Știri 8 mai 2015

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sfinți duminică biserica Sf. Antonie cel Mare din Năvodari.
Slujba de sfințire va fi oficiată de la ora 8, apoi Ierarhul nostru va săvârși Sf. Liturghie.
Biserica este situată lângă Şcoala nr. 1 din Năvodari.

Cartea “Chipul Rugului Aprins”, scrisă de către profesoara Carmen Ciornea a fost lansată ieri la Constanța.
Potrivit autoarei, volumul își propune refacerea traseului Rugului Aprins prin mărturiile a trei supraviețuitori: părintele Nicolae Bordașiu, Emanoil Mihăilescu și Nicolae Rădulescu.


La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a subliniat că tinerii doresc să intre sub lumina rugăciunii din Rugul Aprins


La rândul său, fostul membru al Rugului Aprins și deținut politic Emanoil Mihailescu a spus că păstrarea memoriei acelor timpuri este o datorie față de credința neamului românesc


Amintirea prigoanei comuniste asupra creștinismului a fost făcută de către fostul deținut politic Alexandru Mihalcea, care a asemănat comunismul cu nazismul


Interviurile din volumul “Chipul Rugului Aprins” reușesc să pună în valoare momentele cele mai sensibile, aproape neștiute și misterioase ale Rugului Aprins și ale temnițelor comuniste, a spus scriitorul Ovidiu Dunăreanu


Organizaţia ”Rugul Aprins”, denumită şi „Grupul de la Mănăstirea Antim” a fost o mişcare cultural-religioasă formată în anul 1945 care, odată cu instaurarea regimului comunist a fost declarată ilegală.

Creştinii reprezintă comunitatea religioasă cea mai persecutată de pe glob.
Peste o sută de milioane dintre ei se află astăzi sub o presiune continuă.
Un raport internaţional afirmă că „un creştin moare pentru credinţă la fiecare cinci minute“.
Din acest motiv, în ultimii ani, organizaţii internaţionale şi lideri religioşi au atras atenţia asupra fenomenului numit creştinofobie.
O treime din ţările lumii s-au confruntat cu un grad ridicat de ostilităţi religioase în 2012, iar situaţia este în creştere în toate regiunile lumii, cu excepţia Americilor.
Cea mai mare creştere este prezentă în Orientul Mijlociu şi nordul Africii, unde se resimt încă efectele schimbărilor politice din 2010-2011, cunoscute sub numele de „Primăvara arabă“.

Justiţia franceză ordonă îndepărtarea statuii Papei Ioan Paul al II-lea din piaţa unui oraș din Bretania.
Aceasta este opera unui artist georgian și îl prezintă pe Papă în picioare, în rugăciune, sub un arc acoperit de o cruce.
Potrivit instanței, dimensiunile statuii și amplasamentul ei ar avea un caracter “ostentativ” și încalcă legislația franceză în ceea ce privește separarea Bisericii, de stat.
La rândul său, artistul a declarat că se va opune oricăror modificări ale monumentului, inclusiv eliminării crucii și a arcadei.

Franţa discută schimbarea denumirilor creştine de localităţi.
Un grup parlamentar francez, a propus redenumirea localităţilor cu nume care ar putea leza sentimentele unor persoane, de dragul „trăirii împreună“.
Astfel, peste 5.000 de localităţi care au nume de „Saint“ ar urma să primească altă denumire, pentru a nu se aduce aminte de trecutul Franţei, atunci când creştinii care credeau în valorile lor au întemeiat acele localităţi.
O estimare a costurilor acestei redenumiri a localităţilor arată că suma ar ajunge la 3,4 miliarde de euro.

Medicii cer recunoaşterea durerii cronice drept boală.
Astfel, costurile tratamentului vor fi parţial acoperite de către stat.
De asemenea, medicii solicită Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Muncii, recunoaşterea algeziologiei ca specializare distinctă.
Decanul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, a declarat că dreptul omului de a nu suferi trebuie respectat.

România are una dintre cele mai mari diferenţe din Europa între ratele de angajare pentru bărbaţi şi femei.
Potrivit Eurostat, este vorba despre 16,7 puncte procentuale, iar cea mai mare rată este înregistrată în Malta, de 28,4 puncte.
La polul opus se află Finlanda cu 2%, urmată de Lituania, Letonia, Suedia şi Bulgaria.
Datele, aferente anului 2014, se referă la persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 64 de ani.

Proiectul referitor la folosirea cătuşelor doar pentru cei anchetaţi de fapte de violenţă a fost avizat de Comisia Juridică a Senatului.
În prezent, măsurile în vigoare prevăd că trebuie încătuşaţi toţi urmăriţii, reţinuţii, condamnaţii şi arestaţii preventiv, pe timpul transferării sau al escortării.
De asemenea, în acelaşi proiect se propune să nu fie arestaţi preventiv toţi suspecţii ci în special cei care comit fapte cu violenţă sau cei care se sustrag urmăririi penale.
În schimb, poliţiştii spun că sunt numeroase situaţii când persoane anchetate pentru furturi, au devenit violenţi în momentul reţinerii.
Proiectul urmează să fie analizat şi de Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Şerveţelele umede pentru bebeluşi conţin zeci de substanţe toxice.
Aproape niciunul dintre produsele de pe piaţă nu este sigur pentru a fi folosit pe pielea sensibilă a copiilor.
Medicii spun că, asemenea oricărui produs, şi şerveţelele trebuie folosite cu moderaţie.
Acestea sunt îmbibate în alcool, parabeni, coloranţi, alergeni şi parfum.
În ceea ce privește punerea lor pe piaţă, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii susţin că nu au nicio atribuţie în aprobarea tipurilor de şerveţele care ajung în magazine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept