Știri 8 aprilie 2015

Biserica Ortodoxă cinsteşte astăzi sfânta şi marea zi de miercuri.
În această zi se pomeneşte vinderea lui Hristos de către Iuda, unul din cei doisprezece apostoli, precum şi ungerea cu mir a picioarelor Mântuitorului de către femeia cea păcătoasă.
Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârşi slujba deniei, de la ora 17:30, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.
În Joia Patimilor, Ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare la Catedrala arhiepiscopală de la ora 8.00, iar de la ora 17.00, va oficia slujba deniei.
În Vinerea Patimilor, de la ora 10.00 în cadrul Vecerniei, va avea loc procesiunea scoaterii Sfântului Epitaf din Sfântul Altar.
Arhiepiscopul Tomisului va oficia această slujbă la Catedrala arhiepiscopală din Constanța, iar de la o
Sâmbătă, de la ora 8.30, Înaltpreasfințitul Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie la Capela „Sfântul Ierarh Nicolae” a Penitenciarului Poarta Albă, în prezenţa persoanelor private de libertate.

Parohiile constănțene „Adormirea Maicii Domnului – I”, „Adormirea Maicii Domnului – II” și „Sfântul Ștefan” vor oferi pachete cu alimente pentru masa de Paști persoanelor cu dizabilități.
Acțiunea va avea loc mâine de la ora 12 la Asociația pentru protecția persoanelor cu handicap neuro – locomotor „Carmen Sylva” din Constanța.
La eveniment va participa și IPS Teodosie.
Tot mâine, de la ora 14.00, arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de sfințire a bisericii mănăstirii „Sf. Dionisie Exiguul și Sf. Efrem cel Nou” din apropierea localității Târgușor, jud. Constanța.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși astăzi la Biserica Sf. Maria slujba arhierească de așezare în raclă a sfintelor moaște ale Sf. Ioan Botezătorul, Sf. Nectarie, Sf. Haralambie și a unei părticele din Lemnul Sfintei Cruci.
Slujba va fi oficiată de la ora 19.30, apoi Ierarhul nostru va săvârși Taina Sf. Maslu împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
Biserica Sf. Maria este situată pe bd. 1 Mai, zona Far.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va aduce sâmbătă, de la ora 23.25, Sfânta Lumină din largul Mării Negre în zona falezei Cazino din municipiu.
Lumina Sfântă va fi purtată în procesiune la altarul de vară din aripa de sud a Catedralei arhiepiscopale, unde, de la ora 23.45, se va oficia Canonul Învierii, urmat de Sfânta Liturghie.
Duminică, de la ora 12.00, ierarhul Tomisului va oficia, la Catedrala arhiepiscopală, slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi de circulație internațională, după numărul apostolilor.
La ora 18.00, la Casa de Cultură din Constanţa este programat tradiționalul Concert pascal.

Numărul îmbolnăvirilor din cauza chimicalelor din alimente trebuie să fie un semnal de alarmă.
Avertismentul a fost dat de Organizația Mondială a Sănătății.
Experții au anunțat că numărul persoanelor care se îmbolnăvesc din cauza chimicalelor din alimente şi a microorganismelor, cum ar fi Salmonella, este din ce în ce mai mare, în condiţiile în care oamenii au acces mai mare la alimente transportate de pe un continent pe altul.
OMS estimează că numărul cazurilor de boli transmise prin alimente este mult mai mare decât cel raportat, iar riscurile sunt sporite de complexitatea lanţului alimentar.

Declaraţiile de venit pot fi depuse şi online.
Persoanele fizice care au realizat venituri în anul 2014 pot depune formularul 200 şi prin internet, până la data de 25 mai. Tot până la această dată, persoanele fizice pot opta pentru redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit către o entitate nonprofit sau unitate de cult.
Formularele pot fi descărcate de pe site-ul ANAF.

Imunitatea senatorilor va fi mai uşor de ridicat.
Parlamentul a votat modificarea articolului din Statut, astfel că deciziile şi hotărârile se vor lua cu votul majorităţii simple a celor prezenţi în plen.
Astăzi, Curtea Constituţionala va lua in discuţie 3 solicitări legate de neconstituţionalitatea articolului modificat ieri din Regulamentul Senatului.

TVA-ul va fi redus la 9%, din luna iunie, pentru toate produsele agro-alimentare.
Premierul Victor Ponta a precizat că TVA va fi redusa la toate alimentele, fără diferenţieri, pentru o aplicare simplificată, dar și la băuturile nealcoolice și serviciile de alimentaţie publică.
El a arătat că măsura poate fi susţinută deoarece, în primul trimestru al acestui an, încasările la buget sunt de 5 miliarde lei în plus față de trimestrul similar de anul trecut.

Guvernul vrea să impoziteze bacşişul.
Banii lăsaţi de clienţi ospătarilor, de exemplu, ar putea fi trecuţi pe un bon fiscal separat şi taxaţi cu 16%.
Patronatele din industria hotelurilor şi restaurantelor din România spun că sunt de acord cu impozitarea veniturilor din bacşişuri, dar nu prin emiterea unui nou bon fiscal.
Piaţa bacşişului este estimată la peste 300 milioane de euro.
Dacă va fi legalizat, statul ar urma să câştige la buget aproape 50 milioane de euro.

Oficiile poștale vor fi închise a doua zi de Paște.
Programul anunţat este în conformitate cu prevederile Codului Muncii, potrivit cărora prima şi a doua zi de Paşti sunt declarate zile de sărbătoare legală, în care nu se lucrează.
Ca urmare a programului anunţat, trimiterile poştale prezentate în zilele de 10 şi 11 aprilie ar putea înregistra timpi mai mari de circulaţie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept