Știri 11 aprilie 2015

Biserica Ortodoxă cinsteşte astăzi pe Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica.
Acesta s-a născut în anul 1787 în Bucureşti şi a fost botezat cu numele Constantin.
În anul 1807, tânărul Constantin Antonescu a intrat frate la Mănăstirea Cernica.
Un an mai târziu a fost tuns în monahism sub numele de Calinic, iar după o lună a fost hirotonit ierodiacon la Biserica “Sfântul Nicolae” de la Cernica.
În anul 1813, a fost hirotonit preot împotriva voinţei sale şi a devenit duhovnicul şi marele eclesiarh al Mănăstirii Cernica, iar în anul 1850, domnitorul Barbu Ştirbei l-a convins să accepte scaunul episcopiei Râmnicului.
S-a mutat la Domnul pe 11 aprilie 1868, iar pentru curăţia vieţii sale, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca el să fie trecut în rândurile sfinţilor.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va aduce astăzi, de la ora 23.25, Sfânta Lumină din largul Mării Negre în zona falezei Cazino din municipiu.
Lumina Sfântă va fi purtată în procesiune la altarul de vară din aripa de sud a Catedralei arhiepiscopale, unde, de la ora 23.45, se va oficia Canonul Învierii, urmat de Sfânta Liturghie.
Mâine, de la ora 12.00, ierarhul Tomisului va oficia, la Catedrala arhiepiscopală, slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi de circulație internațională, după numărul apostolilor.
La ora 18.00, la Casa de Cultură din Constanţa este programat tradiționalul Concert pascal.

Reprezentanții ISU Dobrogea solicită tuturor lăcașelor de cult să aibă în vedere măsuri de prevenție a incendiilor în perioada Sfintelor Paști.
Astfel, credincioșii vor păstra distanța de siguranță față de elementele combustibile, în timpul slujbelor și vor fi asigurate surse de apă suficiente, precum și mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor.
Totodată, în perioada următoare, specialiști ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, vor desfășura activități preventive la unități de cult din zona de compentență a inspectoratului.
Măsurile de prevenție a incendiilor vor fi afișate pe site-ul Arhiepiscopiei Tomisului.

Autobuzele RATC vor circula, în perioada sărbătorilor de Paşti, în program de week-end.
Astăzi, mâine şi luni, autobuzele vor pleca de dimineaţă de la ora 5,45, iar ultima cursă rămâne la ora 23,00.
În perioada vacanţei de Paşte a studenţilor, linia 40C se suspendă.
Totodată, mâine, casele de abonamente vor fi închise, cu excepţia casei de la Gară, care va funcţiona între orele 6,00 – 21,00.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept