Știri 9 septembrie 2015

Biserica Ortodoxă cinsteşte astăzi pe sfinţii şi Dumnezeieştii Părinţi Ioachim şi Ana, părinţii Fecioarei Maria.
Dreptul Ioachim provenea din seminţia lui Iuda şi era un păstor bogat, iar familia lui se distingea printr-o adâncă evlavie.
O veche tradiţie arată că Dreptul Ioachim îşi împărţea în fiecare an câştigul muncii sale în trei părţi: una pentru templul din Ierusalim, alta pentru săraci şi a treia pentru nevoile sale. Acesta trăia în Nazaretul Galileii, şi avea ca soţie pe Ana din seminţia lui Levi.
Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana erau bogaţi material, dar mai presus de toate bogaţi spiritual, deoarece erau drepţi înaintea lui Dumnezeu şi trăiau după lege.
Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie Arhierească de la ora 7.45, la biserica „Sfinţii Ioachim şi Ana” din Constanţa.
Lăcașul de cult este situat pe strada Badea Cârțan.

Biserica Ortodoxă Română îi cinsteşte astăzi şi pe Sfinţii Cuvioşi Onufrie de la Vorona şi Chiriac de la Tazlău.
Sfântul Cuvios Onufrie de la Vorona s-a născut în anul 1700 în Rusia, iar timp de 25 de ani a vieţuit într-o peşteră pe malul pârâului Vorona.
A fost ucenicul Sfinţilor Vasile de la Poiana Mărului şi Paisie Velicicovski.
S-a mutat la Domnul în peştera sa la 29 martie 1789.
Sfântul Cuvios Chiriac de la Tazlău,s-a născut la începutul secolului al XVII-lea în satul Mesteacăn din judeţul Neamţ.
A intrat de tânăr în obştea Mănăstirii Tazlău, iar pentru viaţa sa a dobândit de la Dumnezeu darul rugăciunii curate, al vindecării bolilor şi al izgonirii demonilor.
Sfântul Chiriac a trecut la Domnul în jurul anului 1660.

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă cinsteşte pe Sfinţii Părinţi de la sinodul 3 ecumenic, la care a participat şi Arhiepiscopul Timotei al Tomisului.
Desfăşurat la Efes în anul 431, sinodul a condamnat erezia nestorianismului, care susţinea că Maica Domnului l-a născut pe Iisus omul, motiv pentru care nu poate fi numită Născătoare de Dumnezeu.
Cei 200 de episcopi participanţi au stabilit că Hristos este o singură persoană, Dumnezeu adevărat şi Om adevărat, astfel că Sfânta Fecioară este cu adevărat Născătoare de Dumnezeu.

Scriitoarea Ana Ruse își lansează un nou jurnal de călătorie.
Intitulat “Fascinantul Orient”,volumul oferă cititorului o dublă incursiune în viața popoarelor din Vietnam, Cambogia, Thailanda, Japonia și Coreea de Sud, după cum ne-a mărturisit autoarea

Totodată, scriitoarea Ana Ruse ne-a mărturisit si ce a impresionat-o cel mai mult, dar și ce a fost neplăcut în călătoria din Orient

Lansarea volumului “fascinantul Orient” va avea loc mâine, de la ora 17.00, la Cenaclul literar „Mihail Sadoveanu” care-și desfășoară activitatea în cadrul Cercului Militar din Constanța.
Ana Ruse este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Dobrogea, din anul 1995, membru fondator al Societății de Haiku din Constanța, al Asociației Pro Basarabia și Bucovina, dar și al Ligii Navale.

Mai multe străzi din orașul Constanța au intrat în reabilitare.
Este vorba despre Aleea Garofiţei, Aleea Fragilor, străzile Pandurului, Unirii – în zona blocurilor U2 și U3, Mihai Viteazul, Constantin Brătescu, Ştefan Stanca, Antim Ivireanu și Palas. Reprezentanții Primăriei Constanța solicită conducătorilor auto să circule cu atenție pe tronsoanele de străzi aflate în lucru.
De asemenea, este recomandat pentru șoferi să nu își parcheze mașinile pe străzile care sunt în reparație.

Manuale şcolare vor fi cumpărate de elevi şi apoi decontate.
Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei, elevilor aflaţi în anul şcolar 2015 – 2016 în clasele a 11-a, a 12-a şi a 13-a li se vor deconta cheltuielile pentru achiziţionarea de manuale şcolare, în valoare de 55 de lei.
Decontarea cheltuielilor se va face pe baza solicitării scrise a elevului, însoţită de factura fiscală din care să reiasă numele elevului sau părintelui, suma achitată, titlurile manualelor achiziţionate, autorii sau editura.
Suma va permite decontarea, cel puţin parţială, a cheltuielilor elevilor pentru achiziţionarea manualelor şcolare.

Peste un sfert dintre români au restanţe la întreţinere şi electricitate.
Potrivit unui studiu, doar una din şapte familii face faţă fără probleme cheltuielilor de zi cu zi.
Cele mai multe familii din România spun că, pentru a-şi acoperi cheltuielile lunare, au nevoie de cel puţin 2000 de lei.
Situația este similară și în alte țări ale Uniunii Europene.
În Grecia, Bulgaria şi Croaţia, peste 30% dintre familii au restanţe la plata utilităţilor.

70% dintre copiii din România mănâncă alimente nepotrivite.
Din acest motiv, alergiile cutanate, conjunctivitele, bolile respiratorii, anemiile, diabetul şi obezitatea sunt tot mai des întâlnite la copii.
Medicii recomandă ca abia la şase luni legumele şi fructele să fie introduse în alimentaţia bebeluşilor.
Totodată, aceștia avertizează ca laptele de vacă să fie introdus în alimentația celor mici, după vârsta de2 ani, deoarece poate produce nou-născuţilor diabet şi boli cardiovasculare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept