Știri 11 martie 2016

Duminică, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai sau a lăsatului sec de brânză.
Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârşi, de la ora 9, Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa.
La ora 17.00 va oficia slujba Vecerniei şi rugăciunile de iertare pentru Postul Mare, la Catedrala Arhiepiscopală.
În prima săptămână a Postului Mare, în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi, în biserici, va fi oficiat Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, iar în zilele de miercuri şi vineri se săvârşeşte Sfânta Liturghie a Darurilor mai Înainte Sfinţite.
Ierarhul Tomisului va oficia Canonul cel Mare la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, de la ora 17.00.
Miercuri și vineri, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite la Catedrala Arhiepiscopală, de la ora 8.

Administratorii sunt obligați să afişeze toate cheltuielile asociației de proprietari.
Legea a fost publicată marți în Monitorul Oficial și a intrat de astăzi în vigoare.
Iniţiatorul actului normativ a afirmat că introducerea acestei obligaţii va impune un plus de transparenţă în repartizarea şi stabilirea cheltuielilor asociaţiilor de proprietari.
În cazul în care această obligaţie nu va fi îndeplinită de asociaţii, amenzile aplicabile vor fi cuprinse între 500 și 3.000 de lei.

Podul de la Agigea se va închide total circulației peste o săptămână.
Anunțul a fost făcut de noul prefect al județului, Adrian Nicolaescu.
El a precizat că este finalizată breteaua de descărcare care face legătura între noul pod și intrarea în Eforie Nord.
Cei care se vor îndrepta spre sudul litoralului, de pe autostradă, nu vor mai ieși la Agigea, ci își vor continua drumul până la intrarea în Eforie Nord.

Constănţenii pot plăti în rate impozitele şi taxele locale prin folosirea cardurilor.
Acest lucru este posibil până la data de 31 martie.
În vederea efectuării plăţilor, contribuabilii trebuie să prezinte doar cartea de identitate sau înştiinţarea de plată, iar comisionul tranzacţiei este 0 la sută.

Prima linie telefonică gratuită din România adresată familiilor cu prematuri, dar şi celor în care femeia are o sarcină cu risc de naştere prematură a fost lansată marți.
Săptămânal, de luni până vineri, părinţii vor putea suna la numărul 0800.390.678 pentru a discuta cu un doctor ginecolog, doctor neonatolog, jurist, psiholog sau părinte.
Luni, marţi şi vineri, linia telefonică poate fi apelată între orele 13:00 și 17:00, iar miercuri şi joi, în intervalul orar 15:00 și 19:00.

Senatorii din Comisia de Buget a Senatului au respins propunerea legislativă privind impozitarea Bisericii.
Aceasta a fost inițiată de deputatul Remus Cernea, care a declarat în fața senatorilor că „nu există nicio limită în legătură cu aceste privilegii acordate cultelor”.
Totodată, senatorii au respins proiectul lui Remus Cernea prin care s-ar fi sistat finanțarea de la bugetul public pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

Mai mulți parlamentari propun o lege pentru construirea de creșe.
Locurile în creşe sunt prea puţine, iar proiectul prevede finanţare din banii primăriilor, fonduri europene şi sponsorizări prin care ar urma să existe câte o creşă la fiecare 15.000 de locuitori.
Iniţiatorii proiectului susţin că, dacă vor avea unde să îşi lase copiii, mamele vor reveni mai repede la serviciu.
În cazul în care proiectul va trece de comisiile parlamentare de resort şi va întruni votul majorităţii deputaţilor, senatorii vor lua decizia finală.

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care modifică Legea privind reforma în domeniul sănătăţii.
Vechea prevedere considera că pensiile care sunt sub punctul de pensie de 740 de lei sunt scutite la contribuțiile de sănătate.
Valoarea punctului de pensie a crescut însă la 872 de lei, iar alți 500.000 de vârstnici vor avea asigurările de sănătate plătite de stat.
Prin aceeaşi Ordonanţă se schimbă condiţiile în care persoanele asigurate îşi pot schimba medicul de familie.
Acest lucru se va putea face şi la mai puţin de şase luni de la înscrierea pe liste dacă survine decesul medicului, dacă intră la închisoare sau dacă asiguratul îşi schimbă domiciliul.

Românii lucrează mai multe ore suplimentare decât angajaţii din alte țări și beneficiază de flexibilitate la locul de muncă doar în anumite cazuri.
Așa arată concluziile unui studiu, potrivit căruia peste 70% dintre respondenţi susţin că fac ore suplimentare, iar 34% lucrează chiar mai mult de 46 de ore pe săptămână.
Programul standard este de 40 ore pe săptămână, cu maxim 8 ore suplimentare pe săptămână, care trebuie recompensate cu timp liber ulterior sau remunerate.
Cu toate acestea, potrivit statisticilor Eurostat, productivitatea muncii în România este de 6 ori mai mică decât media europeană.

Anul acesta am putea avea un program “Rabla Plus”.
Ministrul Mediului, Cristiana Pasca-Palmer a declarat că acesta va include atât mașinile tradiționale cât și mașinile electrice.
Potrivit ministrului, “Rabla Plus” înseamnă un pachet de finanțare pentru stimularea achiziționării de mașini electrice și de infrastructura electrică.
Ministrul spune că România, la fel că celelalte state europene, trebuie să facă o tranziție către vehiculele electrice sau hibride.
Programul Rabla va fi finanțat ca-n fiecare an din bugetul Administrației Fondului de Mediu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept