Știri 14 iulie 2015

ONU a adoptat o rezoluție care prevede că singura familie recunoscută este cea naturală.
Hotărârea care a fost propusă de o serie de state africane, dar și Rusia și China, susține că “familia este principala responsabilă pentru creșterea, protejarea și copiilor”, dar și că “pentru a se asigura dezvoltarea armonioasă a copilului, acesta trebuie să crească într-o familie”.
Mai mult, rezoluția susține că “familia este grupul fundamental al societății și mediul natural pentru creșterea și bunăstarea membrilor săi, în special al copiilor”.

O familie de români lăsă lunar 15% din venituri în benzinării.
Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Naţional de Statistică, cei mai mulţi bani îi dau locuitorii Capitalei şi cei din Transilvania.
Aceștia cheltuie de două ori mai mult, faţă de restul regiunilor.
Benzina în România este mai scumpă decât în țări precum Bulgaria sau Grecia iar raportat la veniturile unei familii, suma consumată pe carburanţi este mare. În această situaţie, puţini dintre şoferi reuşesc să-şi umple rezervorul lunar.

Admiterea de la Universitatea Ovidius ar putea fi monitorizată de observatori de la Ministerul Educaţiei.
Iniţiativa vine din partea conducerii unităţii de învăţământ superior care îşi doreşte examene mai transparente.
Tot conducerea Universităţii dorește ca numărul studenţilor să crească, aşa că la unele facultăţi înscrierile se pot face şi online.
De astăzi, tinerii care au obținut o notă de trecere la bacalaureat se pot înscrie, de astăzi, la facultate.
Rectorul Universității Ovidius speră ca numărul candidaților să crească în condițiile în care rata de promovare la bacalaureat la Constanța a fost mai mare cu 6 procente față de anul trecut.

Tarifele la cazare pe litoral se vor majora de mâine cu 15-25%.
Astfel, la un hotel de 3 stele, prețul la cazare se va majora de la 300 de lei pe noapte, la 450 de lei sau poate chiar mai mult.
Aceste tarife nu se aplică însă și în cazul celor care au apucat să-și facă rezervare în primăvară sau la începutul verii.
În sudul litoralului, reprezentanții din turism vorbesc despre o creștere ușoară a prețurilor.

Legea privind asigurarea obligatorie a locuințelor a fost modificată din nou.
Actul normativ stipulează că asigurătorii nu pot încheia asigurări facultative pentru o locuință care nu are deja o poliță obligatorie.
Asigurarea locuinței împotriva dezastrelor naturale a devenit obligatorie din iulie 2010.
Cu toate acestea, puțini sunt constănțenii care au încheiat o poliță.

Elevii claselor a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională vor afla astăzi la ce licee au fost repartizați.
Mâine, la unitățile de învățământ gimnaziale se vor afișa listele cu absolvenții repartizați și listele cu locurile neocupate în liceele de stat din județ.
Elevii admiși la liceu se vor înscrie la unitățile în care au fost repartizați în perioada 16 – 24 iulie.
Cei care nu au completat cu un număr suficient de opțiuni și nu au fost admiși în această etapă vor participa la a doua etapă a repartizării computerizate, care începe pe 15 iulie.

Emisiile de gaze cu efect de seră, la nivelul Europei au scăzut cu 19% din 1990 până în prezent.
Acesta este rezultatul raportului „Mediul european – starea și perspectiva 2015”, prezentat în România.
Tendinţele încurajatoare despre care se vorbeşte în raport se referă şi la reducerea utilizării combustibililor fosili şi la emisiile unor poluanți generați de transporturi și industrie.

Marea Britanie va interzice angajările studenţilor din afara Uniunii Europene.
Potrivit unor noi reglementari ale ministrului de Interne, Theresa May, studenţii străini vor fi nevoiţi să părăsească țara de îndată ce își încheie cursurile.
Prin această măsură se urmăreşte combaterea fraudei vizelor în Regatul Unit.
În schimb, academicienii au criticat reforma propusă de ministrul de Interne britanic, care îi vizează pe studenţii străini, și au precizat că astfel, Marea Britanie va fi lipsită atât de banii, cât și de talentul acestora.

Ștampila va dispărea oficial.
Potrivit unui proiect publicat de Ministerul Finanţelor, facturile si celelalte documente oficiale nu vor mai fi însoţite de stampila unității emitente.
Regula nu se aplică persoanelor juridice de drept public care vor aplica ștampila pe documentele emise de către acestea.
Proiectul mai prevede că ANAF va comunica autorităților interne și celor europene orice informaţii fiscale i se solicită, la cerere.

România a ocupat din nou primul loc în Europa, respectiv locul 10 în lume la Olimpiada Internațională de Fizică.
Elevii români au obținut cinci medalii: două de aur, două de argint şi o medalie de bronz.
Aceștia învață la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală.
A 46-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică s-a desfăşurat în Mumbai în India, în perioada 4-12 iulie și a reunit peste 190 de concurenţi din 48 de ţări.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept