Știri 31 martie 2015

Primăria Constanţa acordă subvenţia la căldură şi pentru luna martie.
Consilierii locali au hotărât că preţul gigacaloriei va rămâne 310 lei pentru toată populaţia, iar pentru cei cu venituri mici se vor aplica şi celelalte tranşe de subvenţie stabilite la începutul iernii de reprezentanţii Primăriei Constanţa.
În acest context, viceprimarul Decebal Făgădău a precizat că sumele alocate de la bugetul local în vederea subvenţionării căldurii se ridică la aproximativ cinci milioane de lei.

Vânzarea cetăţeniei devine o practică economică mondială.
Multe țări sunt dispuse să își vândă cetățenia pentru a strânge bani la bugetul de stat.
Printre acestea se numără SUA, Noua Zeelandă și Australia.
Administraţia americană este interesată ca imigranţii să finanţeze afaceri şi să creeze locuri de muncă mai ales în zonele rurale cu şomaj mare.
Cartea verde este primită de cei care investesc cel puţin 500.000 de dolari în zonele rurale şi cel puţin un milion de dolari în alte regiuni, cu condiţia ca investiţia să creeze 10 locuri de muncă full-time.
Australia, Noua Zeelandă, Spania, Portugalia şi Cipru au anunţat programe similare de atragere a imigranţilor chinezi.

Reducerea TVA la 9% va aduce în mod automat scăderea preţurilor cu 15% pentru carnea de pasăre şi ouă.
Industria avicolă din România are de suferit, după cum apreciază reprezentanţii Uniunii Crescătorilor de Păsări din România.
Motivele sunt diminuarea exporturilor şi o supraofertă pe piaţă rezultată din creşterea importurilor care a dus, implicit, la o scădere a preţului la carnea de pasăre la fermieri cu aproximativ 12%.
În perioada dinaintea Sfintelor Paşti, românii cumpără aproximativ 180 milioane de ouă, cu 50% mai mult decât într-o lună obişnuită.

Utilizatorii care își plătesc facturile de apă si canalizare nu pot fi debranşaţi, din cauza restanţierilor.
Plenul Senatului a votat această propunere legislativă ieri.
Astfel, operatorii nu au dreptul sa sisteze furnizarea serviciului de alimentare cu apa si canalizare acelor utilizatori care achita contravaloarea serviciilor de furnizare.
De asemenea, debitele utilizatorilor care nu achita contravaloarea acestor servicii, pentru care nu exista modalitatea tehnica de debranşare individuală, vor fi recuperate in instanţa.

Executivul propune majorări de salarii, în funcție de nivelul studiilor.
Astfel, salariul minim brut ar putea ajunge la 1.200 de lei, iar cel maxim, la 22.000 de lei.
Noua lege este programată pentru a doua parte a acestui an.
Salariul cel mai mic îl vor primi persoanele fără vreo calificare.
În următoarea categorie sunt absolvenţii de liceu sau de şcoli profesionale, fără bacalaureat.
Cei care au diploma de bac intră în altă clasă iar cei cu studii superioare de lungă durată ar urma să primească salarii şi mai mari.

Consumul în exces de băuturi carbogazoase poate genera pierderi de memorie si dezvoltarea celulelor canceroase.
Acesta este rezultatul mai multor teste clinice efectuate de oamenii de știință americani.
Astfel, ei au reuşit să demonstreze că excesul de băuturi carbogazoase dulci antrenează procese ireversibile în organismul omului.
Specialiștii atrag atenţia că aceste procese apar inclusiv în diferite sectoare ale sistemului nervos, iar responsabili de aceste fenomene nu sunt îndulcitorii artificiali sau dioxidul de carbon, ci coloranţii.
Potrivit unui studiu citat de ziarul Daily Mail, 133.000 de persoane au decedat de diabet, 44.000 din cauza unor probleme cardiace, iar 6000 au murit de cancer, boli generate de un consum exagerat de băuturi carbogazoase.

Comercianţii sunt obligaţi să expună produsele care expiră în trei zile într-un raft special amenajat.
Legea a intrat în vigoare duminică, 29 martie.
În timp ce unii clienți spun că nu sunt interesați să cumpere produse la limita termenului de valabilitate, alții susțin că profită de acestea deoarece au prețuri reduse.
Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului spun că amenzile pentru cei care nu respectă legea sunt cuprinse între 5.000 și 100.000 de lei.

Un proiect de lege care ar permite funcţionarilor să-și angajeze rudele a fost adoptat tacit de Senat.
Potrivit acestuia, funcţionarii publici ar putea să-și angajeze rudele până la gradul II, inclusiv, fără ca acest lucru să fie considerat conflict de interese.
Proiectul a avut aviz negativ atât de la Ministerul Justiţiei cât și de la Comisia Juridică a Senatului.
Senatul este prima camera sesizată, iar decizia finală aparţine deputaţilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept