Știri 6 noiembrie 2015

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși mâine, de la ora 7, slujba de sfinţire mare a bisericii Sf. Nectarie din localitatea constănțeană Zorile.
Tot mâine, de la ora 15.30, Ierarhul nostru va oficia slujba Vecerniei la Mănăstirea Strunga.
Duminică, Biserica Ortodoxă va cinsti Soborul Sf Arhangheli Mihail și Gavriil.
Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie Arhierească de la ora 8:45 la Biserica Sfinții Îngeri, Capela Militară.
Luni, Biserica Ortodoxă va cinsti pe Sf. Ierarh Nectarie de la Eghina.
Astfel, ierarhul nostru va oficia de la ora 8:30 sfânta liturghie, la Biserica Sf. Ierarh Nectarie din cartierul Medeea, cu prilejul hramului.
Luni seară, de la ora 22, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși slujba de târnosire a bisericii Parohiei satului Moșneni din comuna 23 August, urmată de Sfânta Liturghie.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a cerut iertare.
Într-un cuvânt părintesc şi prietenesc adresat tinerilor, Patriarhul României cere iertare pentru cuvintele insuficient de lămuritoare sau răstălmăcite.

Arhiepiscopia Tomisului, împreună cu parohia „Sfântul Ierarh Nectarie”, organizează, luni, de la ora 17.00, la Casa de Cultură din Constanța, un concert caritabil.
Acesta va fi susținut de orchestra de muzică populară „Plai străbun” din Chișinău (condusă de Timotei Tregubencu) și Corala bărbătească ortodoxă „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, dirijată de arhid. dr. Ion Iulian Dumitru.
Concertul este programat și în data de 14 noiembrie, iar toți banii dăruiți de către spectatori vor fi donați copiilor din Centrul „Fair Play” din Constanța.

Lista elevilor care beneficiază de ajutorul social „Bani de liceu” a fost publicată.
Prin centralizarea listelor finale transmise de către inspectoratele școlare județene a rezultat un număr total de 60.580 solicitanți eligibili cu un venit brut lunar pe membru de familie mai mic sau egal cu 150 lei.
La nivelul judeţului Constanţa, în acest an şcolar, sunt 1390 de beneficiari ai programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu”.
Sprijinul financiar, de 180 de lei, se acordă lunar pe perioada cursurilor şcolare inclusiv pe perioada pregătirii şi susţinerii examenului de Bacalaureat.

O elevă de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa a fost premiată de UNESCO și NASA.
Laura Maria Dumbravă a obţinut premiul al III-lea la un concurs de eseuri, organizat de UNESCO în Japonia.
Ea este elevă în clasa a opta și a participat la concurs alături de 13.000 de elevi din 148 de state.
Eleva a mai obţinut primul loc la concursul NASA atât în 2014, cât şi în 2015 şi este nominalizată, alături de alţi elevi ai colegiului, la Salonul de Inventică de la București, care va avea loc luna aceasta.

Constănțenii sunt invitați la spectacolul de operetă ’’Lăsați-mă să cânt’’.
Acesta va avea loc mâine, de la orele 18, la Casa de Cultură din Constanța, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Libretul este compus de Erastia Sever, Liliana Delescu și Viorel Cosma, iar pregătirea muzicală și acompaniamentul la pian aparține lui Mihai Murariu.
Spectacolul este regizat de Mădălina Ștefania Radu, iar maestrul de cor va fi Ștefan Voicu.
Organizatorii sunt Stephanie Events și Arhiepiscopia Tomisului.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier interimar pe Sorin Cîmpeanu.
Din decembrie 2014, acesta ocupă funcția de ministru al Educaţiei.
Sorin Cîmpeanu, va fi prim-ministru până la formarea noului Guvern.

Adolescenții americani petrec în medie nouă ore pe zi pe dispozitive digitale.
Conform unui studiu, copiii mai mici cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani petrec în medie șase ore pe zi.
Studiul a constatat un “decalaj semnificativ de egalitate digitală” între copiii cu venituri mai mici și cei din familii mai bogate, care pot mai ușor să aibă acces la calculatoare, tablete sau smartphone-uri.
S-a constatat că băieții petrec mai mult timp cu jocurile video decât fetele — 56 de minute pe zi, față de șapte minute.
Fetele petrec 92 de minute pe zi pe social media, în timp ce băieții petrec în medie mai puțin de 40 de minute pe rețelele sociale.

Statul prelungit la birou reduce speranţa de viaţă.
Totodată, acesta duce la creşterea tensiunii arteriale şi a colesterolului.
Astfel, fiecare oră în plus, aduce un risc de mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare mai mare cu 18% decât în mod normal.
Totodată, statul prelungit pe scaun este asociat cu o alimentaţie deficitară şi aşa se ajunge la obezitate.

Femeile încă sunt discriminate în raport cu bărbații la nivel european.
Șeful reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Filote a declarat că femeile sunt discriminate atât în privința egalității de șanse în obținerea unei funcții de conducere într-o companie, cât și în ceea ce privește plata pentru aceeași muncă prestată.
Comisia a publicat o strategie pe cinci ani în acest sens, prin care recomandă statelor membre ca, în mod voluntar, să ia măsurile necesare astfel încât să se ajungă la egalitatea de facto între femei și bărbați.

Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 500.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.
Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii.
Sunt vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical și gravide.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept