Știri 14 decembrie 2015

Copiii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Delfinul din Constanța vor fi colindați de copiii din Centrul de Plasament Ovidiu.
Evenimentul se va deșfășura mâine de la ora 9, la Biserica Sf. Haralambie din Constanța, din zona Boema.
La final, cei mici, vor primi daruri din partea preoților.
Tot mâine, de la ora 12, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alături de preoții bisericii Sf. Haralambie, va săvârși slujba de sfințire a unei troițe ridicate în memoria eroilor neamului, aflată în curtea Liceului Decebal din Constanța.

Preoţii din Republica Moldova cer excluderea avorturilor din lista serviciilor acoperite de poliţa medicală.
Totodată, aceștia reiterează faptul că avortul reprezintă un păcat capital din perspectiva religioasă şi că fiecare fiinţă umană are dreptul la viaţă.
Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova susţine că acoperirea costurilor pentru efectuarea avorturilor generează fenomenul „impozitul pentru avort”, adică obligă cetăţenii să plătească pentru avorturi chiar dacă ei consideră această acţiune criminală.
Totodată, Sinodul a cerut Ministerului Sănătăţii să acorde medicilor dreptul de a refuza efectuarea avorturilor din motive religioase sau de conştiinţă şi să asigure consiliere psihologică pentru femeile care doresc să avorteze sau cele care sunt supuse tratamentelor fertilizării in vitro.

Tot mai mulţi lideri politici, religioși și ai societății civile se ridică împotriva intoleranței religioase.
Afirmația aparține ambasadorului pentru Libertatea Religioasă Internațională, David Saperstein.
Potrivit statisticilor, creștinii sunt victime în 80% din actele de discriminare religioasă din întreaga lume.
Ambasadorul a mai spus că Papa Francisc a inspirat “comunitatea internațională să se ridice și să reacționeze la acest val tot mai mare de intoleranță religioasă”.

Autorităţile vor intensifica în următoarele zile controalele în pieţe, târguri şi în centrele comerciale.
După verificările din ultima săptămână, au fost confiscate peste dousasprezece mii de kilograme de carne, precum şi bunuri în valoare de 200 de mii de lei – potrivit purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Interne, Monica Dajbog.
Aceasta a mai spus că sunt verificaţi şi vânzătorii de brazi sau material lemnos.

ANAF va anula creanţele fiscale cu valoare simbolică.
Măsura are ca scop creşterea eficienţei procesului de recuperare a datoriilor către Stat.
Potrivit noului Cod de procedură fiscală, se anulează creanţele fiscale ale unor contribuabili restanţi la buget, aflate în sold la 31 decembrie, când valoarea acestora este mai mică de 40 lei.
Pentru aceste creanţe bugetare s-a stabilit anularea şi scăderea din evidenţă în primele 7 zile ale anului următor.

Bugetul Ministerului Educației a fost adoptat, ieri, de către Comisiile reunite de buget.
Acesta va fi, anul viitor, de aproape 10,6 miliarde de lei, în creștere cu 4,2% față de anul în curs.
La Comisiile de buget au fost depuse 18 amendamente, unul singur fiind admis.
Este vorba despre un amendament al senatorului Ecaterina Andronescu, care prevede că Academia Oamenilor de Știință din România nu va mai fi bugetată prin Ministerul Educației, ci va deveni ordonator de credite, cu buget propriu.

Legea anti-fumat a fost adoptată de Comisia pentru sănătate din Camera Deputaților.
Aceasta interzice complet fumatul în toate spațiile închise, în locurile de joaca pentru copii, unități sanitare, precum și cele de învăţământ.
Deputații au eliminat amendamentul care prevedea interzicerea afişării produselor din tutun în locurile obligatorii de trecere, pentru ca legea adoptată să nu fie considerată neconcurenţială.
Proiectul va fi votat în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional.

Toate apartamentele din blocuri de locuinţe, racordate la sistemul centralizat de termoficare, trebuie ca, până la sfârșitul anului viitor, să fie dotate cu repartitoare de costuri la calorifere.
Astfel, este obligatorie montarea contoarelor pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire sau răcire şi apă caldă, la nivelul fiecărui apartament.
Principalul scop al acestor măsuri este de a reduce consumul de energie cu cel puţin 19%, până în anul 2020.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept