în semn de mărturisire a importanței cultului icoanei în viața Bisericii.
La ora 16.00, IPS Teodosie va oficia la catedrală slujba Vecerniei, urmată de o seară filocalică dedicată tinerilor, în care ierarhul va susține o meditație teologică pe tema: „Ortodoxia, credință și împlinire prin trăire”.
Procesiunea „Calea Sfinților” și seara filocalică sunt organizate în parteneriat cu Asociația Studenților Creștini Ortodocși din Constanța.

Dan Puric revine la Constanța.
Maestrul va susține un spectacol de pantomimă intitulat „Suflet românesc”.
Evenimentul va avea loc astăzi la Casa de Cultură din Constanța, de la ora 18.
Prețul unui bilet este de 35 de lei, iar banii obținuți vor fi donați pentru așezământul monahal de la Aiud, închinat memoriei foştilor deţinuţi politici decedați în temniţele comuniste.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept