Știri 7 mai 201

Misiunea ortodoxă trebuie să se desfășoare mai activ pe retelele de socializare.
Afirmația aparține Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii.
Potrivit acestuia, astăzi, viața unei persoane, într-o anumită măsură, se concentrează pe rețelele de socializare, “iar pentru unii oameni ele au devenit universale, fiind de fapt nedemne de încredere și sursă profundă de informații.”
Patriarhul a subliniat că Biserica este păzitoarea valorilor evanghelice, iar sarcina sa este aceea de a explica aceste valori, într-un limbaj ușor de înțeles de cei contemporani nouă.
El a mai spus că virtualizarea vieții umane reprezintă un pericol, mai ales atunci când lumea virtuală substituie lumea reală.

Militari americani vor participa la ecologizarea celui mai mare parc din Constanţa.
Peste 100 de voluntari, între care 25 de infanterişti marini din cadrul Black Sea Rotational Force şi 20 de militari ai Forţelor Terestre ale SUA de la Baza Militară “Mihail Kogălniceanu”, vor participa, mâine, alături de angajaţi ai regiei de apă din Constanţa, la ecologizarea Parcului Tăbăcărie.
Acţiunea denumită ’’Natura ne unește!’, care se va desfăşura timp de trei ore, în intervalul 13.00-16.00, va începe în zona Gravity Park și va continua cu malul lacului Tăbăcărie şi zona centrală a parcului, înspre bulevardul Alexandru Lăpuşneanu.

Elevii care au obținut premii la competiția NASA Ames Space Settlement Contest, vor primi stimulente financiare.
Potrivit hotărârii adoptate ieri de Guvern, elevii care au obținut premiul I vor primi suma de 1.300 de lei, pentru premiul II se vor acorda 850 de lei, iar pentru premiul III – 440 de lei.
Fondurile necesare acordării stimulentelor financiare se alocă din bugetul aprobat pe anul 2015 Ministerului Educației și Cercetării Științifice.
La competiție au participat și elevi ai Fundației Academice „Alumni“ a Colegiului Național ”Mircea cel Bătrân” din Constanța.

Transportul de persoane contra-cost fără licenţă a fost interzis.
Deputaţii au adoptat, ieri, cu 298 voturi „pentru” și 2 voturi „împotrivă” proiectul care interzice acest tip de transport.
Cu alte cuvinte, devine interzisă controversata aplicaţie Uber, lansată de curând în Bucureşti.
Serviciul a înfuriat companiile de taximetrie din marile capitale ale lumii.

Numărul persoanelor cu dizabilităţi active pe piaţa muncii din România este de aproape cinci ori mai mic faţă de media europeană.
De asemenea, jumătate dintre companii nu achiziţionează produse de la unităţile protejate, în care sunt angajate aceste persoane.
Acesta este rezultatul unui studiu potrivit căruia în România, numărul persoanelor cu dizabilităţi angajate este foarte mic, doar 9,48% dintre persoanele adulte cu handicap cu vârsta între 18 – 60 ani.
Prin comparaţie, în Uniunea Europeană, 45,8 la sută dintre persoanele cu dizabilităţi sunt persoane active pe piaţa muncii.

Legea alegerilor locale a fost adoptată de Camera Deputaților.
Aceasta stabilește că preşedinţii Consiliilor Judeţene vor fi aleşi indirect prin vot secret al consilierilor judeţeni, cu majoritate simplă, iar primarii vor fi aleşi într-un singur tur.
Toate cheltuielile din procesul electoral se vor recupera de la bugetul de stat, nu de la bugetele locale, cum este în prezent.
Potrivit legii, în cazul in care consilierii părăsesc partidele pe listele cărora au candidat, prefecţii vor fi cei care vor constata încetarea mandatului și nu prin votul consilierilor, cum era până acum.
Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Europa se va confrunta cu o adevărată epidemie de obezitate până în 2030.
Organizația Mondială a Sănătății a avertizat ieri, în cadrul unui congres european pe tema obezității desfășurat la Praga. Potrivit unui studiu realizat la comanda biroului regional european al OMS de la Copenhaga, aproape toată populația irlandeză adultă va fi supraponderală sau obeză până în 2030. Previziunile sunt, de asemenea, alarmante și pentru Marea Britanie, cu 33% dintre femei obeze și cu 36% barbați obezi în 2030.
Potrivit unor date publicate anterior de OMS, în 2014, peste 1,9 miliarde de adulți erau supraponderali la nivel mondial, dintre care mai mult de 600 de milioane erau obezi.

10% din produsele comercializate ca ecologice nu au pe etichete informaţiile necesare.
Preşedintele ANPC, Marius Alexandru Dunca, atrage atenţia că sunt câteva elemente care trebuie urmărite pe eticheta produselor ecologice pentru a avea certitudinea că acestea respectă prevederile legale.
Este vorba despre numărul de cod al autorităţii sau al organismului de control care reglementează activitatea operatorului, sigla Comunităţii, precum şi o indicaţie a locului unde s-a cultivat materia primă agricolă.

Elevii olimpici vor fi admiși la facultate, pe locurile la buget, fără examen de admitere.
Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat ieri de senatori.
Măsura este valabilă pentru liceenii care participă la Olimpiadele internaţionale şi obţin un premiu sau doar menţiune.
În prezent, Legea Educaţiei stabileşte că Universităţile au posibilitatea de a le oferi olimpicilor condiţii speciale sau facilităţi la admitere.
Pentru ca măsurile să fie aplicate, proiectul de lege mai trebuie doar să fie promulgat de preşedintele Klaus Iohannis şi apoi publicat în Monitorul Oficial.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept