Știri 9 iunie 2015

La Constanța se va desfășura o conferință pe teme politice și religioase.
Aceasta se intitulează ’’Biserica și Gulagul în România. Ultima redută instituţională în confruntare cu ideologia și faptele regimului comunist-ateu (1944-1989)” și se va desfășura sub patronajul Înalt Prea Sfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Evenimentul va avea loc joi de la ora 10 în Sala Senatului din Campusul Universității Ovidius.
Vor conferenția din partea Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române, Prof.Dr.Radu Ciuceanu, Conf.Univ.Dr. Octavian Roske, Dr.Vitalii Văratic, Florin Bălănescu, Conf.Univ.Dr. Cristina Paiusan Nuica, Decan al Facultăţii de Istorie a Universității “Spiru Haret” din Bucureşti, Pr. Lect. Univ. Dr. Fabian Doboș, de la Facultatea de Teologie Romano-Catolica a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Guner AKMOLLA, Membră a Uniunii Scriitorilor din Crimeea.
Conferința este organizată de Prof.Univ.Dr. Gheorghe Anghelescu și de Asist.Univ.Dr. Ionuț Chircalan.

O conferință dedicată Sfântului Apostol Andrei se va desfășura joi la Constanța.
Aceasta se intitulează ’’Sfântul Apostol Andrei în conștiința poporului român. Mărturiile hărților atlasului lingvistic român’’ și va fi susținută de prof. univ. dr. Marin Petrișor, membru onorific al Academiei Oamenilor de Știință din România.
Evenimentul va avea loc de la ora 13 în fosta Sală a Senatului din Campusul Universității Ovidius, etaj 2.
Conferința este organizată de Arhiepiscopia Tomisului, Universitatea Ovidius și Institutul de Studii Religioase și Culturale.

Decebal Făgădău va fi în continuare primarul interimar al Constanţei.
El a primit ieri votul Consiliului Local şi astfel îşi prelungeşte mandatul de interimar pe care l-a preluat la începutul lunii aprilie, când Radu Mazăre a fost arestat preventiv.
Decebal Făgădău spune că va încerca să rezolve problemele urgente ale oraşului şi să readucă stabilitate în Primărie, după o lungă perioadă tensionată.

Cea mai mare parte a veniturilor românilor se duce către plata utilităţilor şi întreţinerea locuinţei.
Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, venitul net al unei gospodării s-a situat în 2014 la 2.500 de lei, în timp ce cheltuielile au reprezentat 2.269 lei.
Datele INS relevă, de asemenea, că salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri, respectiv 51%, urmate de veniturile din prestaţii sociale, veniturile din agricultură şi veniturile din activităţi neagricole independente.

Șomerii își vor primi indemnizația pe card.
Vor putea beneficia de el doar persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.
Autorităţile consideră că în acest fel se va reduce frauda din acest sector.
Tot suportul tehnologic va fi oferit prin unităţile teritoriale, fără ca utilizatorul de card să mai interacţioneze cu banca emiţătoare.

Peste 95% din populația lumii are una sau mai multe probleme de sănătate.
Potrivit unui studiu, procentul de ani de viață sănătoasă pierduți din cauza diferitelor boli a crescut de la 21% în 1990 la 31% în 2013.
Pe măsură ce numărul populației crește și în același timp se ridică și numărul vârstnicilor, procentul persoanelor care trăiesc în condiții nu tocmai sănătoase ar putea crește în următorii ani.
În 2013, artritele, durerile de spate, depresia, anxietatea, consumul de alcool și droguri au reprezentat aproape jumătate din problemele de sănătate ale populației.

Antibioticele ar putea provoca diabet de tip 2.
O singură rețetă de antibiotice, precum peniciline sau cefalosporine, nu creează probleme, dar situația se schimbă radical atunci când un pacient suportă între două și cinci astfel de tratamente, într-un interval de cinci ani.
În acest caz, riscul de a face diabet de tip 2 este de 8-15%.
Oamenii de știință au analizat datele medicale a un milion de adulți de vârstă medie și au calculat consumul de antibiotice înainte ca diabeticii să fie diagnosticați.
Totuși, specialiștii spun că, deși antibioticele reprezintă un factor de risc, nu sunt o cauză directă a diabetului.
România este fruntașă în utilizarea medicamentelor, mai ales a antibioticelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept