Știri 3 august 2015

Astăzi debutează la Corbu a doua ediție a unei școli de vară pentru tineri.
50 de tineri din România și Republica Moldova vor studia rolul comunicării în societatea de azi, timp de o săptămână, sub tema “Tinerii de azi, adulții de mâine”.
Detalii aflăm de la organizator, președintele “Asociației Generației de Azi”, Cristian Tănase

Orașul Constanța va avea un nou parc.
Acesta se va întinde pe o suprafață de 3.500 de metri pătrați. Noul parc va fi situat în zona cuprinsă între Universitatea de Marină Civilă (UMC) și strada Decebal.
Concret, întreg spațiul a fost inclus într-un amplu proces de sistematizare și modernizare.
Primarul interimar al Constanței, Decebal Făgădău, a declarat că terenul respectiv, care se află în fața Bibliotecii ”I.N. Roman”, a fost până acum în administrarea Consiliului Județean.

Elevii din învățământul primar ar putea fi sprijiniți să participe la programul “Școală după școală”.
Potrivit unui proiect de modificare a Legii Educației, elevii de până în clasa a IV-a ar putea primi 200 de lei pe lună pentru a participa la programul ”Școală după școală”.
Acesta este complementar învățământului obligatoriu și oferă elevilor șansa ca înainte sau după orele de curs, să participe la activități de învățare pentru îmbunătățirea cunoștințelor, abilităților și deprinderilor.
Propunerea legislativă se află în consultare publică, la Camera Deputaţilor și va intra în dezbaterea comisiilor de specialitate în sesiunea parlamentară din septembrie.

Un vaccin contra virusului febrei hemoragice Ebola s-a dovedit eficient 100% în timpul testelor realizate în Guineea.
Anunțul a fost făcut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Vaccinul a fost testat pe 4.000 de oameni care s-au aflat în contact strâns cu cazuri de Ebola confirmate şi a dovedit că poate oferi protecţie după zece zile de la administrare.
Virusul a provocat peste 11.000 de decese în Africa de Vest din decembrie 2013.

Campusul Henri Coandă din Constanța va fi extins.
Primarul interimar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a anunţat că alte zece imobile modulare vor fi construite, cu bani de la bugetul local, în Campusul social „Henri Coandă“.
De asemenea, a fost aprobată documentaţia tehnică pentru construirea altor şase noi blocuri în acest cartier.
Campusul cuprinde locuinţe sociale pentru constănţenii fără venituri sau cu venituri reduse, care nu îşi permit plata unei chirii.

Activităţile politice ar putea fi interzise în campusurile universitare.
Așa arată un proiect de lege inițiat de mai mulți deputați.
Aceștia spun că dacă dispoziţia legală ar rămâne cea care este în acest moment în vigoare, la următoarele scrutinuri electorale, campusurile universitare vor fi din nou populate cu evenimente și acţiuni de tip promovare electorală.
Aceste acțiuni vor afecta procesul de pregătire al studenţilor și îi vor depărta de la procesul de învățământ.

România va înregistra o scădere a populaţiei de 22,1% până în anul 2050.
Potrivit unui studiu realizat de Organizaţia Naţiunilor Unite, aceasta este una dintre cele mai mari rate de scădere din lume.
În fruntea clasamentului se află Bulgaria, a cărei populaţie va scădea cu 28%.
După Bulgaria și România, următoarele zece poziţii sunt ocupate de țări din estul Europei.
Conform ONU, populaţia mondială va crește la 9,7 miliarde de locuitori până în 2050.

Dobrogea se află în topul pierderilor cauzate de secetă.
Cel puţin un sfert din culturile agricole din acest an au fost deja compromise de secetă.
Cele mai afectate sunt culturile de porumb, dar mari probleme sunt şi la floarea-soarelui sau soia.
Moldova este zona cu cele mai mari pierderi, dar și sud-vestul sau nord-vestul României, potrivit preşedintelui Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, Laurentiu Baciu.
Reprezentanţii producătorilor agricoli le-au cerut autorităţilor sprijin financiar pentru a-şi putea continua activitatea.
Ei au primit promisiunea Ministerului Agriculturii că pot fi acordate ajutoare pentru culturile mai mici, iar în cazul marilor exploataţii va fi nevoie de scheme mai ample de finanţare.

Ministerul Educației vrea să acorde bani de la bugetul de stat pentru şcolile private din România, în funcţie de numărul de elevi.
Ministrul speră ca alocarea să ducă la scăderea taxelor de şcolarizare, deşi şcolile nu sunt obligate să facă acest lucru.
Sindicatele nu sunt de acord, iar unii directori de şcoli private spun că vor lăsa părinţii să decidă ce vor face cu banii de la stat: să îi folosească la investiţii sau la reducerea taxelor.

Registrul Electoral va fi extins şi pentru românii din diaspora.
Modificările aduse vor permite românilor din străinătate să voteze cât mai aproape de locul în care îşi au domiciliul sau reşedinţa, fără să mai stea la cozi.
Autoritatea Electorală Permanentă va centraliza datele și va transmite către Ministerul de Externe o listă cu oraşele în care trebuie înfiinţate secţii de votare.
La ultimele alegeri prezidențiale, românii din străinătate au ieşit la vot în număr record, însă în mai multe capitale europene cozile au fost uriaşe, iar mii de oameni nu au mai putut vota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept