Știri 13 octombrie 2015

Biserica Ortodoxă va cinsti mâine pe Sf. Cuvioasă Parascheva de la Iași.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba Vecerniei astăzi, de la ora 17 la biserica Sf. Cuvioasă Parascheva din Năvodari, zona Kaufland.
Apoi va avea loc o procesiune pe traseul: biserica Sf. Parascheva – strada Constanței, biserica Bunavestire – strada Mării – strada Frunzelor – strada Rândunelelor – biserica Sf. Parascheva.

Astăzi este „Ziua Informării Preventive”.
Aceasta se marchează din anul 2011, în urma aderării Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă la o iniţiativă derulată la nivel european.
Ziua Informării Preventive se sărbătoreşte, anual, la dată variabilă, când 13 cade într-o zi de marţi.
La Constanţa, cu prilejul acestei zile, se desfăşoară exerciţiul de protecţie şi intervenţie în caz de accident nuclear la Centrala de la Cernavodă.

Mai mult de jumătate dintre români din români cred că, uneori, SRI şi DNA au încălcat drepturile şi libertăţile cetăţenilor, în acţiunile lor.
În același timp, potrivit unui sondaj, 27% din cei intervievaţi spun că aceste drepturi şi libertăţi niciodată nu au fost încălcate de cele două instituţii.
De asemenea, cei intervievaţi cred că dintre problemele cu care se confruntă România în prezent, cele mai importante sunt veniturile scăzute, corupţia, locurile de muncă, sănătatea, educaţia și criza refugiaţilor.

Primele doze de vaccin antigripal vor ajunge astăzi la Constanța.
Este vorba despre peste 19 mii de doze destinate imunizării personalului medical, persoanelor vârstnice, femeilor însărcinate și copiilor.
Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 500.000 de doze de vaccin, în valoare de peste 5 milioane de lei, pentru imunizarea gratuită a persoanelor cu risc crescut de îmbolnăvire.

Pe eticheta laptelui proaspăt sau a produselor lactate va fi indicat procentul de lapte praf pe care acesta îl conţine.
Senatul a adoptat, ieri, un proiect de lege care prevede că, nerespectarea acestei obligativități va fi sancţionată cu amenda de la 5.000 la 10.000 de lei.
Avertizarea va fi cuprinsă in sintagma ‘Conţine lapte praf in proporţie de _%’.
In majoritatea cazurilor, lapte proaspăt pentru consum este un amestec cu lapte praf a cărui valoare nutriţionala este “foarte scăzută.

Compania Națională de Drumuri și Poduri va permite plata rovinietei prin terminale automate.
În timp ce CNADNR vrea ca rovinieta să nu mai poată fi plătită la aparatele electronice, reprezentanţii transportatorilor susţin că măsura nu este legală.
Aceştia din urmă afirmă ca economisesc timp prin achitarea taxei de drum prin terminalele automate.
Astfel, utilizatorii vor putea cumpăra în continuare roviniete la toate aparatele de procesare plăți numerar electronice neasistate.

Numărul naşterilor şi al căsătoriilor este în creştere.
Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, sporul natural a fost pozitiv în august, de 1.774 de persoane, la fel ca în luna iulie.
În august s-a înregistrat nașterea a 21.051 de copii, cu 511 mai mulți decât în iulie.
Totodată, în luna august a acestui an, numărul căsătoriilor și numărul divorțurilor înregistrate au crescut față de luna precedentă.

RADET Constanța a anunțat că începe probele la sistemul de încălzire centralizată.
Astfel, de ieri au fost demarate probele tehnologice în punctele și centralele termice aflate în exploatarea RADET.
Săptămâna viitoare vor demara probele la rece și ulterior la cald, probe ce se vor efectua numai pe rețeaua RADET, nu și pe instalațiile interioare ale blocurilor.
Potrivit RADET, furnizarea energiei termice va începe atunci când condițiile meteorologice o vor impune.

Salariile personalului din învățământ vor crește cu 15% de la 1 decembrie.
Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, după negocierile cu sindicatele din educație.
De această creștere vor beneficia 304.000 de persoane, cadre didactice și personal auxiliar.
Majorările salariale vor fi aprobate luna aceasta de către guvern, prin ordonanță de guvern.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept