Știri 21 decembrie 2015

Arhiepiscopia Tomisului organizează săptămâna aceasta acțiuni sociale.
Astfel, astăzi de la ora 11.00, corul parohiei „Buna Vestire” din Constanța îi va colinda pe copiii născuți prematur în Maternitatea constănțeană, iar preoții le vor oferi daruri.
Acțiunea este realizată în parteneriat cu Asociația mamelor copiilor născuți prematur.
Apoi, la ora 12.00, la biserica „Sfântul Nicolae” din localitatea Runcu, 60 de copii cu vârstele între 4 și 14 ani vor primi îmbrăcăminte și încălțăminte, iar la ora 13.00, alți 35 de copii vor primi aceleași daruri la biserica „Sf. Nicolae” din Nistorești.
Cadourile sunt oferite de Crucea Roșie Constanța.
Mâine, de la ora 10.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba de parastas pentru eroii Revoluției din Decembrie 1989 la Troița din parcul Casei de Cultură.
Tot mâine, de la ora 12.00, la Asociația pentru Persoane cu Dizabilități din Constanța, peste 30 de persoane vor primi alimente pentru o masă tradițională de Crăciun.
Acțiunea se intitulează „Masă îmbelșugată de Crăciun” și este organizată de către parohiile „Adormirea Maicii Domnului I”, „Adormirea Maicii Domnului II” și „Sfântul Ștefan”.
În cadrul evenimentului, IPS Teodosie va fi colindat de către cei prezenți și va rosti un cuvânt de învățătură.
De la ora 13.00, Ierahul nostru, împreună cu reprezentanți ai bisericii „Buna Vestire” din Constanța, va merge cu daruri la cei 100 de vârstnici din Centrul de îngrijire și asistență Poarta Albă, iar corul bisericii „Buna Vestire” va aduce, prin colinde, vestea Nașterii Domnului.
Acțiunea este organizată în parteneriat cu Școala generală nr. 40, „Aurel Vlaicu”, Constanța.

Persoanele care modifică kilometrajul maşinilor ar putea face închiisoare de la 2 la 5 ani.
Așa prevede un proiect inițiat de un grup de parlamentari și depus la Senat.
Iniţiativa completează Codul Penal cu infracţiunea de „înşelăciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor”, pedepsită cu închisoare de la 2 la 5 ani.
În expunerea de motive, iniţiatorii spun că scopul este acela de a descuraja tranzacţiile cu mașini ale căror date sau caracteristici sunt trucate şi, în consecinţă, creşterea siguranţei pe drumurile publice.
Senatul este prima cameră sesizată.

Comisia Europeană a avizat favorabil o iniţiativă pentru apărarea familiei.
Aceasta se numește ’’Mama, tata și copiii’’și are ca scop protejarea la nivelul legislației europene a familiei naturale, ca uniune între un bărbat și o femeie.
Inițiatorii speră ca până la 15 decembrie 2016 să strângă minim un milion de semnături necesare aducerii proiectului legislativ aferent în atenția instituțiilor europene.
Inițiativa poate fi semnată, online sau pe hârtie, de către oricare cetățean european cu drept de vot.

Slovenii au respins, pentru a doua oară, prin referendum, căsătoria între persoane de același sex.
Legea a fost respinsă ieri cu peste 60% din voturi.
Rezultatele arată o creștere în dezaprobarea „căsătoriilor” gay față de anul 2012 – aproximativ 64% față de 55%.
Papa Francisc a pledat săptămâna trecută pentru un “nu” la referendum și le-a cerut slovenilor să susţină “familia, structura de referinţă a vieţii în societate”.

Chinezii cumpără aer curat îmbuteliat din Canada.
O sticlă de aer de munte este de 50 de ori mai scumpă decât apa minerală: 25 de dolari pentru o sticlă de 7 litri de aer din munții stâncoși.
Canadienii au trimis 500 de sticle de aer și alte patru mii de recipiente sunt pe drum spre China, iar majoritatea sunt deja rezervate.
Beijingul se află sub cod roșu de poluare, pentru a doua oară în ultimele zece zile.
Experții spun că noxele depășesc de 20 de ori maximele admise de lege.

Cea mai mare parte a cazurilor de cancer ar putea fi evitate.
Așa arată un nou studiu asupra cauzelor acestei boli.
Factorii de mediu și stilul de viață al pacienților constituie principala origine a maladiei, iar printre celelalte cauze se numără toxinele, expunerea la razele solare și obiceiurile alimentare.
Potrivit specialiștilor, numai o parte infimă din cazurile de cancer pot fi imputate exclusiv factorilor genetici.
Ei mai spun că aceste rezultate au o importanță capitală în strategia de prevenire a cancerului, precum și pentru cercetare și sănătatea publică.

Constănţenii nu vor avea zăpadă de Crăciun.
Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi în general mai ridicate decât mediile climatologice.
În Dobrogea, vremea va fi caldă pentru această perioadă din an, iar pe 25 decembrie vor fi temperaturi maxime de 9 – 10 grade Celsius şi minime de 2 – 3 grade.

Cetățenii români pot călători în Japonia fără viză, dacă vizita este mai scurtă de 90 de zile.
Măsura este valabilă până la finalul anului 2018.
Condițiile nu se aplică și cetățenilor români care doresc să intre pe teritoriul Japoniei cu intenția de a căuta un loc de muncă sau de a exercita o profesie sau alte activități.
Ambasada Japoniei în România anunță că posesorii de pașapoarte temporare vor fi de asemenea incluși în acest program, de la 1 ianuarie 2016.

Multe produse din străinătate care ajung în România se vând pentru că sunt din segmentul cel mai ieftin, dar, astfel, populația este otrăvită.
Declarația a fost făcută de ministrul Agriculturii Achim Irimescu și s-a bazat pe rapoartele primite din partea Agenţiei Naţionale Fitosanitare.
El a afirmat că va reintroduce controlul la frontieră pentru reziduurile de pesticide, de produse chimice, pe considerentul că în cazul multor produse ieftine care ajung pe piața românească sunt utilizate pesticide interzise pe piața europeană.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept