Știri 13 februarie 2016

Biserica Ortodoxă se va afla mâine în duminica a 17-a după Rusalii.
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia de la ora 8.45, Sfânta Liturghie la biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe” din municipiul Constanța.
După slujbă va fi evocată viața și activitatea preotului căpitan Ioan Roşculeţ.
Evenimentul este organizat de către Arhiepiscopia Tomisului, în colaborare cu Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, filiala Constanța, în cadrul proiectului ’’Preoți militari dobrogeni în Primul Război Mondial’’.
Părintele Ioan Roșculeț s-a născut la 25 septembrie 1879, în localitatea Șapte Sate, de lângă Brașov.
În Primul Război Mondial a fost repartizat la Spitalul 9 Evacuare din Fetești și a fost avansat, pe 1 ianuarie 1918, la gradul de căpitan asimilat.
A slujit la parohiile „Sfântul Gheorghe” din Mangalia, „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și „Sfântul Gheorghe” din Constanța.
S-a mutat la Domnul în anul 1958 și este înmormântat în Cimitirul Central Constanța.

Moaștele Sf. Nectarie de la Eghina vor sosi la Constanța.
Miercuri, parohia „Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul din Constanța, își serbează cel de-al doilea hram, Sf. Teodor Tiron.
Cu acest prilej, marți, o delegație a Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusă de IPS Efrem, Mitropolit de Eghina, va aduce spre închinare moaștele Sf. Nectarie Taumaturgul, de la mănăstirea „Sf. Nectarie” din insula Eghina.
Oaspeții vor fi întâmpinați de către IPS Teodosie, credincioși și peste 100 de membri ai Comunității elene din Constanța, la ora 13.00 pe bdul. I.C. Brătianu, lângă podul C.F.R.
De aici, se va merge în procesiune spre biserica „Sf. Ierarh Nectarie”, iar de la ora 17.00 preoții parohiei vor oficia slujba Vecerniei.
Miercuri, în ziua serbării hramului, Sfânta Liturghie va fi săvârșită de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu IPS Efrem, Mitropolit de Eghina.
Moaștele Sfântului Nectarie vor rămâne la biserică până pe 23 februarie.
Credincioșii vor putea cinsti și moaștele Sf. Ierarh Luca al Crimeei, Sf. M. Mc. Teodor Tiron, Sf. Cuv. Trifon Anthonitul, Sf. M. Mc. Gheorghe și Veșmântul Cuv. Parascheva.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept