Știri 2 noiembrie 2015

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a transmis un mesaj de condoleanțe victimelor și familiilor tragediei din clubul “Colectiv”, din București.

[audiohttp://arhivaradiodobrogea.ro/files/inserturi/2015/11%20noi/2%20nov/ips%20teodosie%20colectiv.mp3]
30 de tineri au murit și alți 137 au fost răniți într-un incendiu produs vineri noapte în clubul Colectiv din București.
Circa 90 sunt în continuare în stare critică și gravă.

Parohia Ortodoxă Română din Toulouse, în Franța are propria sa biserica, după aproape zece ani de incertitudini.
Comunitatea a inaugurat această biserică, sâmbătă dimineață, în prezența Episcopului Marc de Bordeaux, care a oficiat Sfânta Liturghie.
Recent, un contract a fost semnat cu Dioceza Catolica, care a conferit dreptul asupra proprietății, dar și datoria de restaurare a bisericii.

Şoferii constănțeni nu vor mai putea parca pe trotuar.
Autoritățile locale au hotărât blocarea accesului mașinilor prin montarea de stâlpi pe marginea trotuarelor.
În prezent s-au montat stâlpi pe străzile Adamclisi și Mircea cel Bătrân, precum și pe bulevardul Tomis, în apropierea Sălii Sporturilor.
Directorul tehnic al SC Confort Urban SRL, Claudiu Rădulescu a declarat că asemenea lucrări vor mai avea loc și în alte zone. În viitor, Primăria va aloca mai multe fonduri lucrărilor pentru siguranța circulației.

Tuberculoza riscă să devină afecțiunea ce provoacă cele mai multe decese în lume.
Avertismentul a fost lansat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Cei de la OMS au prezentat un raport în care se arată că 1,1 milioane de oameni au murit anul trecut de TBC, în timp ce 1,2 milioane au murit de SIDA.
Dintre aceştia, 400.000 aveau şi TBC şi HIV.
Aceste cifre i-au determinat pe experții OMS să spună că rata de deces în cazul tuberculozei continuă să fie foarte mare.
În schimb, rata de îmbolnăvire a scăzut în 2014 cu două treimi faţă de 2013.
Medicii spun că tratamentele administrate în ultimii 15 ani ar fi salvat zeci de milioane de vieţi.
Raportul OMS conţine date din 205 ţări, iar România este pe primul loc în Europa la numărul de cazuri de TBC.

Un muzeu care va găzdui cele mai vechi icoane datate in România va fi deschis la Alba Iulia.
Acesta este amenajat în clădirea fostului spital militar din oraş, primul din România.
Potrivit acestuia, noul muzeu va avea o colecţie de mare valoare artistică și documentară formată din 5.624 piese, din care 2.500 vor fi clasate.
Obiectele expuse vor fi din colecţia Muzeului Naţional al Unirii și a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.
Proiectul are o valoare de peste două milioane de euro.

Statul român va începe controale drastice în cluburi şi discoteci.
Precizarea a fost făcută în urma reuniunii grupului de lucru de la Palatul Victoria, întrunit ieri, care a evaluat situația creată în urma incendiului din clubul Colectiv.
Secretarul de Stat în MAI, Raed Arafat a menționat că pompierii vor fi însoțiți de polițiști și vor verifica dacă respectivele locații au planuri împotriva incendiilor și dacă acestea se respectă.
La rândul său, Prefectul Constanței, Constantin Ion, a declarat că va constitui un comandament format din echipe de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța și Inspectoratul de Stat în Construcții care va efectua controale în toate cluburile și restaurantele din oraș.

Constănțenii din mai multe zone ale orașului vor rămâne fără apă potabilă.
Astfel, mâine în intervalul orar 09:00 – 14:00, nu vor avea apă rece locuitorii din perimetrul delimitat de străzile Badea Cârțan – Ștefăniță Vodă – Soveja – Tomis – Badea Cârțan, precum și cei alimentați prin punctele termice numerele 46, 47, 48 și 50.

Șoferii care nu plătesc amenzile de circulație ar putea fi executați silit.
Autoritățile publice locale își pot recupera sumele din amenzi prin popriri pe conturi bancare sau salarii.
Acestea pot pune sechestru chiar și pe mașină sau pe imobile.
Organele de poliție, în termen de maxim 90 de zile de la emitere, trebuie să transmită procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției direcțiilor fiscale locale.
În maxim 15 zile de la primirea somației, șoferii trebuie să achite amenda.
Dacă după cele 15 zile amenda nu a fost plătită, primăriile pot trece la executare silită.

Guvernul Republicii Moldova a fost demis.
În urma unei moțiuni de cenzură, guvernul de la Chișinău, al premierului Streleț, a fost demis, la mai puțin de patru luni de la instalare.
Potrivit legislației, în cel mult trei zile, Cabinetul de miniştri va trebui să-şi dea demisia, iar şeful statului va desemna un nou prim-ministru.
Criza politică de la Chișinău a reizbucnit odată cu arestarea fostului premier, Vlad Filat învinuit de corupţie.

Bucureștiul va avea cea mai mare grădină botanică din România.
De asemenea, va fi inaugurat un centru Therme, cu apă termală, destinat timpului liber, care va fi cel mai mare din Europa.
Apa termală va avea o calitate unică în lume, iar grădina botanică va avea peste 800.000 de plante, multe dintre acestea fiind exemplare unicat.
Lucrările de construcție ale acestui proiect au început în 2013, iar investiția totală se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept