Știri 21 martie 2015

Biserica Ortodoxă va prăznui miercuri Bunavestire.
Cu acest prilej, mâine, de la ora 8.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea „Buna Vestire” din apropierea localității Mircea Vodă, urmată de slujba de sfințire a crucilor ce vor fi așezate pe biserica așezământului monahal.
Luni, de la ora 16.30, Ierarhul nostru va oficia Denia Canonului Mare, al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Marți, de la ora 16.45, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba Vecerniei la biserica „Buna Vestire” din Năvodari.
Apoi, clerul și credincioșii vor pleca în procesiune pe următorul traseu: biserica „Buna Vestire” – centru – biserica „Buna Vestire”.
Credincioșii prezenți vor putea cinsti moaștele Sfinților Epictet, Astion și Pantelimon, aduse de la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Tot marți, de la ora 19.00, Ierarhul nostru va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Buna Vestire” din Constanța.
Miercuri, de praznicul Bunei Vestiri, IPS Teodosie va participa la evenimentele organizate de Episcopia Tulcii cu prilejul împlinirii a șapte ani de la întronizarea Preasfințitului Visarion.

Icoana Maicii Domnului Odighitria de la Odessa a sosit luni la Biserica Sfântul Nicolae din Năvodari.
Aceasta va rămâne în lăcașul de cult timp de o săptămână.
Cu acest prilej, în fiecare dimineaţă, de la ora 9, se săvârșește Liturghia Darurilor mai Înainte Sfințite iar seara, de la ora 18, se oficiază slujba Acatistului.
Totodată, credincioșii se pot închina la moaștele Sfântului Luca al Crimeei, Sf. Gheorghe, Sf Trifon, Sf Haralambie și Sf. Theodor Tiron.

Astăzi este Ziua Internaţională a Poeziei.
Aceasta a fost instituită de UNESCO, în anul 1999, ca o recunoaştere a faptului că, poeţii şi scriitorii din întreaga lume şi-au adus o contribuţie remarcabilă la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale.
Ziua Mondială a Poeziei promovează printre altele şi eforturile editurilor mici care încearcă să se afirme în acest domeniu prin publicarea de colecţii ale poeţilor tineri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept