Știri 3 februarie 2016

Constănțenii vor avea acces gratuit la cel mai mare cinematograf în aer liber din România.
În Piaţa Ovidiu va fi organizată „Cinemateca în aer liber”, în fiecare weekend din iunie până în septembrie.
Cinematograful va rula filme de artă, filme documentare, proiecţii pentru copii şi filme artistice clasice dar şi contemporane.
Ecranul de cinema va avea peste 90 de metri pătraţi, va fi utilizat un proiector profesional de foarte mare rezoluţie și vor fi puse la dispoziţie 700 de scaune.

Numărul bolnavilor de cancer este în creștere.
Dacă în 2014, în Constanța erau raportate 2.366 de cazuri noi de cancer luate în evidență, în 2015 numărul a ajuns la 2.471.
Cele mai multe cancere sunt cele bronhopulmonare, urmate de cele colorectale.
Medicii vorbesc despre importanța controalelor medicale periodice, despre faptul că boala, depistată în faze cât mai incipiente, poate fi tratată, iar suferința este, atunci, mult mai mică.

16 blocuri noi se vor construi în campusul social Henri Coandă.
La șase dintre ele se lucrează deja, iar trei dintre ele vor fi destinate persoanelor evacuate din casele naționalizate.
Valoarea proiectului se ridică la peste 10 milioane euro.
O parte din bani, circa 7 milioane, vor fi asigurați din fonduri guvernamentale.
Cartierul Henri Coandă a început să fie construit din 2012.

Jumătate din laptele comercializat în România nu este autentic.
Acesta conține sare, untură de porc, seu, uleiuri vegetale, aditivi, făină și lapte praf.
Conform datelor ANPC, în cadrul unui control național, s-a depistat că 80% dintre produsele controlate nu respectă normele legale – au conținut greșit, eticheta este eronată, iar depozitarea improprie.
Specialiștii spun că aproape toate metodele de falsificare descoperite pleacă de la folosirea apei tratată cu aditivi și cu alte substanțe.

Clasa a IX-a ar putea reveni la gimnaziu.
Aceasta este propunerea ministrului educaţiei, Adrian Curaj, în condițiile în care aproape un sfert din copiii din mediul rural abandonează şcoala imediat după terminarea studiilor gimnaziale.
Potrivit unui raport, în învăţământul dual, până la 95% din absolvenţi se duc pe piaţa muncii, în comparaţie cu învăţământul liceal, unde doar 5% din absolvenţi sunt absorbiţi de piaţa muncii.

Ţara noastră poate asigura apa minerală necesară țărilor din Europa timp de 25 de ani continuu.
Consumul de apă minerală naturală în România pe cap de locuitor este de 50-55 de litri pe an.
Rezervele României de apă minerală sunt foarte mari, acoperind aproximativ 60% din volumul de apă minerală existent la nivelul Europei.
În momentul achiziției, consumatorul ar trebui să fie atent în primul rând la calitate, „să fie apă minerală naturală, nu apă de masă”, iar pe etichetă trebuie să se menționeze sursa, unde se îmbuteliază apa, dar și compoziția fizico-chimică.

Cel puțin jumătate din populație are probleme la coloana vertebrală.
Circa 50% sunt cauzate de faptul că articulațiile acesteia și ale membrelor inferioare suportă în permanență greutatea porțiunii din corp situată deasupra lor și forța mușchilor.
În aceste condiții, uzura accentuată a discurilor intervertebrale și în cazurile mai grave, distrugerea acestora, pot provoca dureri greu de suportat.
Potrivit medicilor, durerile de cap, amețelile sau dificultățile în efectuarea unor mișcări ale capului, devin foarte frecvente.

Facebook anunță modificări la algoritmul care afișează postările.
Potrivit unui articol postat pe blogul companiei, vor fi afișate cu prioritate postările care oferă conținut relevant utilizatorilor, cu care aceștia vor dori să interacționeze mai mult.
Impactul modificărilor anunțate de Facebook asupra propagării unui subiect vor varia în funcție de public și activitatea de publicare de pe pagină.

Şoferii ar putea plăti polița RCA indiferent dacă folosesc sau nu autoturismul respectiv.
Autoritatea de Supraveghere Financiară propune ca Finanţele locale să nu mai încaseze impozitul pe maşină dacă proprietarii autoturismelor nu pot face dovada plăţii asigurării obligatorii.
Prevederea are ca scop reducerea numărului de persoane care circulă fără să aibă asigurarea auto obligatorie.
Potrivit statisticilor, un sfert din cele 6,6 milioane de maşini înmatriculate în România nu au RCA.
Dacă o astfel de normă intră în vigoare, vor fi obligaţi să-şi facă asigurare şi cei care au maşini, dar nu circulă cu ele.

Șoferii care rămân fără permis își vor putea cumpăra dreptul de a conduce.
Potrivit unui proiect de lege care modifică în totalitate Codul Rutier, șoferii care rămân fără permis își vor putea răscumpăra punctele de penalizare, astfel încât, cei care au bani, vor putea evita să cumuleze cele 15 puncte care conduc automat la suspendarea dreptului de a conduce.
Polițiștii s-au arătat nemulțumiți de prevederea care le va permite celor cu bani să continue să comită contravenții și să își păstreze permisele de conducere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept