Știri 19 octombrie 2015

Creştinii asirieni din Suedia au fost ameninţaţi de extremiştii islamici.
Mai multe mesaje de amenințare și litera N de la Iisus Nazarineanul au apărut pe clădirile creștinilor din orașul Goteborg.
„Convertiți-vă sau muriți” și „Califatul este aici” sunt mesajele care erau însoțite de logo-ul organizației teroriste Stat Islamic.
Reamintim că această organizație teroristă a lansat în ultimul an o vastă ampanie de atacuri împotriva unor grupări religioase din Siria.

Știința fără religia poate duce la o catastrofa mondială.
Afirmația a fost făcută de Rectorul Universității Naționale de Cercetare Nucleară din Moscova.
Acesta consideră că este important ca elevii să se familiarizeze cu Învățătura de Credință.
Potrivit profesorului, cunoștințele științifice adevărate nu se pot limita la o singură metodă, astfel că religia și teologia au devenit instrumente puternice de studiere a lumii.
Totodată, acesta a mai declarat că religia este un set de valori morale, iar “în cazul în care fizicienii și alți oameni de știință nu sunt ghidaţi de aceste valori, se vor îndrepta în mod inevitabil spre catastrofa coruperii umanității și a distrugerii mediului”.

ANM a emis o informare meteorologică de ploi însemnate cantitativ.
Astfel, de astăzi de la ora 15, până miercuri, la ora 15, vor fi ploi, mai ales averse, pe arii extinse în aproape toată ţara.
În cursul zilei de astăzi şi al nopţii de luni spre marţi, va ploua în jumătatea de nord-vest a ţării, iar de mâine, până la sfârşitul intervalului, aria ploilor se va deplasa spre regiunile estice. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp, iar izolat, mai ales în nordul Olteniei, estul Moldovei şi zona de munte, 40…50 l/mp.

Noul pod rutier de la Agigea a fost deschis.
Acesta face legătura directă între Portul Constanţa şi Autostrada Soarelui, are patru benzi și este cel mai mare pod hobanat din România, cu o lungime de 360 de metri şi o lăţime de 17 metri.
Tot de astăzi este permis şi accesul pe la Poarta 10 bis a Portului Constanţa, pe ambele sensuri.

Românii care călătoresc fără bilet în mijloacele de transport vor primi amenzi mai mari.
Potrivit proiectului Legii serviciului de transport public de călători, pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Dezvoltării, călătorii ar putea fi amendaţi cu sume cuprinse între 100 şi 500 de lei.
Totodată, vor fi amendate persoanele care refuză să prezinte organelor de control titlul de călătorie, care au un comportament inadecvat sau care deteriorează mijloacele de transport.

Rata mortalităţii la nou-născuţi în România este cea mai mare din Uniunea Europeană.
Potrivit datelor Organizaţiei „Salvaţi Copiii” România, rata este dublă faţă de media europeană.
Potrivit președintelui organizației Gabriela Alexandrescu, în țara noastră la fiecare 5 ore un bebeluş moare înainte să împlinească vârsta de un an
În acest context, organizaţia a demarat o campanie pentru achiziţionarea de aparatură de specialitate în maternităţi.

Aproape jumătate din populaţia României este expusă sărăciei. Potrivit datelor Eurostat, românii sunt cei mai expuşi din Uniunea Europeană la riscul sărăciei şi excluderii sociale.
Astfel, peste 40% din totalul populaţiei din ţara noastră este la limita sărăciei.
Pe locul al doilea, se află bulgarii, şi, pe locul al treilea, sunt grecii.
Cel mai bine stau cehii, unde riscul este de doar 14,8%, cu câteva procente mai sus decât Suedia, Olanda, Finlanda şi Danemarca.
În ultimii ani, riscul de sărăcie a crescut puternic în Grecia şi a scăzut mult în Polonia.

Mașinile cu volan pe dreapta ar putea fi interzise în România.
Camera Deputaţilor lucrează la un proiect legislativ în acest sens.
Potrivit inițiatorului acestui proiect legislativ, ca o astfel de mașină să poată circula în continuare în țara noastră, trebuie să îndeplinească trei condiții: autoturismul să fie dotat cu oglinzi periscopice, șoferul să urmeze un curs de cel puțin 20 de ore pe o mașină modificată și totodată să dețină un permis eliberat de autoritățile dintr-o țară în care sensul de mers este pe partea stângă.
Câteva dintre aceste state sunt: Marea Britanie, Irlanda, Cipru, Noua Zeelandă sau Botswana.
În prezent, peste 10 mii de mașini cu volan pe partea dreaptă sunt înmatriculate în România.

România se află pe ultimele locuri în Europa în ceea ce priveşte acoperirea nevoilor medicale.
Din peste 30 de ţări europene, țara noastră ocupă locul 26 în ceea ce priveşte acoperirea nevoilor de îngrijire medicală ale pacienţilor.
Conform unui raport al Comisiei Europene, mai bine de 15% dintre pacienţii români intervievaţi au răspuns că nu au avut acces la îngrijirea medicală corespunzătoare, în condiţiile în care la nivel european mai puţin de 10% dintre pacienţi au susţinut acelaşi lucru.
Datele incluse în raportul Comisiei Europene subliniază diferenţa foarte mare între nevoile lor de îngrijire medicală şi bugetul alocat de autorităţi.

Paracetamolul poate fi periculos pentru sănătate.
Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii britanici, acest medicament este dăunător ficatului dacă este administrat în exces.
Astfel, specialiștii atrag atenția că un pacient nu trebuie să depăşească 8 tablete de 500 mg pe zi, adică echivalentul a 4 g.
Alte efecte adverse ale folosirii improprii a paracetamolului sunt febra puternică, ulcerul bucal, migrenele.

Marijuana ar putea fi cultivata in Australia in scopuri medicale.
Departamentul australian al Sănătăţii a înaintat un proiect de modificare a legii privind drogurile pentru a permite folosirea marijuanei in scopuri medicale si ştiinţifice.
Daca va obţine votul parlamentului, marijuana medicinală, folosita îndeosebi sub forma unui ulei, va putea fi cultivata legal in condiţii foarte clar specificate.
Australienii care vor cultiva marijuana in scopuri medicale vor primi licente in acest sens, iar retetele prescrise pacientilor vor fi de asemenea adaptate noii prevederi legale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept